herkese selam arkadaslar aksam eve geldiğimde bilgisaayrı actım invalid system disk ,replace system and press key falan filan yani diski tanımıyor bilg. bios ayarlarından direk c yide gosterttim a dan basşlangıc disketi vardı onunla a ya dusurup c de dos uzerinden girmeyi denedim gene olmadı sorun nedir sizce ???
diski biosta ya da başlangıçta görüyor mu makine diskin kablolarını bir kontrol et eğer görmüyorsa görüyorsa diski ve bu hata geliyorsa ya birisi makinana format attı ya da diskin sizlere ömür.
teşekurler deneyeceğim aksam
kasada disket unutmadin degil mi . eger first boot A: ise ve disket de sistem disketi degilse boyle diyebilir.
biostan da gormuyorsa sorun harddiskte veya kablosunda olabilir. ama biosta goruyorsa sorun yazilimsaldir
quote:
Orjinalden alıntı: li0n
herkese selam arkadaslar aksam eve geldiğimde bilgisaayrı actım invalid system disk ,replace system and press key falan filan yani diski tanımıyor bilg. bios ayarlarından direk c yide gosterttim a dan basşlangıc disketi vardı onunla a ya dusurup c de dos uzerinden girmeyi denedim gene olmadı sorun nedir sizce ???