Şimdi Ara

Format atamıyorum : DİSK OKUMA HATASI ( ÇÖZÜLDÜ )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
35.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Samsung 320gb sata harddiskimde bugüne kadar windows 7 ultimate 32bit kullanıyordum xpye dönmeye karar verdim. Cdyi takıyorum biçimlendirme ve kur dosyaları yükleniyor sonra bilgisayar reboot yapıyor açılışta direk kuruluma geçmesi yerine şu hatayı veriyor : Disk okuma hatası

HDD'de sorun olduğunu sanmıyorum ama işin içinden çıkamadım bir türlü :S Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler eksik bilgi verdiysem sorun cevaplayayım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FasTHunt3R -- 2 Şubat 2010; 23:19:02 >

• saygıdeger kardesim ,
    imkanın var ise hdd sok başka bi pcde hard format at tekrar kurmayı dene ve ayrıca xp cd orjinal değil ise değiştir.

kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: slayt75

saygıdeger kardesim ,
    imkanın var ise hdd sok başka bi pcde hard format at tekrar kurmayı dene ve ayrıca xp cd orjinal değil ise değiştir.

kolay gelsin...

Öncelikle teşekkürler.. Hard level format derken çabuk biçimlendir olmayan mı ?

Diğer pcye takma imkanım yok ama sata kutusu var onunla takıp biçimlendir yapsam olur mu? Windows üzerinden?

Edit : Aynı cd ile şuan 2. hdd ( 80gb) a format atıyorum cd'de hiçbir problem yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FasTHunt3R -- 7 Aralık 2009; 18:15:39 >
  • windows 7'yi kurarkende aynı hatayı alıyormusun,, eğer almıyorsan bios ayarlarına gir ve SATA AHCI MODE yazan yeri "disabled" yap..
    slayt75'in de dediği gibi diski iyice bi formatla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fahrenhayt46

windows 7'yi kurarkende aynı hatayı alıyormusun,, eğer almıyorsan bios ayarlarına gir ve SATA AHCI MODE yazan yeri "disabled" yap..

Hocam aynı HDD ile Windows 7yi 2 ay önce kurmuştum zaten sorunsuz.. Hiçbir hata almamıştım. Şimdi XP yüklemeye çalışırken hata verdi.. Sata kutusuna takıp windows üzerinden biçimlendirsem olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FasTHunt3R

quote:

windows 7'yi kurarkende aynı hatayı alıyormusun,, eğer almıyorsan bios ayarlarına gir ve SATA AHCI MODE yazan yeri "disabled" yap..

Hocam aynı HDD ile Windows 7yi 2 ay önce kurmuştum zaten sorunsuz.. Hiçbir hata almamıştım. Şimdi XP yüklemeye çalışırken hata verdi.. Sata kutusuna takıp windows üzerinden biçimlendirsem olur mu ?

iki ay önce değilde şimdi kurabiliyor musun?
    ama öncelikle bios ayarlarına gir SATA AHCI MODE yazan yeri "disabled" yap ve XP'yi kurmayı dene, büyük ihtimal kurarsın..
    kolay gelsin..

• quote:

quote:

quote:

iki ay önce değilde şimdi kurabiliyor musun?
    ama öncelikle bios ayarlarına gir SATA AHCI MODE yazan yeri "disabled" yap ve XP'yi kurmayı dene, büyük ihtimal kurarsın..
    kolay gelsin..

Peki hocam deniyorum sağolasın

Edit : Hocam benim award bios 2008 onun için Sata ahci mode diye birşey yazmıyor.. On-chip sata mode falan yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FasTHunt3R -- 7 Aralık 2009; 18:59:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hala yapamadım dediğiniz seçenek biosta yok award bios .. :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FasTHunt3R -- 7 Aralık 2009; 19:11:00 >
  • Sorunu çözdüm sanıyorum :) Biosa hiç dokunmadım. Harddiskime önceden Windows 7 kurulduğu için 100mblik system reserve bölümü ayrılmış hddden.. Sanırım onun içindekiler win7 başlatılması için gereken dosyalardı, ben xp yükleyince uyumsuzluk oldu ondan açılmadı herhalde böyle sanıyorum :).. O Bölümü sildim ve yeniden 100mblik alan açtım.. Hdd yeniden biçimlendirdim ve şimdi reboot ta oldu bilgisayar açılış kurulumu yapılıyor. İnşallah sorun çıkmaz Yardımlarınız için çok teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FasTHunt3R -- 7 Aralık 2009; 19:24:42 >
  • quote:

