Şimdi Ara

İnternetimde ilginç bir sorun var uzun süredir çözümünü bulamadığım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dizüstü bilgisayarımda sonradan karşılaştığım ilginç bir sorun yaşıyorum.Hemen anlatayım sizlere.Örneklendirme ile anlatacağım;

*ilk örnek olarak mesela her zaman kullandığım facebook'u açıyorum ve sayfa yüklenmiyor yenileme yapıyorum olmuyor 2,3 kere yenileme yapıyorum ancak geliyor ,bu sayfa yüklenmeme sorunu sadece facebook'ta değil diğer tüm sitelerde oluyor .

*yine facebook üzerinden gideyim mesela face'de bi video açıyorum bazen 2.saniyede kapanıyor bazen 4 bazen videonun yarısında belli olmuyor yani bu sorun diğer video izleme platformlarındada aynen bu şekilde mesela izlesene vs vs fakat youtubede daha farklı mesela video yine yarıda kesiliyor sonra hani o ilerletme şeyi varya yuvarlak onun üstüne getiriyorum 'watch enter video ' tıklıyorum video tekrar açılıyor ama yavaş bi şekilde yani anlıyacağınız üzre videoda izleyemiyorum.

*daha sonra internetten bi dosya indirmek istiyorum indir diyorum mesele 30mb'lık dosyaysa 30mb'sinide indiriyor sonra üstüne tıklıyorum 0 saniye kaldı diyor tamamlandığında açılacak diyor ve bekliyorum bekliyorum yok olmuyor.

*daha sonra mesela dizüstü bilgisayarıma geçen gün crossfire (online oyun) fakat açamadım herneyse bugün lol yükledim yine açılmıyor yani doluyo gibi ama bekletiyoda bekletiyo sanırım bu online oyun oynayamama sorunumda bu internet yüzünden diye düşünüyorum.

Arkadaşlar bu konuyu yaklaşık 3,4 hafta öncede açmıştım bi arkadaş modem ile ilgili bir sorun olabilir demişti telefonunuzdan bağlanırkende bu şekilde sorun yaşıyormusunuz dedi ama mobil cihazımla çok iyi bi şekilde kullanabiliyorum internetimi yani anlıyacağınız üzre dizüstü pc'emde bir sorun var sanırım.

YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİCEM ARKADAŞLAR ARTIK BURAMA KADAR GELDİ YETTİ GARİ

• bilen yok mu yav ?
  • Apo26 kullanıcısına yanıt
    kopma olup olmadığını test etmeniz gerekli ve internet hızınız gerçekten stabilmi + ping süresinede bakmanız gerekli.
  • formatlasam düzelirmi
  • kardeşim dns otomatikte antivirüs programıda kaspersky ve orjinel sürüm yani bilemiyorum şimdi bu antivirüsü silersem verdiğim 50 lira boşa gidicek kardeşim :) ama zaten antivirüs programından dolayı olsa en baştan beri olurdu bu laptobu aldığımda böyle bi sorunu yoktu sonradan cihazı öyle bi kullandım ki işte torrentten oyun indirmeler 100'lerce şarkı indirmeler filan acaba ordan burdan kötü amaçlı yazılım girdidemi böyle oldu diyicem ama bilemiyorum e şimdi diceksin telefonundan internete baktıgında veya başka bir cihaz ile bağlandıgında böyle bir sorun varmı diceksin ama oda yok yani kardeşim bu lenovo dizüstü pc de bi sıkıntı var yani bende tam anlamadım tek çareyi format atmak olarak görüyorum sen ne dersin ? :

• öncelikle antivirüs lisansını yedekleyin
    antivirüsü kaldırmadan devredışı yapıp deneyin
    başka programlarla da tarama yapıp trojan virüs varmı kontrol edebilirsiniz.
    java ve flash player güncellemesi yapın
  • Administraktor A kullanıcısına yanıt
    dediklerinizi yapıcam ama anlamadığım bir nokta var hocam antivirüs lisansını nasıl yedekliycem ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • normalde aktivasyonda account oluşturduysan mailine düşmesi gerekli
    buradaki yazıyı inceleyebilirsin
    http://support.kaspersky.com/6288

veya direk türkiyedeki yetkili ssatıcısını bulup gündüz mesai saatlerinde lisans anahtarını mailine isteyebilirsin.
  • Hocam ethernet ne demek biliyormusunuz bu arada tşk ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dsn ayarlarını otomatik al sorun çözülür.

ethernetin anlamını soruyorsan http://tr.wikipedia.org/wiki/Ethernet bu linke bakabilirsin.

