Şimdi Ara

Intum 32' S78 82 LCD TV 689 LİRA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
28.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.bursaindirim.com/indirim/intum-s78-82-ekran-lcd-4519.html
    689 liraya 12 taksit imkanı olan bu lcd yi kipada gördüm görüntüsü de gayet iyi idi. Tüplü tvler gözümü yoruyor ve baş ağrısı yapıyor. Intum markası ve bu lcd hakkında bilgisi olan var mı piyasadaki en ucuz 32 bu galiba seg den bile ucuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi body_ci -- 24 Ağustos 2009; 20:19:34 >



  • ben dün akşam aldım axess 10 taksit gayet güsel bir lcd tavsiye ederim heryerde ateş pahası...
  • hd ready diyor ama çözünürlüğü kaç acaba bilen var mı
  • garantisini sorun zira fason bir cihaz gibi duruyor sonra intum servisi ararsınız
  • ıntum mu? abi bilmem ya onca marka varken gidipte ıntum mintum almam fiyatı tamam ama arkadaşın dediği gibi kimin altında tr ye giriyor veya seg gibi trde bir ürereticisi varmı teknik desteğini kim veriyor...
  • bu ürünü aldım. ürün sunny markasıdır ve sunny desteği ile ithal ediliyor. bu konuda sıkıntı yok. regal ne kalitedeyse bu tv de o kalitede fakat benim ihtiyacım olan birçok fazla giriş çıkışı bulunmakta. 2 hdmi 2 scart 1 rgb 1 composite 1 s video 1 kulaklık 2 audio giriş çıkış. bunlar benim için yeterliydi ve aldım. hd film izlerken performansı çok iyi. ama uydu izlerken bir philips tv den farkı yok. tv yayını izliyecekseniz lcd almayın derim tüplü tv en iyisi. ama ben aldım ve bilgisayarında oyun oynucak hd film izlicek dvd den film izlicekler için tavsiye ederim...
  • Bu haftaki Kipa insert'te de gördüm, 699 TL diyor .Bu fiyata daha once SEG de satılmıstı . O daha tercih edilebilinirdi .Vestel servisi her yerde var malum.

     Intum 32' S78 82 LCD TV 689 LİRA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 22 Eylül 2009; 22:11:37 >
  • Arkadaşlar ürünü alırken en dikkat etmeniz gereken konu şu ürünü kablolu yayın ile kullanamıyorsunuz. Sadece uydu ile TV seyredebilirsiniz. yani normal anten girişi yok.
    Bilginize...
  • bende aldım ve pisman oldum.
    uzaktan kumandası arızalı cıktı.
    degistirmek icin gerekli prosedur ise paramla rezil oldum dedirtecek cinsten.
  • Normal anten yoksa kötü.
  •  Intum 32' S78 82 LCD TV 689 LİRA
  • Piyasalarda satılan monitor tvlerden pek farkı yok gibi geldi ozellıklede anten girisi olmaması enteresan!!!SEG REGAL GRUNDIG aynı fiayatlara satılırken bu markanın bu fiyata satılması enteresan.Alanlara hayırlı olsun.
    Saygılar
  • Selam Arkadaşlar.

    Dün Metro Grostan İNTUM 19 inç LCD TV aldım. Görüşlerimi yazayım size. buradan forumdanda takip etmiştim. Öncelikle beğendiğimi söyliyeyim. Duvara monte ettim. Bununla ilgili hemen bir bildi vereyim size. Duvara sağa sola yukarı aşağı manevra yapamayan direk montaj LG marka bi aparat taktım. memnun kalmadım. Zira ya sağa bakıyor ya sola. Tam düzgünlük sağalamak zor. Aşagı yukarı dengeside zor oluyor. Bende LCD nin arkalarını besleyerek (köpükle falan) durumu kurtardım. Sonra ondanda vaz gerip üst vidanın altına pulları dizerek montajladım. Böylece TV hafif aşağı bakıyor. Zaten yüksekteydi. Alt köşeleri duvara değdiği içinde eşitlik sağlıyor. Duvardada biraz eğiklik var sanırım. Ama Çok gıcık şimdiden söyleyim haberiniz olsun.

    LCD TV ye gelince Analog giriş yok. Dikkat. Hayal kırıklığına uğramayın. Ben bilerek aldım. Zira çatı anteni performansı bütün LCD lerde kötü. Bu saatten sonra uydu kullancan bence. Giriş skart veya laleden ikiside iyi. Bu arada beslamesi adaptörden. bundanda haberiniz olsun. Laptop bilgisayar adaptörü gibi. Bir elektronikçi olarak bundanda memnunum. Zira bu cihazların bir numaralı arızası bu swich mod adaptörler. Sizin bileceğiniz şekilde cihazın çalışması için gerekli güç kaynağı. Kötülüğü direk 220V besleme takmak yerine (monitörlerdeki gibi) adaptör takıyorsunuz. İyiliği bozulursa git adaptörünü değiştiriver. Boşuna TV tamir parası vermessin tonlarca. Arızada izole kalır.

