Şimdi Ara

iOS 8.1 + Jailbreak ve Büyük Problem !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

iPhone 5'imi 8.1'e güncelledim , ardından jailbreak yaptım ve daha sonra cydiadan bir kaç program indirdim. Gayet sorunsuz kullanırken bir anda telefon takıldı ardından telefonu kapattım.

Açtığımda ise Elma'da takılı kaldı. Sonra PC'ye bağladım ne yapabilirim diye restore atmak istemediğimden ;

iTools programı ile açıp restart yapmayı denedim tekrardan.

Neden mi bu programla reset atıyorum ? çünkü asıl problem üst tuş bozuk cihazda..

Şimdi ise PC cihazı hiç görmüyor , ne varsa tavsiye edilen yaptım. Hiç bir şekilde görmüyor cihazı. DFU mode'a alamıyorum üst tuş bozuk , hem pc telefonu görmüyor , hem elmada takılı kaldı.

Tek çarem telefonun şarjının bitmesi ve ardından home button'a basılı tutup kabloyu bağlayarak recovery moduna almak ve restore atmak.

Buda bir çözüm olmayabilir.

Acil yardımlarınızı rica ederim.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceru -- 24 Ekim 2014; 2:52:40 >

• itunesi tamamen silip restart atıp son sürümü kurup denedinizmi ?
  • Sorunsuz kullanmanın imkanı yoktu zaten. Cydia henüz iOS 8 için düzgün çalışmıyor. İlginç bir şekilde jailbreak aracı hazır olmasına rağmen Cydia hazır değil. Ben de pek anlam veremedim bu duruma. Şu anda PANGU Team ile Saurik irtibat halindeler ve yakın zamanda uygun Cydia çıkacak. En azından haberler bu şekilde.

Mevzuyu nasıl çözebileceğin konusunda yardım edemiyorum. Ama sorunu çözdükten sonrası için tavsiye vereyim: Bekle. Önce iOS 8 için Cydia çıksın, insanlar yüklesin, iyi veya kötü yorumlarını yapsın. Sen de bu yorumlara göre jailbreak yapıp yapmayacağına karar verirsin.

Dipnot: Zaten işin ta en başından hata yapmışsın, iOS 6'yı terkederek..

• Maalesef Recovery Mode'unada alamadım cihazı. Başka bir bilgisayarda deneyeceğim şimdi.
  • Maalesef başka bir bilgisayarda da olmadı. Sanırım üst tuşu değiştirmek zorundayız.
  • Tinyumbrella ile bir aralar sorunsuz dfu mode' a sokabiliyorduk cihazı. Bu araçla denediniz mi?
  • Cydia ilk kez açılırken sistem bölümündeki bazı dosyaları kullanıcı bölümüne taşıyor ve böylece sistem bölümündeki alanı arttırıyor. Ancak şifre koyunca cihaza, iOS8'deki güvenlik mekanizması da galiba dosyalar taşınınca telefonun çalışmasını engelliyor. Nasıl düzeltebileceğiniz hakkında herhangi bir fikrim yok. Ama telefonu öyle ya da böyle dfu moduna alıp sıfırlamanız lazım. Olur da telefonu tekrar açabilirseniz ve jb yapabilirseniz verdiğim linkteki yönergeleri izleyerek bir dahakinde telefonun çökmesini engelleyebilirsiniz.

http://www.reddit.com/r/jailbreak/comments/2k0r8o/attention_pangu8_apparently_causing_bootloops/clh90ec

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eqecakmak -- 24 Ekim 2014; 8:31:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: senki

Tinyumbrella ile bir aralar sorunsuz dfu mode' a sokabiliyorduk cihazı. Bu araçla denediniz mi?

Bilgisayar hiç görmüyorki cihazı.. Sadece şarj ediyor..
  • Tinyumbrella ile cihazi gormesi lazim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cllyldrm

Tinyumbrella ile cihazi gormesi lazim ?

Denemedim açıkcası :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senceru

quote:

Orijinalden alıntı: cllyldrm

Tinyumbrella ile cihazi gormesi lazim ?

Denemedim açıkcası :(

Deneyin o zaman onunla cozebilirsiniz sorunu

• Senceru kullanıcısına yanıt
    Kablo görüyormuydu daha önce bunun cydia ile ne alakası var 4 senedir jailbreak yapıyorum ilk defa gördüm böyle birşeyi.Telefonum ip6 jb li şuandada.

• Senceru kullanıcısına yanıt
    redsn0w un son sürümlerinden birini indir. Belki o görebilir. Oradan reset atabilirsin cihaza.

• Üst tuşu bozuk cihaza JB yapmak zaten hata. DFU moda alamayacaksın. Başına iş aldın bence.
  • ireb ile cihazı dfu mod a sokabilirsin
    tiny ile dfu mod' dan çıkarabilirsin
  • Büyük ihtimal gitti telefon
    Benim böyle 2 cihazım gitti

• hocam 1 tek caresi var iphoneu kapatiyorsun sonra power tusuna basiyorsun elma geldigi anda power-i birakip volume up (ses yukari) tusuna basili tut telefon acilana kadar asili tut 2-3 kere dene olmazsa telefonu direkt safe modda aciyor cok fazla sorunum oldu hepsindede ise yaradi.

edit : power tusu bozukmus telefonun sarjinin bitmesini bekle sonra us yi tak telefon acildgi anda ses yukari tusunu basili tut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KRML_KNN -- 25 Ekim 2014; 1:28:47 >
  • ios 8.1 jailbreak yapılınca cydia gelmiyor diye duymuştum doğrumudur ?
  • O halde iken recovery moda a almak için ayarlar genel sıfırla ve ağ ayarlarını sıfırla seç elin home butonunda olsun kablo moduna geçicektir.

Yada ayarlar genel erişilebilirlik assistive touch aç sonra seç halkayı aygıt seç cihazı kilitle seçerek basılı tut cihazı sürükle kapat açarken home basılı aç.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.