Şimdi Ara

intiharı önleyecek korkuluk sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • geçen köprüden biri atlayarak intihar etti biliyorsunuz. bu köprülerden bir tane mesela ingiltere'de de var. (bristol) 1998-2015 arası 100 küsür kişi köprüde intihar girişiminde bulunmuş. intiharı önleyecek bir ağ sistemi önerilmiş ama estetik bozulur diye vaz geçmişler.

şimdi intihar zaten anlık bir karar. bu anlık kararı önleyecek bir sistemi kullandın mı, buna neyledecek olan kişiyi bir anlık bu hatalı kararından vazgeçirmek mümkün olabilecekken, yüksek köprülerin dizaynında, estetiği bozmayacak şekilde korkuluklar yapmak mümkünken, mühendisler bunu neden değerlendirmez?

bizde örneğin istanbul'da son yapılan iki yeni köprüde de böyle bir sistem yok. halbuki bu iki yeni köprüde de projenin en başında korkuluk sistemi projeye dahil edilebilir, estetik sorunu da giderilmiş olurdu. mühendisliğin temel amacı insanların yaşam kalitesini artırmak, doğayı ve kaynakları sürdürülebilir ve verimli kılmak, hayat kurtarmak ve güvenliği sağlamak, insanların hayallerini gerçeğe dönüştürmek... için var değil mi. ne derece bunu başarıyoruz, siz karar verin.

• 2 sene evvel Brooklyn Köprüsü'ndenn yürüdüm;

Yaya yürüyüş yolu bizim köprülerdeki gibi kenarda değil içeride ve taşıt yolunun üzerinde,

Böylece biri düşse veya atlasa bile taşıt yoluna denk gelir köprüden aşağı düşmez...

• Kendini öldürme niyeti olana engel olmak kolay değil. Böyle boşa çabalarla zaman harcamak yerine insanlar niye intihar ediyor ona baksınlar.

Ha, özellikle göz önünde olan intiharları engellemekse amaç başarılı olabilir tabi...

• enizam E kullanıcısına yanıt

yanlış düşünüyorsun. intihar dürtüsü bir anlıktır. öfke, nefret, umutsuzluk ne dersen de. köprüye intihar için gelene, göreceği engel ne anlam ifade edecek? iki set düşün. birincisini aşmak emeline ulaşmak için yeterli olmayacak. bu bile vazgeçirebilmek için bir sebeptir.

• Metro yolunda geçen senelerde 5-10 kişi intihar etmişti belli aralıklarla. İnternetteki yorumlarda senin yüzünden geç kaldım diye ölen insana laf edenler çoktu... Boğaz köprüsünden intihar edenler daha çok zengin veya tanınmış kesim oluyordu bu yüzden gündem olabiliyor ... Her gün bir sürü intihar oluyor maalesef anlık bir olay da değil . Anlık olan silahla adam öldürme bu yüzden kolay silah sahibi olunmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 1 Temmuz 2025; 21:54:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metrolar da aynı. marmaray bu konuda liderliği kaptı. hatta kadıköy istasyonu galiba. normalde kapatabilirler. üsküdar-dudullu hattının kayışdağı mevkisi aklımda kalan yerlerden. rayların olduğu bölge komple kapatılmış vaziyette. diğer istasyonlarda da otomatik kapılar var. bunları niye yapıyorlar? güvenlik için tabi ki. ne yapılması gerektiğini biliyorlar ama işte...

• Hocam, devletler uc kurusundan olmamak icin soykirimdan vazgecmiyor; sen diyorsun ki intihar edenleri engellemek icin para veya zaman harcasinlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 2 Temmuz 2025; 3:16:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zuko kullanıcısına yanıt

yhani diyorsun ki, mühendisler de zalimler gibi düşünsün ve onlara ayak uydursunlar.   halbuki mühendislik felsefesi tercihi diye bir şey duymamışsındır belki. neden bu tasarım, başka nasıl olabilirdi? diyecek olan mühendistir. ama amühendis olup da, mühendisin işine müdahale eden olursa, senin dediğin gibi ne para harcalar ne de zaman.

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    O da fena, dustun olmezsen araba carpacak. Yani bir koruyuculugu yok gibi.

‐-------

Intihar edecek adam zaten kopru olmazsa mopru bulur, bi sekilde onu gerceklestirir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt

başka bir yolunu evet isterse bulur ama bunun köprü olmaması için yapılabilecek olan şeyler varsa neden yapılmasın? bunu ben anlatamadım sanırım.

geçen hani bir kaza vardı hatırladınız mı? iki şeritli köprüde sollama yasağı varken biri sollamaya başlıyor, bir diğeri de bunun peşine takıldıktan sonra şeridinde ilerleyen bir araç köprüden aşağı uçmuştu. bu da aynı hesap. kim sollama yasağı çizgisini ihlal edip de köprüde araç sollar? yapılabilecek bir şeyler mutlaka vardır.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Hayir hocam, muhendisi kim takar diyorum. Muhendise soyle bir sey yap diyorsun o da yapiyor, ben boyle yapmak isterim derse hayir benim dedigimi yap derler.

