Şimdi Ara

iOS 5.1.1 Untethered Jailbreak (Güncel bilgilendirme) ÇIKTI (113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.550
Cevap
27
Favori
255.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turkish_republic

5.1.1 e 2 gun once gectim yoksa hata mi yaptim ? Bende cikacak jb den faydalanacakmiyim ?

Bende geçtim jb çıkmaz eski sürüme
  • quote:

Orijinalden alıntı: interlagos

quote:

Orijinalden alıntı: GecGec

quote:

Orijinalden alıntı: Extreme Victory

quote:

Orijinalden alıntı: GecGec

bu ard arda 3. mesajim olsun kimse kusura bakmasin ama suracikta ozellikle geclikten gelen mesajlara icim kan agliyor. milletim bu kadar tek goz bu kadar sozde cok bilmis bu kadar onyargili olamaz. Kafayi yiyecem.

Her seyden once yillardir "Apple acik yapiyo bizimkiler buluyo" diyen zihniyet; Imkaniniz varsa bir Apple Store'a ziyaret edin. Merak etmeyin magazalarinda lamba var. Apple Store, Apple, karanlik degil.

Apple acik yapiyo ne demek? Sen acik nedir exploit nedir ne bilirsin? Aciga kod asirmasi (payload) nedir ne bilirsin? Ulan sen Apple kim ne bilirsin? Sen kimsin? Bay cok bilmis?

OS X iOS benzerligi ve bunlarda acik taramasi ile bulunan aciklara kod asirilmasi hakkinda bir makale yazip ayri bir konu acacagim. Ulan benim kor milletim daha userland ile kernel aciklari nedir bilmezken, ulan daha "tethered cikmis untethered niye cikmiyo fark nedir? ya pwned dfu nedir hocam dfu ile ayni degilmi? nedir bilmezken sizenelan yeni jb nasil cikacak? siy koyunlar oturup bekleyin.

Su konuyu kapatmadan bir ornek verim benim kor milletime, Apple'a dadanan kor milletime bir kac sey soyleyip kendilerine getireyim.

iCihaz = EV

iCihaz Guvenligi (ROM, Kernel, iOS, Sandbox, Root Escalation vs.vs.) = Kilit

Hirsiz = Hacker

Acik = Anahtar.

Cogu zihinsiz milletim, evine istedigin kilidi vur. 500 tane celik kilit vur. Hatta bunun ustune duvarlarina da celik vur. hatta pencere baca herneyse hepsini kilit vur. $10 milyonluk kilit.

Sen bu kilitleri vurduktan sonra, ne olur ne olmaz ben yedek bir anahtari bahceme sakliyayim dedin.

Beyinsiz, zihniyetsiz, dusunmez hayvan, sen yedek kilit bahcene sakladiktan sonra $10 milyonluk kilit vursan ne yazar vurmasan ne yazar. $10 milyonluk kilit vuran zihniyet, yedek tutmamasi gerektigini bilmeli.

Ne yaptigini bilen, ne yapip ne yapmayip ben bu eve girecegim diyen hirsiz, 10 dakka olmadi 10 saat olmadi 10 gun senin evinin etrafinda dolanip o anahtari bulur. O anahtari bulduktan sonra artik senin celikten guvenli evin ona boyun buker. Senin $10 milyonluk guvenligin sey oldu....ne oldu...neyse kufur etmeyecegim.

ANLAYACAGINIZ, Apple her ne guvenlik koyarsa koysun, sirf Root'a ele gecirip, Sandbox guvenligini kirip tum yetkiyi alabilmemizi onlemek bir o kadar zordur. Cunku iOS Kernel ve suana kadar Apple'in iCihaz ROM'lari Payload'lara suana kadar boyun egdi. Bunun nedeni Apple, bu guvenligi sunmasina ragmen yedek bir kilidi her zaman cihazda birakmasi gerekir. Bu yedek olmasa, hicbir veri aktarimi yapamayiz. Restore'u unuturuz. Bu yedek anahtar, USB girisidir. Suanki USB girisine $10-15lik seri aletleri ile kod asirma mumkundur. Ozaman on-air- ile guncelleme/restore yapalim o zaman USB gerek kalmaz diyen zihniyet, elmada kaldigimizda ne yapacagiz?

