Şimdi Ara

İOS 13 beta ya Geçtikten sonra (YARDIM) 📲

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Cihazım iPhone 7 Plus İOS 13 beta sürümünü kurmayı düşünüyorum ve daha önce iOS 12 beta sürümlerini kurmuştum daha sonra resmi çıkan iOS 12 yi yüklediğim de Beta sürümlerinde yapmış olduğum yedeklemeleri orijinal sürümlere taşıyamadım. Örnekle açıklayacak olursam mesela iOS 12 beta sürümünde yapmış olduğum yedekler sonrasında resmi iOS 12 yükledikten sonra yedeklemeleri cihaz almadı kabul etmedi.

Asıl sorum şu ki; yükleyecek olduğum iOS 13 beta sürümünden sonra çıkacak olan resmi sürümü yüklemek istediğim de bu tip sorunlarla karşılaşmamak için nasıl bir yol izlemem gerekiyor neler yapmam lazım ve beta yı yüklesem ne gibi sorunlar ola bilir yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Öncelikle şu an henüz çıkmış olan Beta 3'ü zaten kuramazsın çünkü Apple 7 ve 7+'lara Beta 3'ün bir problem olduğundan dolayı gelemediğini söyledi. Sorunun geneline gelirsek de adı üstünde beta olduğundan dolayı her şey ile karşılaşabilmen mümkün. Ben fotoğraflar için iCloud kullanmıyorum, iTunes üzerinden de backup almıyorum. Direkt olarak telefonu bilgisayara bağlayarak fotoğraflarımı bir klasöre yedekliyorum ve sonrasında ipsw dosyasını indirip telefona yazılımı dfu modda kurarak yeni bir iPhone gibi kurup tekrar fotoğrafları atıyorum. iCloud üzerinde WhatsApp, Parolalar, Kişiler, Notlar yedeği açık olduğundansa bu gibi şeyler sorun olmuyor yalnızca tüm programları yeniden indiriyorum.
  • Raydr1c kullanıcısına yanıt
    Tek sorun da o ya zaten sıkıntı çıkartıp çıkartmayacağı meçhul birşey bu beta lar ama yüklemek yada yüklememek arasında kararsız kaldım diye bilirim

• Aldığınız yedekte bir sorun vardır çünkü 12 beta'dan 12 finale geçerken normal şartlarda yedekte sorun çıkarması söz konusu değil fakat beta yüklerken böyle şeyleride göze almak gerekiyor. Ufak tefek kod değişikliği ile 13 beta'nın yedeğini sorunsuzca 12.3 finale bile düşürdüm geçen gün mesela.

Kısacası düzgün bir şekilde yedek almanız yeterli.
  • Arkadaşlar developer beta kurduktan sonra developer beta profilini silip public beta profilini kurunca public beta için gelen güncelemeleri kurabilir muyuz yardım ederseniz sevinirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PC üzerinden yedekleme yapsam ve sonra iOS 13 beta kursam daha sonra betanın resmi sürümü çıktığın da yüklesem sıkıntı olur mu. Daha önce diğer betalar da sıkıntı yaşadım beta da yapmış olduğum yedekleme resmi sürüme alamadım cihaz kabul etmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgin.055

PC üzerinden yedekleme yapsam ve sonra iOS 13 beta kursam daha sonra betanın resmi sürümü çıktığın da yüklesem sıkıntı olur mu. Daha önce diğer betalar da sıkıntı yaşadım beta da yapmış olduğum yedekleme resmi sürüme alamadım cihaz kabul etmedi
    Hiç bir sıkıntı olmaz normal şartlarda fakat siz yinede işinizi garantiye almak için ios 12'de iken yedek alın ve öyle geçin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pekiiiii son birşey daha sormak istiyorum ama bildiğim kadarıyla beta lar zaten deneme sürümü yani sıkıntı olup olmayacağı meçhul. Peki önerirmisiniz geçmeyi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgin.055