    Hoşuma gidenler görüntü süper. Diğer yanındaki LCD lerden fazla bir fark göremedim. Tabi bunu derken yakın sınıflardan bahsediyorum. 400-500ytl. kalkıpta 3000-5000 lik veya LED tv lerle değil yani.

    Üzrindeki yazılım iyidir arkadaşlar. tatmin edici. Kumandada iyi. Monitör olarakta baktım güzel. Ama ekranı oturtma seçenekleri maesef yok. Daha doğrusu bu menüyü öldürmüşler. girmiyor. Oysa kitapçığında var. Sanırım üst modelinde var ama oda metroda yok. Aslında bu tv de entegre analog tv de varmış ama onuda söküp almışlar besbelli. Zira menüleri öldürülmüş. kumandasında kanallar var. Kitapçığında bilgi var. Ama nafile koymamışlar bumodeline. Kitapçık üzerinde ikinci bir model kodu var. ama bu 325 YTL olanda yok. boşuna tırmalamayın.

    Analog hariç bütün girişler var HDMİ dahil ama denemedim. Skart ve Laleden yani CVBS ten yayın alımı iyidir. Net ve doyurucu. Ben paneli yani görünümünü beğendim bazıları kaba bulabilir. Öteki tiplar bana yavan geliyor. Düz monitör gibi bi şeyler. TV gibi degil.

    Beğenmediğim hususlarda var. Ekran yansıması kötü. Bunun önemini şimdi anladım. İşık vurunca size yansıtıyor. Seyretme açısıda çok iyi değil. Giderseniz metrodan almaya sagından solundan altından ve üstünden bakmayı unutmayın. Yani eğer benim gibi yüksekçe monte edecek olursanız pişman olusunuz. Ama yüksekte monte edip kafayı hafif aşağı eğerseniz veya göz hizasında yaparsanız sorun olmuyor. Göz hizasınsa sağdan soldan bakıştada sorun olmuyor. Yükseğe monte edip kafayı eğdirmesseniz anca ayakta seyredesiniz bu LCD yi.

    Yüksek montada işıdıda kötü çeviriyor. Yansıyor. Çok kötü bir referans verdiğimi sanabilirsiniz. Hayır LCD de süper.Görüntü mükemmel. Ama bu dediklerime dikkat edilecek. Diğer LCD lerinde bu konuda çok parlak olduğu söylenemez. Yüksek bir yere monte edip bakan pek yok benim gibi.

    Hızlı görüntülerde pikselleşme (karıncalanma) oluyor. Hangisinde yokki. 3-5 milyarlıklardada var bu. Olumsuz ama durum bu. HDMİ ve HD standart yayın olmadan bundan kurtuluş yok gibi bizim için. Ama hakkını yemiyetim yeni çıkan LED TV lerde bu sorun aşılmış gibi. Analog yayını bile esaslı düzeltiyor. Ama bizin bu gibi TV lerde hızlı görüntülerde pikselleşme oluyor.

    Unutmayalım ki düşük yoğunluktaki bir görüntü kaynağını yüksek çözünürlükteki TV lerimize veriyoruz. Bu uzun bir zaman yuh be 3-5 milyarlık TV deki görüntüye bak dememize neden oluyor. Hayır. Senin TVin kaliteli. Git HD yayına abone olda bak noluyor. Peki nolcek. Çok istiyorsan git eski tip CTR TV al onda sorun yaşamassın. Zira bu yayınlar onu ancak tam doyurabiliyor.

    Şimdilik yayın açısından LCD tv ler çok önde gittiği için Analog yayınlar karelenerek izlenecek. Uydu ise oldukça iyidir. Ancak yinede pikselleşme (kara kare olma özellikle hızlı görüntülerde) olacak. Tabi bu tepkime süresiylede alakalı ama görüntüylede alakalı. piyasada 2ms tepkime (hızlı görüntüye bilgisayarın yetişebilme hızı) sürelilerdede bu oluyor. düşük çönürlükten dolayı. Sözün özü HD yayın ancak paralı şu anda. Mevcut yayınlarda görüntümüz bu.

    Yavaş görüntülerde dizilerde hanerlerde görüntü süper. Ben memnun kaldım TV den. Renkler süper. Bu fiata süper.Emsalleri 400-500-550 lira.