Su USB'ye care bulunmayana kadar, Apple su guvenlige yedek atamayana kadar her zaman acik bulma; ister userland(Firmware) ister Kernel acigi her zaman olacak. YETERKI, BU ACIGI BULABILECEK HIRSIZ, HACKER OLSUN. GERISI KOLAY.

Ikinci bir konuya deginecegim. Bu konu ise neden JB hemen cikmiyor da biz Youtube'da degisik hackerlarin JB'lerini goruyoruz diyorlar.

Bu konuda oncelikle hic bir bok bilmediginizi kabullenin. Iste simdi temizlediniz. Simdi okuyun;

Para, bir hacker icin her zaman birinci motivasyon faktoru degil. San ve sohret bazilari icin vazgecilmez. Para nasil olsa san ve sohretten sonra gelecek. Once para dusunen kisa dusunen, san ve sohret dusunen ise uzun dusunen hackerdir. Bunun baska bir aciklamasi yada otesi yoktur.

Su JB dunyasinda tanidik hackerlar istedigi method ile, istedigi arac ile (Apple araclari dahil) kendi cihazini istedigi sekilde modifiye yapar. Bilgi ve tecrube hersey... Bu, genel halka sunulan JB'den cok farklidir. Genel halk arasinda kac kisi acik taratabilir, bulunan aciga kod asirabilir, hadi yazilan kodu nasil kotrol altina alabilir, hadi bunlarin hepsi hazir gelse, her defasinda nasil cihaza penetre edebilir? Egitimi almadan, tecrubesi olmadan? Bu yuzden bu hackerlarin kullandigi metod ve araclar genel halk icin birer UFO dur...

Bu UFO'lardan ziyade, iki uc uzayli ile resim cektirip hemen zengin olayim diyen zihniyetler genel halk arasinda yogun. Yani herhangi metod ile yapilmis bir JB islemi sizildiginda, her kendini bilmez ac gozlu bunun icin ya kendi JB aracini gelistirip sunar, yada herseyin icine edip tum bunlari genel JB araci yayinlanmadan Apple'a yollar. Apple ister mukafatini verir, ister vermez. Yani sizinti, hem JB halki icin, hem bir hacker icin, hem de bu acgozlu icin buyuk bir risktir... Sonu bilinmeyen bir risk.

Su ana kadar sunulan tum JB araclari, ister Comet'in ister Limera1n aciklari olsun, redsn0w, pwnnage yada sn0wbreeze yani hicbir yazar grubuna ait bu en user araclari, hicbir zaman patent veya telif haklarini ihlal etmemistir. Bu araclar icin yazilan tum kodlardan tut GUI'ler tamamen yazarlarin kendi saheserleridir. Aramizda tersine muhendislikte ileri seviyede olan muhendisler varsa acip bakabilirler. Bu araclara baktiginizda, agzinizda acik kalacak. Hicbir telif hakki olan kod (Apple'in iOS FW'leri dahil) ihlal edilmemistir.

Iste bu yuzden, kendi elindeki cihazi her metodu kullanip her ne kodla penetre edip acik ile guvenligi kendi cihazinda kirabilirsin. Bu JB metodu, illegaldir. Hicbir hacker, elindeki bu illegal metodun ve kodun sizmasini elbette istemez. Sorun bu metodu bulmak veya kod ile asirmak degil, sorun ve asil dusunulmesi gereken; bu JB yontemini nasil bir JB aracina monte etmek ki bu JB araclarinin onceden taninmis olmasi avantaj. Dolayisiyla legal yoldan legal araclar ile JB sunulmasi olayin dibi. Olay bu. Genel halk arasinda deigisik iCihaz ve bootroom'ari dusunursek, bu genel halk icin sunulacak JB aracinin cikisi, bunu hazirlayan ekip ile alakali. Testlerin yapilmasi ve yan etkilerin kontrolu tam bir bas agrisi.