Pekiiiii son birşey daha sormak istiyorum ama bildiğim kadarıyla beta lar zaten deneme sürümü yani sıkıntı olup olmayacağı meçhul. Peki önerirmisiniz geçmeyi ?
    Normal bir kullanıcıysanız yani hata bildirimi vs yapmayacaksanız hiç boşuna geçemyin derim, o hatalarla uğraşmaya değmez. Dark mode dışında kaale değer bir şey yok.
  • iPhone 7 Public Beta kullanıyorum çıktığından beri ilk 3 gün telefon ısınma problemi sarjın cok hızlı bitmesi gibi sorunlar yaşadım sonrasında bu sorunlar kendi kendine düzeldi. Kullanımı etkileyecek bir sorunla karşılaşmadım fakat daha ilk betalar olduğu için bazen hantal davranabiliyor. Betayı kurmak istiyorsanız zaten bazı şeyleri de göz ardı ediyorsunuz demektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple Inc kullanıcısına yanıt
    Bu tip şeyleri okudukça açıkcası pek yükleyesim gelmiyor bilgiler için teşekkür ederim.

• Public beta daha ilk sürümde 2 veya 3 de bu tür sorunlar ile daha az karşılaşılacağını düşünüyorum beklemekte fayda var. Rica ederim :)

• Yine dayanamadım iOS 13 beta yı yükledim cihaza.

Bilgilendirme amaçlı : Arkadaşlar cihaza kurulumu yaptım karşılaştığım olumsuzlukları sizlere iletmek istedim. Kurulum gayet basit şekilde yaptım sonrasında herkes gibi bende hevesli bir şekilde cihazı kurcaladım. iOS 13 gerçekten güzel ve daha detaylı bir kullanım haline gelmiş ve söyledikleri gibi çok güzel bir siyah tema yapılmış gerek görünüm gerekse uygulamaların açılış hızı gayet güzel zaten yüklemiş olan arkadaşlar bilir. Çok fazla övülecek birşey görmedim iPhone 7 Plus için söylüyorum bunu ama bir gün kullandım sadece. Sonrasında ise;

Telefon görüşmesi yaptığınız da ekran kapanma sensörü çalışmıyor ekran sürekli açık kalıyor.
    Kendi kendine arama yapıyor.
    İnternette safari de gezerken donmalar oluyor.
    Kilit açma da ve kapatma da takılmalar.
    Resim çektiğin de donma.
    Uygulamaları kapatırken takılmalar.
    Gibi gibi gibi.......
    aklıma gelen ve karşılaştığım durumlar bunlar ve bundan sonra ilk işim iOS 12 ye geri dönmek oldu. Artık iOS 13 beta ya geçmek isteyen arkadaşlar buna göre geçsin.

Not: muhakkak iTunes üzerinden yedek alın geçmeden önce.

• İos 13 gecmek için acele etmeye gerek yok macera aramayada gerek yok her şey zamaninda güzel olur ama ios 13 oturmasi biraz daha zaman alicak

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok fazla ayrıntı var dediğiniz gibi biraz zaman...

• Public beta 2 ye kadar arama ekran kapatma sensöründe problem yoktu beta 3 ile birlikte böyle bir sorun doğmuş oldu.

• Apple Inc kullanıcısına yanıt
    iOS 13 gümbür gümbür geliyor sabırla bekleyiş sadece 👏

• Betayı kullanan biri için bu gibi sorunlar dert değil zaten kesinlikle guzel geliyor :)

• iOS 13 gerçekten efsane hatta Xs maç İçin konuşuyorum ekran renk dengesi çok daha şoft çok daha iyi ayarlanmış gibi geldi bana...

Ama bazen klavye gelmemesi çileden çıkartıyor o yüzden mecburen geri döndüm 12 ye

Sabırla bekliyoruz developer beta 6 ya herşey yerine oturur diye düşünüyorum

• hakangündüz H kullanıcısına yanıt
    Evet ekran ve yapı olarak gerçekten çok şey değişmiş gayet güzel ve kullanışlı hale gelmiş fakat bu tür sorunların düzene girmesi için yine biz kullanıcılara iş düşüyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.