Şimdi Ara

İnverter devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bana kaliteli bir inverter devresi bulabilirmisiniz bende 500va trafo var 12*2 zaten 12 volt akü kullanmayı düşünüyorum. aynı trafo üzerinde aküyü şarj edebileceğim birşeyy olursa iyi vaya nasıl yaparız sarj seviyesi filan güçlü regüleli güç kaynağı. Birde masaisti güçlü streo devre istiyorum 12 volt ile çalışan olursa iyi olur 1562 entegresiyle yapılmış devreye rastladım b iyimidir baskı devresi bulabilirmiyim.

Orjinalden alıntı: evren kılıç

arkadaşım bir bak işine yaraya bilir devredeki r7 direncini kısa devre yap geri besleme sorunsuz çalıyor gücü artırmak istersen mosfet sayısını artıra bilirsin

/>

Devredeki R7 direnci kısa devre edilince geri besleme ve inverter stabil çalışıyor mu ?
  • evet eger R7 direnci kısa devre edilmesse entegre çıkış gerilimini düşük algılayıp tetiklemeyi daha uzun yapıyor ve devre boşta çalışırken dahi çok fazla akım çekiyor bazen mofetleri dahi bozuyor birde devreyi akü ile çalıştırıp ayarlarını öyle yapın güç kaynagı olarak adaptör vb. kaynaklar kullanırsanız verimli bir ayar yapamassınız.
    Girişte 12V kullandığınız ve trafo sargı oranları da 220V/12V için tasarlanmış olduğundan dolayı yüksüz koşullarda bile 3524 entegresi tam duty cycle çalışmak zorunda. Çıkışta 220V'u ancak bu şekilde ucu ucuna sağlayabiliyor. En ufak bir yükleme yaptığınızda ise (örneğin 40W bir ampul bağlayın) çıkış gerilimi 60V'a kadar düşüyor. Bizzat denenerek görülmüştür.
    Bu sorunu aşmanın tek yolu trafonun değiştirilmesi ya da devrenin daha yüksek gerilimle (örneğin 24V) beslenmesidir.
    Benim gerçekleştirmiş olduğum projede, 2*12V yerine 2*9V bir trafo kullandım. Bu şekilde 100W bir amupl bağlandığında bile 200V üzerinde bir çıkış gerilimi elde edilebiliyor.
  • arkadaşım senin denediğin devrede bir sorun olabilir ben bu devreyi kullanıyorum ve hiç bir şekilde sorun yaşamıyorum herşey geri beslemede eger r7 direncini kısa devre etmesseniz sizin dediğiniz boşta çalışmada dahi yüksek akımlar çekilecektir entegrenizde de bir sorun olabilir trafoya gelince okadarda önemli değil 2*12 yerine 2*10 olursa haha iyi olur ben şahsen kullanıyorum ve baya memnunum hatta 10 nolu ayaga bir anahtar takıp oradan devreyi açıp kapaya bilirsiniz bir röle kullanıp kesintisiz güç kaynagı yapabilirsiniz ama şunu belirtmek istiyorum devreyi akü ile ayarlayıp akü ile kullanın yoksa devreyi doru kullanamassınız.ben bu devre den 600 volt gerilim almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren kılıç -- 29 Ekim 2006; 17:29:10 >
  • Beyler bende bu devreyi yaptım ama geri besleme direncinin kısa devre edildiğini bilmiyordum... Birde ikinci sorun geribeslemedeki 4,7k lık çıkış gerilimi ayar trimpotu neyin ayarını yapıyor ?? Bu devremi yoksa 400 watt lık 4047 li inverter devresi mi daha stabil çalışır ???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12 volt ısıtıcı rezistans .
    17 yıl önce açıldı
    Klima kapasitör
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.