Suan bulundugumuz ortamda kac hackerin genel halk lehine calistiginida dusunursek, aslinda 6 ay icinde cikacak genel JB kafi....

kufur etmeden su yazimi tamamladigim icin bir okadar mutluyum. Cok zorlandim.

Umarim aramizda herseyi okuyupta yorum yapmayan ve herseyden uzak durmak isteyen Turk hackerlar vardir. Umarim alttan alip, birseyler yapma icerisindedirler. Arka planda...

Simdilik biz pod2g'den haber bekleyelim, "hirsizdan" (= Belki anahtari bulup, kilidi acar. Sonra bizede yasal yoldan anlatir, yeni Redsn0w veya her ne JB araci ile...

helal olsun, super anlatim, senin yaninda biz bu konuda zir cahilmisiz

bilmemek sorun degilde, icinden cikmak varken cahil kalmak sorun. yani bilmezsin susar ogrenirsin, arastitirsin. ama bilmeden kafanda birseyler olusturur sonra bu ruyalarini gelip binlerce uyesi olan yerde paylasirsan sen kendine yazik etmis yorumlarininlada milleti zehirlemis oluyorsun. Her yerli foruma bakar yorumlari okurum. ulan binlerce yorum arasinda tek bir tane faydali birsey okuyamam. ulan bizim ozellikle genclik bu nu hakediyormu?

hersey sallama, hersey ciddiyetsizlik, hersey lavbalilik. yerli forumlarda sorun bu. yani sorum sirf "egitim sart" degil. egitim olsada su ciddiyetsizlikten kurtulamiyorlar. Once "bence, galiba, sanirsam, zannedersem, tahminen, neden olmasin? belki, olabilir" gibi sadece sallama yorumlar tam bir bilgi kirliligi.

hani istedigin konuda yorumunu elestirini yap diyecegim ama, adam bilmedigi seyin ustune yorum yapiyo. Biri cikip JB nasil, nedir, neden ben yapamam, yasal mi dir diye bir soru atiyor, bizim ukala elemanlar "JB candir, jb siz cihaz asenadir, jbsiz iPhone petrolsuz ferraridir" vs.vs. ulan nerde sizin ciddiyetiniz. bilmiyosaniz susun enayi enayi beyin boyayan cevap yazmayin. kafayi yememek elde degil. Ulan su yabanci iDevice forumlarina bakarsin, hersey teknik bilgi. Aralardindan hacker cikmasa da, adamlar neyin ne oldugunu algilayabiliyor. Bizimkilerden birak hacker cikmayi, daha neyin ne oldugunu neyin nasil islendigini neyin nasil dondugunu bilmiyorlar. cunku ne zaman teknik bir soru sorulsa hep ciddiyetsizlik hep bilmeden konusma. Ulan benim milletim arasinda hic mi guvenlik arastiricisi yok? ulan Acrobat aciklari bulan Turk hackerlar nerde? ulan siz sadece sitelere dadanip serveri cokertmeye mi hackerlik diyorsunuz?

kafayi yiyecem. yaziklar olsun. Umarim hep birlikte bilinclesiriz. Bu nasil olacak hicbir fikrim yok.

Biryerde muhendis araniyor yaziyordu bu forum icin, ulan hic bi tane muhendis ya da az cok XNU hacktan anlayan gorevli yokmu bu sitede bir bolum acsin; JB nedir, exploit aciklari bulma ve kod aciklar, userland-tan dogan tether ve kernel'den gelen untether vs.vs.

bu sitenin gorevlileri bu ise el atmali. bilmem ki...sadece bilincsizlik ve ciddiyetsizlik.

kafayi yiyecem.

birader kime sallıyorsun bilmiyorum ama bu forumda bulmak istersen yeterince bilgi var. yabancı site özentin varsa gidersin o sitelerden bilgi edinirsin. kulaktan dolma iki cümle yazmışsın daha tethering bug'ının ne olduğundan haberin olmadığı yazdığın son cümleden belli. pod2g'nin tweetlerinden userland exploit, kernel exploit filan sanırım biraz google'lamışsın.

