Şimdi Ara

iOS 18’de Apple’ın kendi ChatGPT benzeri yapay zekasını bekleyenler üzülebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iOS 18’de Apple’ın kendi ChatGPT benzeri yapay zekasını bekleyenler üzülebilir
    Apple, her yıl düzenlediği WWDC kapsamında uzun zamandır beklenen yapay zeka stratejisini açıklamaya hazırlanıyor. 10 Haziran’da başlayacak olan WWDC’de Apple, spesifik olarak ne tanıtacağını açıklamamış olsa da etkinliğin ağırlıklı olarak yapay zekaya odaklanacağı daha şimdiden kesin gibi. Bununla birlikte iOS 18’in de tanıtılması ve yapay zeka özelliklerinin detaylandırılması bekleniyor. Ancak görünüşe göre Apple’ın kendi ChatGPT benzeri yapay zekası yeni iOS sürümünde yer almayacak.



    iOS 18 yapay zeka konusunda üzebilir



    WWDC 2024’te Apple'ın iPhone, iPad, Mac, Vision Pro başlığı ve akıllı saati için bir sonraki büyük yazılım güncellemelerini açıklaması bekleniyor. Bunlara ek olarak firmanın yapay zeka stratejisi ön planda ve etkinliğinde merkezinde yer alacak. Etkinliği duyuran Apple pazarlama yöneticisi Greg Joswiak, "Kesinlikle inanılmaz olacak" diyerek yapay zekaya açık bir gönderme yaptı bile.



    Ayrıca Bkz.Apple, WWDC 2024 etkinliğini duyurdu: İşte iOS 18 tanıtım tarihi



    Ancak Mark Gurman’a göre Apple, kendi yapay zeka sohbet robotunu piyasaya sürmeyi planlamıyor. Hatırlanacağı üzere Apple, Google, OpenAI ve Baidu gibi şirketlerle potansiyel üretken yapay zeka ortaklıkları hakkında görüşüyor. İddialar artık çok daha güçlenmiş durumda ve Gurman’a göre iOS 18’de bu şirketlerin yapay zekasını göreceğiz.



    Bu olumsuzluğa rağmen iOS 18 güncellemesinin iPhone'un tarihindeki en iddialı yazılım revizyonu olması bekleniyor. Siri başta olmak üzere Apple Music, Shortcuts, Pages, Numbers ve Keynote gibi diğer uygulamaların da üretken yapay zeka özelliklerine kavuşacağı aktarılıyor. İlk iOS 18 beta sürümünün WWDC açılış konuşmasının ardından geliştiricilerin kullanımına sunulması ve güncellemenin Eylül ayında tüm kullanıcılar için yayınlanması bekleniyor.




    Kaynak:https://www.macrumors.com/2024/03/26/ios-18-reportedly-wont-have-apple-chatbot/







  • Bu özellik pil tüketimini artıracağı bir gerçek,inşallah açma kapama fonksiyonel bir özelliği ile kullanıcı bunu yönetebilir.

  • Siriyi 50 yıl önce yapan şirketin yapay zeka olayını 50 yıl gecikmeli takip etmesi çok ironik

  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt

    Siri yapay zeka değil. Belirli cümlelere belirli cevaplar vermek için tasarlanan bir sesli asistan. Bunun kanıtı elinizde. Açın bilmece sor deyin siri zımbırtısına. Tekrar tekrar bilmece sor deyin çok kısa süre sonra döngüye girecek aynı şeyleri tekrarlamaya başlayacak çünkü üretkenliği yok hazır üretilmişi alıp koyuyor önümüze. Kalıba kalıp cevap veriyor. Apple sorulacak sorular listesi hazırlayıp buna verilecek cevap kalıplarını hazırlamış. Siri kalıbın dışına çıkamaz en azından iOS 17 itibariyle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

    Zaten Siri'nin yapay zeka olduğunu belirtmemiş. Siri gibi bir şeyi herkesten çok önce yapan firma, yapay zekada nasıl bu kadar geride kalır? demiş. Bunu anlamak güç değil.

  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Siri benzeri özellikler daha temel seviyede olsa da Nokia gibi üreticilerin telefonlarında vardı aslında, tabii bunlar erişilebilirlik ihtiyaçları için geliştiriliyordu. Ben de bu soruyu aynen Google için sormuştum, yapay zeka konusunda yıllar önce en değişik denemeleri yapan bir şirket OpenAI'ya nasıl rakip olamaz? Sanırım iki şirketin de geleceğe bakışı daha farklıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhammed Taha Türk -- 27 Mart 2024; 17:57:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apple bence akıllıca davranıyor. OpenAI, Google gibi şirketlerin geliştirilmesine yıllar harcadığı çözümler kadar başarılı işleri bu kadar kısa sürede yapmaları teknik olarak çok zor. Muhtemelen iOS 18 ve gelecekteki nirkaç sürümde Google veya OpenAI ile çalışıp sonraki süreçlerde kendi servislerini devreye alacaklar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Chatgpt benzeri bir uygulama gelmeyecekse ne anladım ben bu yapay zeka işinden?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.