Evet bazı firmalar Linux veya DOS ile satıyorlar, bayağı ucuza geliyor bu sayede, ancak nadir görülüyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Hacıkafir
Senelerdir Xp kullanmış biri olarak,meraktan çıktığı hafta vistayı alıp kurdum ve o gün sildim.
Win 7 gerçekten güzel polemik yapmaya gerek yok.
Bir sorum olacak tam yeri diye düşünüyorum,laptop almayı düşünüyorum işletim sistemsiz,programsız halde satın alabiliyor muyuz? Birde intel core quad işlemci serisi çıktı hala core duo kakalamaya çalışıyorlar,nereden böyle bir sistem sipariş edebilirim?
Polemik yok ortada da, niye core2duo kakalamaya calışsınlar aynı mantıkla sana quad core satan da kakalıyordur cünkü i serisi cıktı. Daha 2 cekirdegi tam kullanmıyorken laptopda 4 cekirdek diye insanların gözünü boyayıp satmıyorlar mı? Hangisi kakalamak??
Bahsettigin laptoplar alışveriş sitelerinde var. Lenovo, acer.. gibi markaların dos ya da linux işletim sistemiyle sattıgı ve windows lisansı olmadıgı için normalden cok daha ucuza gelen laptopları var. Biraz araştır eminim bulacaksın. Hadi kolay gelsin..
crysis warhead w7 de çıldırtıyor beni gerçi call of juarez i vistada kuramamıştım bile ancak vista daha iyi performans sağlıyor oyunlarda counter strike vistada tam ekran oynayabilirken w7 de yanlardan 30pixel lik küçülme ile açabiliyor (çözünürlük fark etmeden) bana kalırsa sorunsuz bir işletim sistem değil w7 bir çok program kurar sorun yaşadın vistadan tabi ki daha iyi vazda geçmeyeceğim ancak xp kalitesinde bir işletim sistemi halen görmüş değilim 22 ekimde çıkacak oaln full w7 ile gelecek olan xp modunda oyunlardaki sorunun ortadan kalkacağına inanıyorum
w7 bence çok çok iyi...vista ile karşılaştırılamaz bile.
üstte vista daha iyi diyenlerin vistası bizimkilerden farklı galiba. 50 çeşit pc ve laptopta vista kullandım hepsi de bildiğiniz kağnı...vista Win 7nin yanına bile yaklaşamaz...ama XP ile aralarında 100-200mb daha fazla ram kullanımı var onu söylim...HP pavillon 6650et laptopumda pes 2009 ve 2010 DEMO gayet güzel çalışıyor, win 7 yani
ortalama bir pc kullanıcısıyım.
win xp den gayet memnunum. kolay, stabil vs.
hiç bir sıkıntı yaşatmadı şimdiye kadar.
soru şu: niçin win 7 ye geçmeliyim?
2 aydır win7 7600 64 bit kullanıyorum.makine hala formatla beni demedi.vista 1 ay bile düzgün çalışmıyordu.vistadan sonra baya rahatladım artık formatı unutacak seviyeye geldim.bundan iyisi mi olur bea.
quote:
Orijinalden alıntı: civalı sokak lambası
ortalama bir pc kullanıcısıyım.
win xp den gayet memnunum. kolay, stabil vs.
hiç bir sıkıntı yaşatmadı şimdiye kadar.
soru şu: niçin win 7 ye geçmeliyim?
Neden böyle birşey yazmaya gerek duyduysan onun için..
quote:
Orijinalden alıntı: TechZone
quote:
Orijinalden alıntı: Figure
Piyasadaki bazı notebooklar zaten ücretsiz Win 7 güncellemesi sunuyor. 21 Ekim'de satışa çıkacak, Eylül ayı gibi Win 7 kurulu şekilde mağazalarda görebiliriz sanıyorum.
o ücretsiz geçiş olayında illa bi sorun çıkacaktır.. demedi demeyin..
bu arada 22 Ekim'de çıkacak piyasaya ve sanırım kasım ayında çıkmaya başlar..
Eylül yazmışım Kasım olacaktı, düzelttim. Söylediğinde haklısın, TeknoSA'da 36 Dolar ile(kargo dahil) bu kampanyaya dahil olanlara Win 7 gönderilebileceği belirtilmiş.