senin bu forumu, forumdakileri aşağılama üstten bakma hakkın yok olamaz. bu memlekette hacker yokmu güvenlik uzmanı yokmu diye sallıyorsun ama şunu unutuyorsun bütün dünyada milyonlarca kullanıcı bir kişiden gelecek habere kilitlenmiş durumda. sonuçta adam repeat edebileceği crash'leri bulup onlar üzerinden bir bug yakalamaya çalışıyor.

gerçi bütün postlarını okudum neyi savunduğunu bile anlayamadım. herşeye muhalefet etmişssin. küfürlerin bini bir para sonrada küfür etmedim diye kendini filan övmüşssün. git biraz hava al sen kendine gel bence. jailbreak candır diye yazan arkadaş onu kendi uydurmadı bunu bile bilmiyorsun. sana cevap verip üzerime sıçratmak bile hata ama neyse yaptık bir hata kendimizi tutamadık.

Yok mu bu cevabı verecek biri diye beklemiştim. Çıkmış...

• pod2g herşeyi test edip çalıştığını söylüyor bakalım hayırlısı

benim için ipad3,iphone 4s ve Apple TV3 önemli... ipad3 ve iphone 4s test edilip onaylandı... apple tv3 de hallederse artık tadından yinmez.... artık ios5 ler arasında düşürme olayıda oluyor... daha ne isteyelim... 1 yada2 hafta deniliyor ama sonucta cıkacak olması bile yeterli....
  • tivite düşen bir haber.... neden bugün büyük bir gün... acaba

xSellize Official ‏ @xSellize

NEWS: Pod2G's News Spree: Today has been a big day for pod2g, providing us with news like no tomorrow about his...http://bit.ly/JyZmBL
  • Bugün çıkar bence
  • arkadaşlar bu haber fotoğrafı ve video su önceden yayınlanan görüntüler..yine aynı açıklamalar içerikte değişen bir şey yok ama sanki düğmeye basılmış gibi jailbreak çıkması için..
  • Bugün çıkacak gibi sanki
  • Dünden beri bir arkadasin yorumunu okuyorum biraz teknik bilgisiyle forumdaki bircok kisiye hakaret etmis, birseyler bilmek insanlari asagilamak hakki vermez. Burasi adi üstünde bir forum ve forum demek bilgiyi paylasmaktir. Burda illa herkes teknik bilgi sahibi olmak zorunda degildir, bilgiyi almak icin burdadir. Ancak o kadar bilgili oldugunu iddia edip insanlari salak yerine koyan biri bunu kanitlamak zorundadir, onu asagiladigi insanlardan ayiran özelligi olmalidir. Bu durumda bu arkadasin iOS5.1.1 i jailbreak yapip yayinlamasi gerekir . Bircok Jailbreak yapan yayinlayan hacker dahi onca bilgisine ragmen insanlara bu sekilde hakaret etmiyor sabirla tweeterden cevap veriyor.

Konuya gelirsek yuzduk yuzduk kuyruguna geldik artik birgun cikar ama buyuk ihtimal Amsterdamdaki Konferans sirasinda cikacak gibi yani bir hafta icinde.

• İnşallah çıkar. Artık gına geldi.
  • Arkadaşlar defalarca bu konuda 21-25 tarıhlerınde yapılacak olan Amsterdam jaılbreak hackerlerı toplantısından sonra buyul ıhtımalle bu jaılberak cıkacak ve bundan boyle jaılberak ıcın bır yol harıtasıda gundeme gelecektır dıye.bu Öngörumu pod2gs ıle yapılan bır kısa soylesıde gundeme geldı.Zaten bır ıkı hafta bekleyın demesınınde pod2gs ın bu tarıh sonunu ısaret etmektedır...haberı asagıdakı lınkte buyrun okuyun....

