Şimdi Ara

Interrail hakkında sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Önümüzdeki yaz interrail yapmayı düşünüyorum. Uzun zamandır istiyordum bunu yapmayı. Diğer yaza kadar parayı toplayıp bir sıkıntı çıkmazsa gideceğim.

Şimdi aklımda birkaç soru var ;

++ 1 ay içerisinde 10gün flexi bileti aldım diyelim. Bileti alırken sadece belirttiğim tarihlerde (10 kere) treni kullanma hakkına sahibim değil mi? Kaçırırsam ne yapmam gerekecek?

++ 1 Aylık interrail için konaklama,yeme-içme,gezi için ne kadar cep harçlığı gerekir? (Uçak-tren-vize vs hariç)

Bloglardan vs okuyorum ama sizlere de danışayım dedim. Teşekkürler :)

• Evet bu soruların cevabını ben de merak ediyorum. Bunlara artı olarak ucuz konaklama ve ucuz yeme içme yerlerinin nereden bulabiliriz tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa müthiş olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayhan.

Merhabalar herkese
    Önümüzdeki yaz interrail yapmayı düşünüyorum. Uzun zamandır istiyordum bunu yapmayı. Diğer yaza kadar parayı toplayıp bir sıkıntı çıkmazsa gideceğim.

Şimdi aklımda birkaç soru var ;

++ 1 ay içerisinde 10gün flexi bileti aldım diyelim. Bileti alırken sadece belirttiğim tarihlerde (10 kere) treni kullanma hakkına sahibim değil mi? Kaçırırsam ne yapmam gerekecek?

++ 1 Aylık interrail için konaklama,yeme-içme,gezi için ne kadar cep harçlığı gerekir? (Uçak-tren-vize vs hariç)

Bloglardan vs okuyorum ama sizlere de danışayım dedim. Teşekkürler :)

bu yaz 28 gün interrail biletiyle avrupayı gezdim soruların için yardımcı olabilirim hocam

• Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkürler hocam. Burdan sorayım belki başka arkadaşlar da merak ediyordur.

Şöyle kısaca soruları yazayım

1- 28 günlük gezide kaç kere tren kullandın? Kaç ülke gezdin
    2- Gittiğin ülkelerde pansiyon,kalcak yer bulmakta zorlandın mı? (Yoksa önceden mi ayarlamıştın)
    3- Bilet+diğer giderler(uçak,tren,harçlık vs) ne kadar tuttu yaklaşık?
    4- Diyelim bileti alırken belirttiğimiz tren seferini kaçırırsak ne oluyor? Ayrıca sadece belirttiğimiz tarihlerde kullanma hakkına sahibiz değil mi?

Şimdilik aklıma bunlar geldi. Tavsiyelerinizi dinlemek isterim hocam. Teşekkürler şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 20 Eylül 2016; 9:22:17 >
  • quote:

Öncelikle teşekkürler hocam. Burdan sorayım belki başka arkadaşlar da merak ediyordur.

Şöyle kısaca soruları yazayım

1- 28 günlük gezide kaç kere tren kullandın? Kaç ülke gezdin
    2- Gittiğin ülkelerde pansiyon,kalcak yer bulmakta zorlandın mı? (Yoksa önceden mi ayarlamıştın)
    3- Bilet+diğer giderler(uçak,tren,harçlık vs) ne kadar tuttu yaklaşık?
    4- Diyelim bileti alırken belirttiğimiz tren seferini kaçırırsak ne oluyor? Ayrıca sadece belirttiğimiz tarihlerde kullanma hakkına sahibiz değil mi?

Şimdilik aklıma bunlar geldi. Tavsiyelerinizi dinlemek isterim hocam. Teşekkürler şimdiden

