Şimdi Ara

İnternette donma-Önbellek beklemesi-Donanımsal sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar uzun bi süreden sonra sorunu çözemedikten sonra artık konu açmalıyım diye düşündüm.
    Sistem imzadaki gibidir . Pcde hiçbir sıkıntım yok oyun müzik film video hiçbir kasma yok . İnternet sitelerinde gezerken (mozilla-chrome-ie farketmiyor) aniden herhangi bir sitede pc kitleniyor mouse hareket ettirilebiliyor fakat hiçbir yanıt yok. 30 40 saniye kadar gelmiyor pc sonra normal şekilde devam ediyor . Sorunum tam olarak bu . Yazılımsal olmadığına artık eminim . Xp Vista Win7 bütün tarayıcılar antivirüslerden sonra sorun devam ediyor . Genelde yeni sekme açıldığında oluyor sorun .Son zamanlarda dikkat ettim sekme açıldığında donma gerçekleşince sol altta önbellek bekleniyor yazısı çıkıyor . Ve donma geçene kadar gitmiyor . Hard diskimde sorun olduğunu düşünüyorum . Ayrıca kasadaki HDD ışığı internet sitelere girildiğinde yanıp sönüyor bildiğiniz gibi okuma olduğundan. Fakat bilgisayar kilitlendiği anda bu ışık hiç yanmıyor . Düzeldiğinde normal yanmaya devam ediyor . Kesin olarak HDD de olduğunu düşünüyorum sorunumun . Fikirlerinizi bekliyorum . Bad sector taramalarında problem yok. Dediğim gibi oyunlarda loading bölümlerinde film veya müziklerde hiçbir sıkıntım yoktur . Sadece internet gezintilerinde sorunum var . Kaliteli olsun diye seagate barracuda alacağıma 7200 rpm 64mb önbellekli caviar black modelini almıştım ama sorun onda gibi görünüyor . Öneri ve yardımlar için şimdiden teşekkürler

• combofixle güvenli modda bi taratın
  • Hocam olmazsa en son olarak ramdisk programi ile ramden 500mb ayirin. Youtube da "ramdisk browser" seklinde aratirsaniz videosu cikacaktir hatirladigim kdariyla youtubedaki video mozilla icin cekilmisti. Devamini videodan izlersiniz zaten. Yani tarayici +2,5gb/s hizinda bir bellek uzerinde calisacak :) Ramden 500mb gidecek ama zaten kullanimiyor o kadari..

Bu arada ramdisk olustururken kapanirken kaydetmesine dair ayar var ona da tik atarsaniz iyi olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Friedrich0 -- 18 Ocak 2014; 1:29:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok teşekkürler kilitlenmeler geçti fakat şimdi bu ne demek oluyor anlamadım HDD de mi problemim
  • burcumlop2 B kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın söylediği yöntem ile sorununuz ortadan kalktı ise, asıl sorunun HDD de olduğunu söyleyebiliriz artık.

Bu yöntem ile İnternet tarayıcınızın disk önbelleği olarak kullandığı HDD artık RAM'den ayırdığınız bölüm olacak. BU yüzden yüksek yazma hızı ve BAD sector sorununuz olmayacak.
  • Çok teşekkürler bi SSD alma zamanı geldi . Fakat anlayamadığım oyun film müzik vs. konularda veye hdd taramalarında bad sector veya benzeri bi sorun yok benchmark hızları da normal . Neden sadece internette yaşanıyor bu problem
    Bazen bu sorunları anlamak zor olabiliyor.

Sistemde ki parçaların bazen bazı konularda birbiri ile zıt düştüğü yerler olabiliyor. Ve bu yüzden hiç ummadık yerlerde , ummadık sorunları yaşayabiliyorsunuz.

SSD almadan önce, sağınızdan solunuzdan veya bir arkadaşnızdan varsa bir HDD alın, ve ona sistem kurarak bir deneme yapın.

En azından kafanızda ki HDD sorunu daha da net olur. Şuan sorun HDD gibi görünüyor ama siz yinede bir deneme yapın.

Ayrıca müzik vb gibi yerlerde aynı sorunu yapmaz çünkü onların yazıldığı sektörlerin yerleri belli ve Chrome veya Firefox gibi programların kurulduğu yerde belli. O yüzden bozuk sektör var ise tam yerine denk gelmiş olabilir.

Fakat siz taramalar yapmama rağmen herhangi bir bozuk sektör ile karşılaşmadım diyorsunuz? Sağlam bir program ile derin tarama yaptınız mı? Eğer yaptı iseniz ve bad sektör görünmüyor ise bu sorunu biraz daha araştırmak gerekebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hdtune full version ile yavaş modda yaptım fakat en güvenli sonuç için bios modlu bi programla yapacağım sector taraması . Hdd 0 sayılır hiç bölünmedi format çok az atıldı ve temiz kurulum yapıldı şaşırdığım nokta orası. Dediğiniz gibi başka bi hdd ile deneme yapmalıyım önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burcumlop2 -- 18 Ocak 2014; 12:38:32 >
    O zaman başka bir HDD ile deneme yaptıktan sonra sizden yanıt bekliyorum .

Iyi günler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burcumlop2

Hocam çok teşekkürler kilitlenmeler geçti fakat şimdi bu ne demek oluyor anlamadım HDD de mi problemim

Demek ki Pek haşır neşir olmadığım için bilmiyorum low format mıydı neydi öyle kökten temizleyecek bir format atarım yerinizde olsam ilk, sonra windows kurarım yine de devam ederse artık yapacak birşey yok

Sorununuzun geçmesine sevindim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.