ne olduğunu merak ediyorsan mesela modemin arkasındaki çıkışlar. yada bilgisayarındaki kablolu internet girişini sağlayan port. telefon hattından biraz daha geniş bir giriş. ağ üzerinden kablolu veri iletişimini sağlar.
  • dns ayarlarını otomatik konuma getirdiğinde yine aynı sorunu yaşarsan modemin arayüzünden kanal değişikliği yap. kullandığın kanalda kullanıcı sayısı çok ise sinyaller çarpışıp asılı kalabiliyor. kesilmeler bundanda kaynaklı olabilir. boş bir kanala geçiş yaparsan da sorunu çözmüş olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: i'm insane

dsn ayarlarını otomatik al sorun çözülür.

ethernetin anlamını soruyorsan http://tr.wikipedia.org/wiki/Ethernet bu linke bakabilirsin.

ne olduğunu merak ediyorsan mesela modemin arkasındaki çıkışlar. yada bilgisayarındaki kablolu internet girişini sağlayan port. telefon hattından biraz daha geniş bir giriş. ağ üzerinden kablolu veri iletişimini sağlar.

hocam dns ayarları zaten otamatikte
  • quote:

dns ayarlarını otomatik konuma getirdiğinde yine aynı sorunu yaşarsan modemin arayüzünden kanal değişikliği yap. kullandığın kanalda kullanıcı sayısı çok ise sinyaller çarpışıp asılı kalabiliyor. kesilmeler bundanda kaynaklı olabilir. boş bir kanala geçiş yaparsan da sorunu çözmüş olursun.

hocam modemin arayüzünden kanal değişikliği yap demişsiniz bunu nasıl yapıcam bilmiyorum.yani sorunun modemde olduğunu sanmıyorum çünkü android telefonumlada evimin internetine bağlanıyorum fakat telefonda bu tür sorunlarla karşılaşmıyorum yani dizüstü pc'den kaynaklı bir sorun bu ve bu pc'yi aldığımda bu tür sorunlar yoktu daha sonradan ortaya çıktı :/ .Bende o yüzden format atmanın çözüm olabileceğini düşündüm .

• İlk başta modem sorunu olduğunu düşünmüştüm ama indirdiğin dosyanın 0 sn kaldığında durduğunda söyleyince modem sorunu olmadığı belli ama yinede sen internet kablosunun takılı olduğu portu değiştir başka porta tak düzelmezse format atma imkanın varsa atarsın

• İlk başta modem sorunu olduğunu düşünmüştüm ama indirdiğin dosyanın 0 sn kaldığında durduğunda söyleyince modem sorunu olmadığı belli ama yinede sen internet kablosunun takılı olduğu portu değiştir başka porta tak düzelmezse format atma imkanın varsa atarsın

anlatmam uzun sürer. markanın destek hattını ara yada forumdan ilgili konulara bakarak yapabilirsin. forumdan bakarsan dahada iyi olur. chanalyzer diye bi program var onuda yükle hangi kanalların boş olduguna bak. ona göre boş bi kanala gecersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmnaydn

İlk başta modem sorunu olduğunu düşünmüştüm ama indirdiğin dosyanın 0 sn kaldığında durduğunda söyleyince modem sorunu olmadığı belli ama yinede sen internet kablosunun takılı olduğu portu değiştir başka porta tak düzelmezse format atma imkanın varsa atarsın

Kardeşim internet kablosunun portunu nasıl değiştiricem bilmiyorum bu konu hakkında bi bilgilendirme yapsan olurmu ayrıca tekrar hatırlatıyım sorun masaüstü bilgisayar da değil,sorun dizüstü bilgisayarımda bunun portu mortu nasıldır bilmiyorum ki :/

• quote:

anlatmam uzun sürer. markanın destek hattını ara yada forumdan ilgili konulara bakarak yapabilirsin. forumdan bakarsan dahada iyi olur. chanalyzer diye bi program var onuda yükle hangi kanalların boş olduguna bak. ona göre boş bi kanala gecersin.

Kardeşim ona göre boş bi kanala geçersin denişsin nasıl yani tam anlayamadım .s bu neyin kanalı???

• Beyler internet olarak uyduneti kullanıyorum onun servisini arasam sizce yardımcı olurlarmi dersiniz ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Modemin yayin yaptigi 2.4ghz bandinin kanallari. Sana bunu aciklamam cok uzun sürer. Kullandigin markanin destek hattini ara durumu izah et yardimci olurlar. Yada forumda ilgili konulara bak. Pcden girince bende link atarim sana. Detayli anlatimin oldugu konular vardir. Gorselli fln. Modemin markasi ne

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.