Şimdi Ara

iOS 26'daki can sıkıcı klavye hatası ispatlandı: İşte videosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iOS 26'daki can sıkıcı klavye hatası ispatlandı: İşte videosu

Apple'ın mobil işletim sisteminin son büyük sürümünde ekran klavyesi ile ilgili beklenmedik bir hata ortaya çıktı. iPhone kullanıcıları, iOS 26'da tuhaf bir klavye hatasıyla karşı kalmış durumdalar. Ekran klavyesinde yazılan karakterler, basılan tuşlarla eşleşmiyor. Klavyede doğru tuşlara basılsa bile ekrana yanlış karakter yazılıyor.

Ayrıca Bkz.HTC'nin oyun telefonu, yeni Wildfire serisi ortaya çıktı

Bu durumu fark edenlerden biri de YouTuber Michi NekoMichi oldu. Hatayı yavaş çekim video ile belgeleyerek YouTube kanalında paylaştı. Yayınlanan videoda, klavyenin ne kadar hatalı çalıştığı net bir şekilde görülüyor. Örneğin "Thumbs up" yazmaya çalışırken "U" tuşuna bastığında ekranda "J" harfi, "M" tuşuna bastığında ise "N" harfi yazılıyor.

Sorun neden kaynaklanıyor?

Sorunun kaynağını anlamak için kullanıcılar arasında çeşitli teoriler ortaya atıldı. Bazıları otomatik düzeltme özelliğinin bu hataya yol açtığını söylese de bu seçeneği devre dışı bırakmak sorunu çözmedi. Diğer bir görüş ise dokunmatik ekranın temas bölgelerini yanlış algılamasıydı. Fakat yavaş çekim videoda, ekranda doğru tuşlara ait animasyonlar belirmesine rağmen metin alanına farklı karakterlerin yazıldığı açıkça görülüyor.

Bu can sıkıcı klavye hatası farklı iPhone modellerinde gözlemlense de tüm kullanıcıları etkilemiyor. Apple hala konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmış değil. Sorun yaşayan kullanıcılar şirketin sorunu çözmek için bir güncelleme yayınlamasını bekliyor. Michi NekoMichi'nin videosu söz konusu klavye hatasının kantılanması adına önemli bir referans oldu.

• Bende de oluyor…
    Samsunglaşmayı yenilik diye sunan Apple, hataları da bir an önce gidermeli…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIA_DH -- 20 Ekim 2025; 22:20:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Demek Yazamıyorlar
    Ayponcuları şaşkın
    Hata üstüne hata

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ulan ben de ihtiyarladık galiba doğru düzgün yazamaz olduk diyordum. Apple yatacak yerin yok.

• Bu ilk iOS'tan beri boyle. Bu yuzden her zaman yazim hatasi yapiyorum iOS'ta. "Biz hitbox'lari esit ayarlamadik, tahmine dayali sekilde bazi harflerinki buyuk digerlerininki kucuk" diye yutturmuslardi bunu. Sizin gordugunuzle gercekte basilan alan farkli yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 21 Ekim 2025; 2:0:22 >

蘇科|烈火國
    我的荣誉, 我的宝座, 我的国家. 将全部失去.
    群雄四分:
    水善|土強|火烈|气和
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • artık hatasız yeni bişey çıkmıyo ne is arkadaş :S

• Zuko kullanıcısına yanıt
    bunu test etmek için ios 2, ios 3, ios 4, ios 5 ve ios 6 yüklü eski cihazlarımda bir şeyler yazayım dedim harbiden onlarda da adam akıllı bir şey yazılamıyor. klavye de bir problem var kesinlikle, 18 yılda çözemediklerine göre çözmek istemiyorlar.

• Siz tutmayı, yazmayı bilmiyorsunuzdur. O klavye stabil ve innovativdir. Apple bu boru mu

İsterim, fakat bir ölümsüz dost isterim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.