Bak soyle bir haber buldum. Golden Gate koprusune onlarca yil sonra koymuslar aglari ancak. Basta onlemek yerine kisi o karari verdikten sonra onlemek (senin dedigin gibi) kisiyi vazgecirebilir. Ama ben yine de bunlara karsiyim. Intihar etmek isteyeni, sorununu hicbir sekilde cozmeden, sadece yasamaya zorlamak iskencedir.

ap news
    It took decades, but San Francisco finally installs nets to stop suicides off Golden Gate Bridge
    https://apnews.com/article/golden-gate-bridge-suicide-nets-san-francisco-11020bcfa279ba68eb72f72c0c5a2eef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 5 Temmuz 2025; 9:12:44 >

• Kadıköydeki durağın adı Ayrılık Çeşmesi. O yüzden orda intihar ediyorlar diyenler vardı. Geçen sene her hafta 1 intihar olurdu bu sene neden durdu bilmiyorum.

• Yahu intihar etmeye kafayı koyan adamı köprünün korkuluğu mu engelleyecek? Adam köprüden atlamasa binanın çatısında atlar, çatıdan atlamasa penceresinden,balkonundan atlar,buralardan atlamasa kayalıklardan atlar, boğulur,arabanın altına atlar, arabanın önüne atlamasa trenin altına atlar, aşırı dozda hap içer, silahla kendini vurur, kendini asar, bileklerini keser... Yani diyeceğim o ki intiharın bin bir türlü yolu var boğaz köprüsüne koyacağın korkulukla anca intiharın şeklini ve lokasyonunu değiştirirsin. Adam köprüden atlayıp ölmez başka türlü ölür. Gerekçe gerçekçi değil, pratik değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 5 Temmuz 2025; 9:36:48 >
  • Stoa kullanıcısına yanıt

bu sene de intihar oldu ki. ben en az iki tane hatırlıyorum ve belki fazlası da vardır. bu haberleri de ancak internette okursun. karakolda insan ölür? mesela bunu da hiç duymazsın. bu da olmuştur.

böyle sonradan eklenti oldu mu (boğazdaki ve körfesdeki köprülere), evet adı üzere görüntü kirliliğinden bahsediliyor ama isteseler bal gibi estetik çözüm üretebilirler. ben bu işin taen başında, belki de düşünülmesine ama onaylanmamasına, en düşük maliyetle bitirilecek olan projelere yönelmelerini eleştiriyorum.

• O paraya emeğe değecek mi?

• Önleyici duvarı metrolar için yapmalılar. Mesela İstanbul ' da yılların metrosu olan ve oldukça işlek durumda olan hacıosman yenikapı hattında yok ve bu hatta çok fazla intihar oldu , ulaşım tıkandı insanlar malesef bu sebeple mağdur oldu. Herkes köprü demiş tabi konu itibariyle ama metro ya duvar çit yapılması bence daha önemli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackjack8696 B kullanıcısına yanıt

olan yerler var. bir kısmında olup bir kısmında olmamasını nasıl değerlendirmek lazım bilemiyorum. hatta bu konuda şöyle bir örnek vereyim. mesela kayış dağı mevkisinde çevre düzenleme var. bu gölgede hem asansör hem de yürüyen merdiven varken bir yürüyen merdiven daha yapıldı. ikinci bir asasömr de konuldu mu bunu hatırlayamadım ama demek istediğim şu: bu alanda in cin top oynuyor desek yalan olmaz. bu bölgede yapılan çalışmayı destekleyenleri, daha yoğun olan ve yapılabilecek işleri olan yerlerde hiç bir şey yapmayan veya yapmayan çalışan ama bitiremeyen yöneticiler ile karşılaştırınca neasıl düşünmemiz lazım ben de bunu anlayamadım bir türlü. insanına göre muamele yapılıyor diyesim geldi sabah sabah..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 6 Temmuz 2025; 7:16:38 >
  • Harika olur bence.
    Mesela çok borcun var, artık yapamıyorsun ve hayatına son vereceksin, korkuluk sistemi devreye girip borçlarını ödese, intihar etmekten vazgeçsen falan.

• Colda kullanıcısına yanıt

espirin hiç komik değil. mesela boşanma davalarfı var değil mi? eşini görüyor veya görmeye gidiyor ama cebinde silah veya bıçakla. tedbir alınıyor mu? ne gerek var değil mi? sen bunu diyorsun işte.

• Ekonomi düzgün olsa, eğitim seviyesi yükselse zaten intihar eden sayısı azalır. Sıfır olmaz ama azalır.

Asıl alınması gereken önlemler yaşam standartlarını yükseltmek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.