Sorunu çözdüm sanıyorum :) Biosa hiç dokunmadım. Harddiskime önceden Windows 7 kurulduğu için 100mblik system reserve bölümü ayrılmış hddden.. Sanırım onun içindekiler win7 başlatılması için gereken dosyalardı, ben xp yükleyince uyumsuzluk oldu ondan açılmadı herhalde böyle sanıyorum :).. O Bölümü sildim ve yeniden 100mblik alan açtım.. Hdd yeniden biçimlendirdim ve şimdi reboot ta oldu bilgisayar açılış kurulumu yapılıyor. İnşallah sorun çıkmaz Yardımlarınız için çok teşekkür ederim..

win7'yi silmeden daha eski bir sistem kuramazsın zaten.. Disk okuma hatası da demez ama neyse,,
    sorunu çözdüğüne sevindim.. (bi ihtimal sildiğin 100mb'lik bölümde sorun olduğu için disk okunmuyor olabilir biçimlendirdiysen sorunda kalmamıştır umarım).

• quote:

quote:

Sorunu çözdüm sanıyorum :) Biosa hiç dokunmadım. Harddiskime önceden Windows 7 kurulduğu için 100mblik system reserve bölümü ayrılmış hddden.. Sanırım onun içindekiler win7 başlatılması için gereken dosyalardı, ben xp yükleyince uyumsuzluk oldu ondan açılmadı herhalde böyle sanıyorum :).. O Bölümü sildim ve yeniden 100mblik alan açtım.. Hdd yeniden biçimlendirdim ve şimdi reboot ta oldu bilgisayar açılış kurulumu yapılıyor. İnşallah sorun çıkmaz Yardımlarınız için çok teşekkür ederim..

win7'yi silmeden daha eski bir sistem kuramazsın zaten.. Disk okuma hatası da demez ama neyse,,
    sorunu çözdüğüne sevindim.. (bi ihtimal sildiğin 100mb'lik bölümde sorun olduğu için disk okunmuyor olabilir biçimlendirdiysen sorunda kalmamıştır umarım).

Hocam win7yi silip de yaptım zaten anlamadınız galiba. Hddyi biçimlendirdim ama 100mblık bölümü ellememiştim onu yaptım sorun halloldu şuan kuruldu xp

• quote:

quote:

quote:

Hocam win7yi silip de yaptım zaten anlamadınız galiba. Hddyi biçimlendirdim ama 100mblık bölümü ellememiştim onu yaptım sorun halloldu şuan kuruldu xp

bende onu kastediyorum zaten..

• Başlığınıza "Çözüldü" diye belirtirseniz iyi olur...
    İyi Forumlar...
  • peki o silemediğim 100 mb lık bölüm nerdeydiki baştan diski biçimlendirdiğin halde silinmedi.. C ve D diye ikiye böldüğün diskin Windowsun kurulu olmadığı ve senin doğal olarak biçimlendirmediğin D bölümündemiydi ..
  • FasTHunt3R çok teşekkürler sayende sorunumu çözdüm bende..
  • peki o 100mblik alanı nasıl silebilirim xp cdsini taktığımda da disk okuma hatası uyarısı veriyor bilgisayarım
    teşekkürler...
  • arkadaşlar bilgisayara format attıktan sonra bazı şeylere hata veriyor. yani c yibiçimlendirdim ama d ye hiç dokunmadım. herşey var ama mesela müzikleri oynatmıyo "Windows Media Player,dosyaya erişemiyor. Dosya kullanımda olabilir, dosyanın depolandığı bilgisayara erişiminiz olmayabilir veya proxy ayarlarınız doğru olmayabilir" gibi bi hata veriyo. videolar çalışıyor. fotoğraflarında bazıları gözüküyo bazılarını göstermiyo. yani fotoğraf albümünde fotoğraflar var ama açınca siyah arka plana kırmızı bi şekilde gereksiz diye bi fotoğraf açıyo. nedendir bilen biri var mı

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.