Şimdi Ara

iOS 13.5 için jailbreak aracı yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Jailbreak artık çok kullanılmasa da topluluk halen üzerinde çalışmaya devam ediyor. Apple’ın iOS 13.5 güncellemesini yayınlamasının hemen ardından jailbreak topluluğu da kendi aracını yayınladı.



    Unc0ver 5.0.0 neler sunuyor?



    Unc0ver ekibi iOS 13.5 güncellemesinin ilk gün açığından yararlanan Pwn20wnd aracını kullanarak Unc0ver 5.0.0 yazılımını oluşturmuş. Yazılımının en önemli özelliği tüm cihazları kapsaması. Yani iPhone 11 Pro, iPad Pro 2020 ile iPhone SE 2020 modellerinin de jailbreak yapılabileceği ifade ediliyor.



    Ayrıca Bkz.Google Action Blocks uygulaması Android platformunda indirmeye sunuldu



    Unc0ver 5.0.0 yazılımı Windows, macOS ve Linux platformlarında kullanılabiliyor. iOS 11.0 ve iOS 13.5 arasındaki tüm sürümleri destekleyen yazılımın sadece 2.3-12.3.2-12.4.2-12.4.5 sürümlerine uyumlu olmadığı ifade ediliyor.



    Unc0ver 5.0.0 aracı iki yolla kullanılıyor. Cydia Impactor yönteminde bir Apple geliştirici hesabına ihtiyacınız var. Altstore yönteminde ise Linux seçeneği yok. Kaynak linkinde jailbreak yöntemlerini inceleyebilirsiniz ancak garanti konusunda sıkıntılar olabileceğini unutmamak gerekiyor.



     



    Kaynak:https://wccftech.com/jailbreak-ios-13-5-on-all-devices-with-unc0ver-5-0-0-download-now/







  • Resmi bir site olarak jailbreak yani yazılım kırma aracı paylaşmanızı doğru bulmuyorum. Binevi korsana teşvik...

    Üstelik root ile ilgili tek bir haber yokken...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay Robot -- 25 Mayıs 2020; 14:26:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bay Robot kullanıcısına yanıt
    Jailbreak suç değilki arkadaşım. Sen içeriğini sadece korsan uygulamalardan sanıyorsun. O yüzden triplere girmişsin.
  • Öyle sandığımı nereden çıkardın?

    Suç diyen kim?

    Üreticinin tavsiye etmediği hatta garanti dışı bıraktığı yani apple’ın yasa dışı olarak tanımladığı bir işlem. Ben de jailbreak kullanıyorum ama risklerini bilerek arkadaşım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bay Robot kullanıcısına yanıt
    Jailbreak'in korsan içerik olduğunu düşünüyor, yazııık :D

  • Jailbreak'i, Andoridte ki gibi bazı şeyleri ücretsiz ve korsanı yaygınlaştırmak amaçlı olduğunu düşünüyorsanız çok yanlış düşünüyorsunuz. Yıllardır kullanıyorum ve 1-2 kere dediğiniz gibi bir içerik yüklemişimdir.

    Peki biz Jailbreaki neden yüklüyoruz ? İOS'un grafiklerini değiştiriyoruz. Misal İphone de 4 dock kullanılabiliyor. Ücretli veya ücretsiz bir dock tweek'i yükleyip kuruyoruz ve sonuç 4'ten fazla uygulama ekleyebiliyoruz. Başka bir örnek İOS kilit ekranı. Burayı satın aldığımız tweekler ile özelleştirebiliyor, istediğimiz özelliği ekleyebiliyoruz. Kısayollar vs vs. Kısacası daha kullanışlı yapmak için.

  • Bay Robot kullanıcısına yanıt
    Paylaşacak tabi kardeşim. Root gibi mi bu ? Aylardır kırılmasını ve yayınlanmasını bekliyoruz Jailbreak'in.

  • Jailbreak eskiden çok popülerdi ama artık o kadar rağbet görmüyor.


    Ayrıca haberde birden fazla yazım hatası var maalesef, lütfen kontrol edebilir misiniz?

  • Eskiden iPad 2 de çok yapardım. Açık konuşmak gerekirse paralı uygulamaları falan bedava yüklemek amaçlıydı. Ama işletim sistemi o kadar konfigure edilebilir hale geliyor ki insan sürekli bir şeyle oynuyordu. Bir süre sonra stabillik falan kalmıyordu tabii. Fakat bahsettiğim yıllarda iOS çok yeteneksizdi, Jailbreal mantıklı geliyordu. Şuan günlük kullanım için baya yetenekli, adamlar oturup Cydia daki eklentileri ozellik diye eklediler sisteme.

  • Bay Robot kullanıcısına yanıt
    Jailbreak veya root korsan yolunu yapıları gereği açıyor fakat amaçları bu değil; üstelik root ile jailbreak in birbirleri ile pek alakaları yok. Android zaten konfigure edilebilir bir sistem, APK paketleriyle korsan işini rootsuz da yapabilirsiniz, root un korsana doğrudan hiçbir katkısı yok. Root ile kök dosya sistemine erişim açılıyor yalnızca, bu da geliştiriciler için bazı konularda faydalı oluyor, ne yaptığını bilen kullanıcıya da tam erişim sağlanıyor; üstelik Android kullanıcı sözleşmesine bile aykırı değil, Google Play’de sadece root ile calisabilecek yüzlerce uygulama var. Google sorun etmiyor sen sorun ettin. Jailbreak konusu ise Apple kullanıcı sözleşmesine aykırı fakat korsana yol açtığı için değil sistemde arızalara yol açabileceği için ve Apple bunlara destek vermekle uğraşmak istemedigi için. Biraz araştırırsanız iPhone’da da jailbreaksiz korsan uygulama yükleme yöntemleri var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jail break eskisi kadar kullanılmıyor zaten neden hem Apple alıp hem de jail break kullanması o zaman git android kullan

  • eskiden baya kullanmıştım. şimdi gerek kalmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.