Şimdi Ara

İnternette Arkadaş Bulma Sitelerine Üye Olmayın!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Baştan söylüyorum bu ciddi bir konudur.
    Konu muhattabı: "E-çift" sitesi.

    Hepimiz isteriz ki sosyal bir şekilde istediğimiz insanla dışarıda görüşelim tanışalım ve iyi bir ilişki kuralım. Ancak hayat bazen bizi öyle bir iş yoğunluğuna sokuyor ki, ordan oraya koşturmaktan ve aşırı mesaiden bırakın sevgiliyi, konuşacak arkadaş bulmakta zorlanıyoruz.

    İşte böyle bir dönemimde, üstelik de onlarca site arasında "biraz daha" kurumsal ve güvenilir gördüğüm "e-çift" sitesine üye olup kredi kartımla 6 ay premium üyelik satın aldım..

    Bilinçli bir tüketici olduğum için de özellikle kredi kartı bilgilerimin saklanması veya otomatik üyelik yenilenmesi gibi seçeneklere özellikle dikkat ettim işaretlemeyim diye.. ve sonuç olarak siteye böyle bir taahüdüm olmadan üye oldum..

    Siteyi 1-2 ay kullandım ve memnun kalmayarak yaklaşık 3-4 ay hiç girmedim bile.. Taa ki geçen akşamın saat 11 de telefonuma bildirim gelene kadar!

    Bildirime baktığımda bankadan kartımdan 180 lira para çekildiği yazıyordu! Bir anda telaşlandım, kredi kartı bilgimin çalındığını düşünerek kartımı iptal ettirdim.. Aylar sonra ekstreleri tek tek incelediğimde parayı çekenin "E-çift" firması olduğunu anladım!

    Kendilerine defalarca kez mail atmama ve otomatik üyelik ile ilgili hiçbir tercihimin olmamasını söylememe rağmen pişkin pişkin istersen git yasal hakkını ara dediler!

    Kendilerini akıllı sandıkları için, otomatik olarak üyeliğin yenilenme isteğini insanların rahatlıkla göreceği ve değiştirebileceği "üyelik ayarları sayfasına" değil, kimsenin bir yere üye olurken asla okumadığı o uzun ve karmaşık yazılmış "üyelik sözleşmesinin" içine yedirmişler..

    Bu durum aslında ingilizcede "phishing" diye tabir edilen bir kimlik avı ve dijital dolandırıcılık yöntemidir...

    Adam kafasına göre size sormadan kredi kartı bilgilerinizi kaydediyor, ve aylar sonra kafasına göre senin üyeliğini yeniliyorum deyip para çekiyor!

    Ben mağdur oldum aman siz bulaşmayın! Bu kan emici düzenbazlara paranızı kaptırmayın!







  • 1)Boyle sitelere bel baglamayin.

    2)Boyle sitelerden alisveris yaparken sanal kart olusturun.Tek tusla zor bi sey degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.