    Yanında bi vestel vardı inanın acıdım bunu alanları. SEG vestel 400-450 lira. Bi menü yazılım var kendimi en iğrenç ve ilkel ayar yazılımında buldum. Bu VESTEL insanları kazıklıyor. Müşterilerine acıyorum. Yazık yazık. Uzak doğunun en ucuz tapon malları bile sizden ucuz ve gelişmiş.

    bu arada SUNNY güvencesinde. Yani servis var. Ama Fasondur tabiki. Önemli değil. Bence LDN panel markalı ürünlerdekilerin bir kısmıyla aynıdır. Ama elektroniği, düğmeleri, montajı, kasası, yerleşimi, montajı, düğmeleri kesinlikle fason. Çinli bunu yapıyor dikkat ediyorum.

    Çinli sony veya diğer markalara iyi mallar üretiyor. Ama süper ucuz malları az maliyetli ucuz işçilikle düşük kaliteylede üretiyor. Ama bir kısım malzemesini yine aynı kullanıyor. Ben ürünleri vida deliklerine kalıbına kadar karşılaştırırm. Vidadeliğine platik kasasına kadar markalısıyla aynı ürünler gördüm. aynı fabrikadan çıktıkları ve aynı malzeme oldukları belli. Ama aslında aynıda değiller. işçilik, montaj malzeme kalitesi değişebiliyor.En son mikro dalga da gördüm. Carrefounsa kendine marka yaparak fason getirmişti. Ama ben fasonu almadım. bile bile kaliteli markalısını seçtim. Zira mkro dalga biraz sağlıkla ilgili. Dışayı frekan radyo dalga rasyasyonu sızdırabilir. Bu nedenle iyisini tercih ettim.

    Neyse TV di nereye geldik. Fason ama LCD paneli bence kaliteli markalıların bir kısmıyla aynı bence. Düğme montaj panel fason ve ucuz maliyetsiz işçilikler.

    Görünümü süper. Görüntüsü süper. Fiat 325 TL daha ne olcak bu fiata. Bütün girişleri var. HDMİ bile. Monitür oluyor. PC ye laptopa tak gerekirse. Benzer ürünler uçuyor. 600-700 TL. daha ne. Az paraya aynı kalite performans sayılır bir yerde. Bence alınır. Aldımda zaten. Çok memnunun.

    Alanlar güle güle kullansın. 2 yıl garantili. 1000 YTL lik büyük var bide ona bile göz koydum. ama para yok her zamanki gibi.

    3-5 bin ytl lelik veya 6-7 bin YTL lik tv ler tabiki çok iyi. gercek gibi. kim istemez sony bravia. ama daha dizimizin dibine inmedider. LED TVler yadınlassın. 1080P ler Yani 1024 ve üzeri çözünürlükte FULL HD tv ler biraz fiat indirsinler. şöyle 1000-1500 olsun 102 106 ekranlar alıcam. Gerçi 1028X768 lerede öyle diyordum. ama yine aç gözlülük ediyorum. FULL HD 1080pi ler 1000-1500-2000 olsun alcam.

    Şimdilik bunlar yeter. Zaten yayında bu. DVD hastalığımda yok pek.

    Umarım faydalı olmuştur. Montaja dikkat. Göz hizası. Veya hafif aşağı eğik yüksek olacaksa.

    İyi günler.




  • Selam Arkadaşlar.

    Bir arkadaşım tafsiyeme uyarak 19 inc İNTUM almış. Bayram dolayısıyla detaylı cevap ulaştıramadım. O yüzden buradan biraz yazayım. PC monitörü olarak kullanmış ve kötü görüntü elde etmiş sanırım.

    Ben alır almaz ilk denemem PC monitörü olarak nasıl konusu oldu. VGA dan normal bağlantıyı yaptım. Görüntü gerçekten iyiydi. Renkler güzeldi. Bu tip tV bağlantıları ile çok uğraştım. En çok gördüğüm yazıların pc ekranındaki yazıların özellikle masaüstü simge altlarındaki Bilgisayarım çöp kutusu gibi vb. son derece bozuk olmasıdır. Yani çözünürlük monitör kalitesini yakalayamayınca görüntüyü dağıtır.

    Ama gerçekten böyle bir sorun yaşamadım. Diger monitörüm (TV degil.) Philips 190C7FS ile aynı kalitede ekran görüntüsü aldım. Hatta renkler çok daha canlı idi. Yani PC monitörü olarak tatmin edici. Bu konuda tek yazdığım olumsuzluk ekrana oturtma ayarlarının TV monitörde olmayışı. Yani bombe kübik yamuk yatay dikey kaydırma türünden ayarlar TV monitörde bulunmuyor. Menü girişi var ama pasif. Belliki bu model için koymamışlar.