1-Ben 1 ayda 10 gun gecerli olan biletten almistim, o 10 gun hakkimi sonuna kadar kullandim, yani 10 gun tren kullandim . gezdigim sehirler roma,pisa,floransa,cinque terre bolgesi,venedik,viyana,bratislava(aksam konaklama icin gittik ama begenmeyince fazla gezmeyip avusturyaya donduk sabah),hallstatt,budapeste,prag,berlin,koln,bruge,bruksel,roterdam(pek fazla begenmedigimiz icin burda da 2-3 saat takilip ayrildik),amsterdam,giethorn kasabasi.
    2-ben agustos ayinda gittim avrupanin tursit konusunda en yogun oldugu donem, sadece italaydaki kalacak yerleri onceden ayarladik geri kalan yerleri hep o sehire gitmedeb 1 gun once ayarladik hatga budapesteye gece 11 de ulasmistik ordaki yeri gece 11de gardaki beles wifi ile bulup hallettik. Yani benim tavsiyem kesinlkle onceden ayarlama aynen bizim yaptigimz gibi takil ilk gidecegin 1-2 sehiri ayarla gerisini akisina birak . bu interrail olayi ozgur olamayi gerwktieiyor bence ,biz mesela yola cikmadan once bi plan olustirduk kafamizda ama o tarihlere uymak mumkun degil mesela ilk maddede yazdigim gibi bi sehire gidiyosun begenmeyip hemen ayrikiyosun yada yolda tanistigin ,internnette kesfettigin bi yer oluyo oraya gitmek istiyosun , kaldigin sehiri begenip 1 gun daha uzatiyosun v.s yani bence kendini sakin sinirlama rahat ol ozgur ol :)
    3-biz 28 gunluk bir plan yaptik ve gitrigimiz sehirleri yukarida yazdim o yuzden en mantikli secenek 1 ay gecerli 10 gun flexiydi, bu bilete 280 yada 290 € verdik zaten internette fiyatlari bulabilirsin. Roma gidis amsterdam donus ucak biletlerine toplamda 410 tl verdim. Pasaport ogrenci oldugum icin defter parasi verdim sadece 80 tl falandi galiba 25 yasinda kadar gecerli. Bu yazdiklarim burda harcadiklarim 28 gun boyunca orda konaklama+bazi trenler icin rezervasyon+harclik+arkadaslara hediye+her sehirden magnet+hollandadan buraya gelirken peynir+almanyadan cikolata vs ya suan nelere harcadim tam ne t hatirlamiyorum ama o 28 gun boyunca totalde benden 1200-1300€ falan gitti.
    4-hocam tren seferi diye kacirma yok , yani soyle yok sen interrail biletini alirken su trene su saatte yada su gun binecegim diye bi sey belirtmiyksun . bu bileti aylik akbil gibi dusun eger benimkisi gibi 10 gun gecerli alirsan o 10 gun sinirsiz sekilde istedigin trene binersin , o 10 gunu belirlemekte sana kalmis kimseye onceden o 10 gunu belirtmen gerekmiyor , canin o gun o sehirden ayrilmak istedimi ya gara git tren saatlerune bak yada railplanner uygulamasindan sonra bin o trene git olay bu kadar basit. Sadece trene bindiin gunu ve trenin detaylaruni bilete yazmalisin. Biletin sadece gecerlilik suresini onceden belirliyosun yani 1 aylik biket alacaksan sadece onu onceden ayarlaman gerek ,onuda tatiline uygun sekilde ayarla , mesela biz romaya 4 agustosta gittik ama bileti 4 agustksta baslatmadik 7 agustosta romadan ayrilacagimiz icin o 3 gun bosa gitmesin diye 7 sinde baslattik yanilmiyosam.
    Bu biletle hizli trene yada gece trenine binmek istersen ekstra ucret verip rezervasyon yaotirman gerekli , fiyatlar her trene gore degisiyor mesela biz prag berlin icin 3€ verdik viyana venedik icin 10€ ,ama tam emin degilim jullanmadigim icin dogru bir bilgim yok barceloja paris hizli treni 30€ falan . iste boyle bi tren rezervasyonu yaparsan kacirmamaya calis yoksa bi sonraki trene binemezsin bu durumda ,buyuk ihtumalle rezervasyon yaptigin yere gidersen bi sonraki trene yer varsa ucretsiz rezervasyon yaparlar ama riske atmamak lazim bosuna 1 gunun gider . yazdiklarim ne kadar aciklayici oldu bilmiyorum ama baska sorularini yada acik olmayan yerleri sorarsin :)

Çok teşekkür ederim gayet açıklayıcı oldu

• quote:

Çok teşekkür ederim gayet açıklayıcı oldu

Ne demek hocam akliniza tskildikca ister burdan sorun diger arkadaslarda yararlansin yda ozel fsrketmez sadece universite acildiktan sonra biraz gec cevap verebilirim buraya fazla giremiyorum acil bi soru olursa twitterdan sorarsin:) bu arada eger seneye avrupayi gezmeyi dusunurseniz bence daha hesapli diye otobus yada ucaga yonelmeyin interrail biletinin verdigi ozgurluk rahat konfor hicbirinde yok , haa interrail olmasina ragmen arada ucak veya otobus kullanarak zamandan yada bilet hakkindan kazanabilirsiniz . ornegin interrail turkiye grubunu takip ediyorsaniz gormussunuzdur 10-20€ ya cok uyguna ucak biletleri oluyo hatta yeri geliyor 1€ ya bile buluyolar mesela boyle bi durumda barcelona paris rezervasyona 30-40€ verip 8 saat gitmektense ucaga 20 verip 1 saatte gidersiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    hocam vize olayı nasıl oluyor? vize için interrail biletini de alıp belge olarak mı sunuyorsunuz konsolosluğa? yoksa yeşil pasaportunuz mu vardı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patient93

hocam vize olayı nasıl oluyor? vize için interrail biletini de alıp belge olarak mı sunuyorsunuz konsolosluğa? yoksa yeşil pasaportunuz mu vardı?