http://www.iphonehacks.com/2012/05/ios-5-1-1-untethered-jailbreak-works-on-iphone-4s-ipad-2-ipad-1.html

http://forum.donanimhaber.com/m_58678340/mpage_14/key_/tm.htm
    26 Nisan 2012; 12:49:58
    Bu anket buyuk bır ıhtımalle 21-25 mayısta Amsterdam da jaılbreak toplantısına bır alt yapı kaynağı olacak diye düşünüyorum.Cunku bu toplantıda jaılberakın bundan sonrakı kaderı bır yerde belırlenecek ve ayrıca uluslararası bır kac güvenlık uzmanıda bu toplantıda yer alacak...İOS 5.1 aslında pod2g‚ MuscleNerd ‚ve Stefan Esser ‚i0n1c tarafından ayrı ayrı kırıldı Cydıa nın sahbı saurık tarafından da bu zaten gereklı yardımın yapılacağı garantısı verılmıstı...Onun ıcın cıkmayacak veya artık bıttı jaılbreak dıyte umutsuzluğa kapılmanın bence anlamı yok iPhone üretıldıgı surece JAILBREAK var olacaktır....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eylül2018 -- 15 Mayıs 2012; 9:45:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SİYAHSANCAKLI

haydi müjde İPAD 3 4G lere jailbreak çıkmış ama 29 dolarmış..
    http://www.youtube.com/watch?v=lKQJm5oQ478

http://www.iclonepc.com/

Hocam Jailbreak paralı olamaz. Paralı olan kesinlikle fakedir. Pod2G falanda bunu söylüyor. Şu sıralar fake JB videoları çok yaygınlaştı gerçek Jailbreak çıkma arefesinde oldugu için rant sağlamak isteyen sahtekarlar elimizi çabuk tutalım diye düşünüyorlar... YT'da ki Jbmaster vs. hep bu amaçla çıkmış sahte JB'ler. Adamlar fake bir dosya yüklüyorlar rar dosyasının şifresini başka yere yüklüyorlar file hostinglerden indirme başına para alıyorlar.. Başka bir sahtekarlık yöntemi de site açıp Paypal karşılıgı JB indirme sözü vermek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 15 Mayıs 2012; 9:53:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ufem

Bugün çıkacak gibi sanki

İns bekle bekle agac olduk
  • yeni bir tweet daha..

RedSn0w Jailbreak‏@RedSn0w_JB

TESTED. UNTETHERED 5.1.1 WORKING.http://gdeluxe.com/ios-5-1-1-jailbreak-untethered-all-idevices/

bu tweetlerin sonu yok arkadaş, ağaç olduk ya.
  • Arkadaşlar ben 5.1.0 sürümündeyim. 5.1.1 e geçeyimmi jb hangisine çıkacak?

edit:5.1.1 de jb test edilmiş bu sürüme geçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufem -- 15 Mayıs 2012; 10:32:21 >
  • burda da gelişme varhttp://goo.gl/fb/x4gJG
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extreme Victory

quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

iOS 5.1.1 Untethered Jailbreak Releasing within 2 Weeks

http://cydiajailbreak.net/ios-5.1.1-untethered-jailbreak-releasing-within-2-weeks/

ohoo bu yaziya gore asagi yukari 2 haftamiz daha var

Hocam çıksın da 2 hafta sonra çıksın, 5.0.1 iyice deli etmeye başladı beni.

• quote:

Orijinalden alıntı: Matherson

burda da gelişme varhttp://goo.gl/fb/x4gJG

iyiymiş..cumadan sonra gelir jb yaparız
  • Jailbreak, Amsterdam’da 24-25 Mayıs tarihlerindeki HITB etkinliğinde yayınlanacak.
  • Benim merak ettiğim 5.1.1 de bu şarj olayınıda tamamen çözdüler mi acaba yaw,
    Bir de şimdi yasal olduğu için Amsterdam da tanıtılacak etkinliklerde ne iş ya, bilmiyorum da bu pod2g ve diğerleri ile apple ın kesin antlaşması var kalıbımı koyarım....buna katılıyorum yani.
    Abi şöyle düşün diyelim alakası yok apple bastırır parayı benim adıma aynı bu şekilde ama bana çalış der 2 koldan yürürler yani budur.
    Demiştir ekibini kur yıllık şu kadar maaş, nasıl.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi copperdevil -- 15 Mayıs 2012; 13:04:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eeevrim

Jailbreak, Amsterdam’da 24-25 Mayıs tarihlerindeki HITB etkinliğinde yayınlanacak.

Kesinleşti mi ???
  • 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.