Değişik, ve bence değişik olduğu kadar doğru bir bakış açısı..
quote:
Orijinalden alıntı: ooppss
yani iolo demek istiyorki "win7 nin çıkmasıyla bize daha çok muhtaç olacaksınız.. ince ayar olmadan win7 kullanılmaz"
quote:
acaba siz bu yazdıgınızdan bir şey anladınız mı?
quote:
Orijinalden alıntı: civalı sokak lambası
quote:
acaba siz bu yazdıgınızdan bir şey anladınız mı?
Dostum yukarıda yazdıklarını bi okur musun? Herşey güzel calışıyor, stabil, cok memnunum.. Bu yazıdan memnun oldugunu cıkardım bende :) Bunun üzerine soru niçin win7 ye gecmeliyim ise cevap da rahat battıgı için demedim bak dikkat et demedim neden böyle bişey yazdın dedim. Buradan cıkacak anlam merak olsa gerek. Kolay gelsin
Vista ilk ciktiginda gercekten kotuydu ama SP2 ile deyim yerindeyse kendini asti.
Vista x64'u 9 aydir format atmadan kullaniyorum ve halen performans acisindan bir sorun yasamadim. Her hafta duzenli olarak registry temizligi yapmamin bir etkisi varmi bilemiyorum.
Vista suan bana sundugu performans sebebiyle belli bir sure Win7'ye gecmeyi dusunmuyorum, en azindan SP1 gelene kadar.
Arkadaşım Sistemim Pentium Dual Core Cpu e5400 2.70x2 ram 2 gb 320 gb Hard Disk 1 Gb Ekran Kartı kullanıyorum.Xp Macintos Vista win7 yükledim.En iyi Performansı Win 7 den aldım
önceden vista 32bit home basic vardı. her oyunu sorunsuz açıyordu. şimdi 64bit win7 ultimate yükledim, çoğu oyunu açmıyor. saçma saçma hatalar veriyor.
yahu boot süresine bakıp yorum yapmış adamlar alem
vistadan kötü değil çünkü vistaya göre tek artısı arayüzdeki superbar olayı. bunun dışında herşey aynı.
bu yazıyı windows 7 xp olan makinalara kurulacak diyenlere okutmak lazım. microsoft asla eskisinden daha az sistem kaynağı tüketen bir işletim sistemi yapmıyacak. bu bir piyasa ihtiyacı ve bir yazılım geneleğidir. her yazılım kendinden önce gelenin üzerine çıkmakla yükümlüdür bu anlamda herhangi bir alandan (başta performans) vazgeçilebilinir.
özetle işletim sisteminden önce sisteminizi güncelleyin. kimse sizin eski donanımınıza yazılım üretmez.
quote:
Orijinalden alıntı: moffaka vistaya elli tane sp lazım:)
W7'ye de elli tane sp lazim olacak..
quote:
Orijinalden alıntı: orcnd
vistadan kötü değil çünkü vistaya göre tek artısı arayüzdeki superbar olayı. bunun dışında herşey aynı.
bu yazıyı windows 7 xp olan makinalara kurulacak diyenlere okutmak lazım. microsoft asla eskisinden daha az sistem kaynağı tüketen bir işletim sistemi yapmıyacak. bu bir piyasa ihtiyacı ve bir yazılım geneleğidir. her yazılım kendinden önce gelenin üzerine çıkmakla yükümlüdür bu anlamda herhangi bir alandan (başta performans) vazgeçilebilinir.
özetle işletim sisteminden önce sisteminizi güncelleyin. kimse sizin eski donanımınıza yazılım üretmez.
Win7 Ultimate; PIII 933 mhz işlemci 512+128+128 mb. ram 40 gb hdd ve 64 mb. geoforge ekran kartı olan bir sistemde şu anda çokta güzel çalışıyor. evet laptopa göre biraz yavaşa açılıyor ama yinede xp ye göre iyi sayılır. xp yamaları ile iyice yavaşlamıştı.
quote:
Orijinalden alıntı: Kénan
Saçmalamışlar. Win7 XP'ye bile kafa tutar.
Hadi ya Vista son güncelleştirmeleriyle XP'ye %100 lük fark attı.