    Arkadaşımın sorununa gelince bozuk monitör görüntüsü almış. Bana güvenerek aldığını söylemiş. Eğer TV Monitöründe bir sorun çıkmadıysa bana güvenmeye devam edebilirsin. Ben TV monitörü mutfakta duvara monte ettim. Ama sıft senin için uygun bir zamanda (bayram bir çıksın) söküp bilgisayara takıcan. Ve ekran görüntülerini cep telefonuyla veya printscreen tuşu ile çekip sana göndericen. Dostum gerçekten monitör olarak iyidir. Belki bu görüntüleri görünce sorunun başka bir şey olduğunu anlarsın.

    Eğer bozuk görüntü aldı isen bu konudada gerekli araştormayı yaparız seninle. Sorun PC donanımı, ekran kart, kablo ve PC yazılımından kaynaklı olabilir. Birde senin aldığın İNTUM TV monitörde sıkıntı olabilir. Düşük bir ihtimal olsada bunuda hesaba katmak gerekir. Elektronik cihazlar yenide olsa arızalı çıkabiliyor.

    En başta LCD Monitör TV yi temize çıkarman lazım. Bu çok basit. Başka PC lerde denersen bunu anlaman çok uzun sürmez. Eminim bunu bir kac PC de bakarsan temiz görüntü elde edersin. Ektra bir ayar falan yapmadım. Ama çözünürlüğü aynı ayarlaman gerekir. Yani bilgisayarın çözünürlüğü ile monitörün çözünürlüğünü aynı tutmalısın. 32 bit renk ayarı vs. bunlarda önemlidir ancak yeni PC lerde varsayılan ayarlar olduğu için ayrıca bunlara girman gerekmez.

    Kablo olayını ihmal etmemekte lazım. Eger başka PC lerdede aynı sorun olursa kablonu değiştir.


    Eğer dediğim gibi başka PC lerde iyi görüntüyü gördüysen (ki sadece benim bunu yazmam PC veriminin olduğunu göserir) o halde kendi bilgisayarında kablo, donanım ve yazılım sorunlarına bakman gerekir.

    Öncelikle Monitörden sonra eğer kablodada bir problem yoksa PC de yapacağın ilk şey yazılımsal sorunlar olmalıdır. Acaba sorun ayarlarından, sürücü sorunlarından, ekran kartının yanlış yüklenmesindenvb. olabilir mi? Ayarlara baktıktan sonra (renk çözünürlükvb.) ekran kartı yazılımını yeniden yüklemen sorunu düzeltebilir. yani sürücü kaynaklı bir sorun olabilir. Ekran kartın hiç yüklü olmayabilir belkide. Belkide işletim sisteminde bir problem olabilir. Bunları sadece yazılımsal olabilecek sorunları temize çıkarman için yazdım.

    Eğer buda değilse donanım kaynaklı olabilir. Başka bir ekran kartıylada denemek gerekebilir. Anakart vs.

    İşin bu kadar büyüyeceğini sanmıyorum. Ayar veya sürücü kaynaklıdır. Veya kablodan.

    Ben sana ekran çıktılarımı göndereceğim. İşte olması gereken görüntü bu. Başka arkadaşlarında lütfen buraya nu konuda yazsınlar. Mahcup oldum. Ama gerçekten öyle değil. Sana cepte veririm birlikte bakarız.

    Bayramdan sonra inşallah. yinede sen bu dediklerime bir bak.

    Selamlar.




  • kardeş verdiğin bilgiler için teşekkür ederim..bahsettiğin kişi benim..gerçekten sorun nerde hala çözemedim..pc ayarlarında bir sorun olmadığı kanaatindeyim..yalnız vga kablomdan şüpheleniyorum kısa zamnda onu bi değiştircem öyle denicem..görüntünün nasıl oldugunu ben de resimlerle buraya bir ara aktaracağım..o zaman sorunu daha kolay çözebiliriz sanırım..

    İlgin için tekar teşekkür ederim saygılar...
  • Beyler konuyu hortlatiyorum ama problem uzaktan kumanda. Bu cihaz elime yeni geçti ve uzaktan kumandası yok. Evrensel kumanda tanımadı. Kumanda alacam ama hicbir görsel yok. Elinde bu tvnin kumandasi olan varsa bi foto atabilir mi? Cok teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fiziker -- 21 Kasım 2017; 10:36:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiziker F kullanıcısına yanıt
    Kızılötesi olan bir telefon ile uzaktan kumanda apklarını indirip deneme yapın, sayısız marka model var. Eğer bulursanız sanırım gerekli kodları alabilirsiniz elektrikçiye götürerek telefonunuzu. O şekilde en azından bi ihtimal var bulabilmeniz için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.