Hocam artık konsolosluk falan uğraşılmıyor pek o işlerle millet aracı şirketlerle hallediyor size de tavsiye ederim hatta yanlış bilmiyorsam şuan birçok Avrupa ülkesi konsolosluğa direkt gelerek değil aracı şirketle çalışıyor sadece neyse ana sorunuza döneyim ben :) yeşil pasaportum yok maalesef bordoluyum ilk girişimiz italyadan olduğu için italyaya vize için basvurduk italya sadece idata adlı şirketle başvuru kabul ediyor bireysel basvuru yok vizeye basvuruken yanında interrail bileti olması vize çıkması için çok büyük artı hocam, ama sakın belgeleri vize şirketine verirken orijinal bileti verme fotokopisi olsun. Benimle birlikte 2 arkadaşım daha başvurdu hemen çıktı vizelerimiz ,yanılmıyorsam çarşamba öğleden sonra teslim etmiştim belgeleri şirkete cuma günü mesaj attılar pasaportum geri gelmişti hemen gidip almıştım :)

Hocam değerli bilgiler için teşekkür ederim. ben sizi arkadaş olarak ekliyim arkadaşımla düşünüyoruz çünkü interraili sizden bu konuda b,r sorumuz olursa bilgi alabiliriz değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patient93

Hocam değerli bilgiler için teşekkür ederim. ben sizi arkadaş olarak ekliyim arkadaşımla düşünüyoruz çünkü interraili sizden bu konuda b,r sorumuz olursa bilgi alabiliriz değil mi?

tabi ki hocam sorabilirsiniz sorun değil, ama 3 ekimde benim üni açılıyor her gün sabah 8den 4e ders var buraya ne sıklıkla girerim belli olmaz cevaplar biraz geç gelebilir
  • Genel olarak doğru bilgiler olmasına karşın bazı atladığınız hususlar var. Arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim. 10 flexi aldığınız takdirde istediğiniz 10 gün boyunca istediğiniz trene kafanıza göre binemezsiniz. Alacağınız interrail bileti bizdeki normal kara trenlere eş ve ekonomik koltuk olacak. Bu demek oluyor ki hızlı trenlerde interrail biletleri geçersiz. Ayrıca hangi trene binecekseniz binin o trende vagon ve koltuk numarası almanız gerekiyo. Siz trene binmeden önce gişeye gidip interrail biletinizin olduğunu ve gitmek istediğiniz şehri söyleyin. Size ücret ödemeden gideceğiniz yada ufak bi fark ödeyerek gideceğiniz trenleri saatleri ile söyleyecektir. Gişeden detaylı bilgi almadan asla trene binmeyin. Belki de hızlı trenle seyahat etmek isteyeceksiniz. O zamanda fiyat farkı ödeyeceksiniz. Bu fark ortalama her tren için 10 avro civarı. Benim için zaman önemli olduğu için genellikle hızlı tren kullandım. Kara trenler oldukça yavaş ve yolda aktarma yapmanız gerekebiliyor. Dolayısıyla bir sonraki şehirde gezeceğiniz vakti trende ve aktarma yapacağınız tren garında geçirmek zorunda kalabilirsiniz. Yolculuğunuz gece olursa uykusuz kalcak, gündüz olursada en değerli zamanınız yollarda geçecek.
    Her ne olursa olsun mutlaka yapın. asla vazgeçmeyin interrail yapmaktan. Bu illet insanın kanına işledim mi bırakamıyosun bi daha. İyi yolculuklar şimdiden. Şansınız bol olsun.....

• Merhaba italya seyahatinde iphone 7 almayi planliyorum. Isvicreye de gecebilirim. Milano da olacagim . Tax free orani nedir acaba. Bilen almis olan taxfree den italya da veya isvicrede faydalanmis olan kimse varmi acaba.

• 1 ay geçerli global passte trenlere istediğim gibi in bin yapabilirim değil mi? Yani bi duraktan binip ertesi durakta insem bile kimse bir şey diyemez?

• takilbery T kullanıcısına yanıt
    Konuyu biraz hortlattim ama bir kac sorum var.

Ben 15 gun surekli gecerli bilet almayi dusunuyorum yada 1 ay 22 gun gecerli.simdi ingilizcem yok denecek kadar az cumle filan kuramam denilenide %50 anlarim.daha once 5-6 avrupa ulkesi gezdim.

İnterrail biletimle vagon koltuk secmek icin yada rezervasyon gerekiyorsa yaptirmak icin garlarda online islem yapamazmiyim? Yani ordaki gise calisaniyla anlasamayabilirim.daha once eraamusta gezdigimde hep internet ve haritadan bakarak halletmistim bu ingilizce eksigimi.

Birde merak ettigim her trende supplement ucreti odemek zorundamiyim?

birde Gezi 15 gun olcaksa 10 gun filan hostelde kalmayi dusunuyorum geri kalan zamanlarda garda yada trende uyumayi dusunuyorum mumkun mudur?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.