Şimdi Ara

İnternetim sürekli düşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bugune kadr böyle bişeyle karşılasmadım
    2 dkda bir AIDSL ve internet sönüyor sonra geliyor
    arkadasım da aynı sorunu yaşıyor
    aynı gün başladı sorunumuz

TTNET....

sorun nedir bilen varmı yada aynı sorunu yaşıyanlar varmı ???

konu yanlış yerdemi bilmiyorum bunu yazmayın yanlş yerde diye sadece çözumunu verirseniz sevinirim

• müşteri hizmetlerini arıyorsun büyük ihtimalle alt yapıda sorun vardır ve hızını düşürürler geçer. 4440375
  • Hat değerlerini atın bakalım.
  • Her ay başıma gelen sorun. TTnet adam olmaz. Genelde uyarılar "hattınız yüksek hızı kaldırmayabilir, bu yüzden hızınız yükseldikçe kopmalar sıklaşır" yönünde gelir. Fakat safsatanın büyük bir geçiştirmece olduğu kanaatine vardım. Ne zaman adil kullanım kotasını doldursam ve 16mbit olan fakat 11-13 mbit üzerinde hız alamadığım internetimi kalkıp 3mbit hızına düşürseler; kopmalarım artıyor. 10 dakika da 10 kere kopuyor.

10 yıldır ttnet üyesiyim, 10 yıldır etmediğim küfür kalmadı. Ayrılmak istiyorum artık, ama ayrılışımızın ses getirmesini istiyorum. Mesela kampanya başlatıp bir gün seçeceğiz, ve o gün geldiğinde kampanyaya katılmış olan onbinler ya da yüzbinler TTnet hizmetini sonlandırmak için telekomu basacaklar.

Başka internet servis sağlayıcılarına kendi fiber hatlarını döşemelerine izin verilmemesi, rekabet ortamının gaddarca yok edilip tekelci zihniyetin güdülmesi yüzünden 30 milyon kullanıcı can çekişiyor.

• Haplo kullanıcısına yanıt
    Kardeş diğer sağlayıcılar masraf yapmama ve hazıra konma adına altyapı döşemiyor. Bu konuda D Smart ile konuştum, "İstanbul'un yarısında artık kablo çekecek yer kalmadı, aynı yoldan İSKİ, Elektrik, Doğalgaz hepsi geçiyor. Hali hazırda ki bir altyapı varken kurmak mantıksızlık."

Meali;Az masrafla soymak varken, çok masraf niye yapalım.

Superonline "Genelde sitelere altyapıyı getiriyoruz, diğer yerlerde gerekli talep olmuyor. Sitelerde bile yeterli talebi bulmakta zorlanıyoruz. Bir semt 10 Bin kişi ise, bize en az 5 Bin abone gerekir."

Ne yazık ki servis sağlayıcılara bir engel yok. Herkes Türk Telekomun altyapısını kullanıyor, TT diğer sağlayıcılara genelde kötü portları veriyor ve Fiber altyapısını pek fazla kiralamıyor. TT, ilk başta 2015'e kadar her yerde Fiber olacak diyordu geçen yıl. Şimdi yıl 2014 İstanbul'un santrale uzak ve zengin kesimleri Fiber, gerisi ne olacak belli değil.

Size tavsiyem BTK'ya şikayet edin, gazetelere mail gönderin. Gerekirse Ulaştırma Bakanlığı'na kadar ulaşın dilekçe yazın. Aksi halde böyle çözülemeyen sorun deyip geçiyorlar. AKK'ye geçince kopma oluyorsa genelde "Akıllı Port" denilen santralde bilgisayarla çalışan bir sistemdir ve bence sorun onda olma ihtimali çok yüksek.

• mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam şu konuya bir göz atınhttp://forum.donanimhaber.com/m_86680122/tm.htm

Paylaşılan videonun ilk muhabbeti bu konu üzerine. Bildiğim kadarıyla bu konudaki muhabbet sizin söylediğinizden biraz farklı.
  • Haplo kullanıcısına yanıt
    Ben konuştuğum kişilerin söylediklerini söyledim. Superonline'da bölge müdürü ile, D Smart'ta bayii de konuştum. Kesin doğru demiyorum, ama bu videonun da tam doğru söylediğini düşünmüyorum. Öyleyse Telekom'da şu santralde çalışanlar off filan dediğinde ağzının payını veririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı sorun bende de var normalde internetimle ilgili hiç problemim yoktur ama özeliklede son günlerde akşamları ve gece sürekli olarak internet gidip geliyor çıldırtacak derecede 3-4 dk bir gidip geliyor hat degerlerimde düşüyor sanırım bu telekomdan kaynaklı bir durum gibi çünkü modeme bakıyor bir 8 mbit görünüyor sonra internet gidip geliyor 4 mbit düşüyor sonra yine gidiyor 7 mbit oluyor şuanda internetin gitmesinden bu yazıyı bile zar zor gönderdim bu durum sizde de var mı hatta dk bir düştügü bile oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Srcn81

Hat değerlerini atın bakalım.

efsane :)
    imzama şikayet et bıkmadan uzanmadan
  • net hızım 1 mbit ama onu bile veremiyorlar şuan hızım yerlerde sürünüyor 0.20 gösteriyor,bukadar para veriyoruz ama hizmet sıfır
  • quote:

Orijinalden alıntı: hepsinerede

quote:

???

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vallahi kardesim ardık servis geldi
    dedigi sey tek şu
    modem ısınmasındandır
    diyip gitti
    hadi bizm modem ısnıyor 2 yıllık modem arıza olur diyelim
    arkadısımım modemı daha 2 aylık bile deil
    aynı gun başlamsıda tesadüf mü ?
    sadece tek bir arkadsım deil başka şehirlerdende oyunlardan arklarda bunu yaşıyor
    vede sadece sabah saatlerinde cok sık oluyor saat 17:00 18:00 a kadar sonra bi kesilme olmuyor
    modem ısınıyorsa aksam saatlerınde olması gerekmez mi ?

İnternet hızında düşüş meydana gelmiyor ....yanlızca 3 4 dk bir kesinti var

hayla bi çözüm alamadım .....
  • quote:

quote:

quote:

???

son on yıldır hat değerlerini at bakalım deniyor forumda.
    ama sorunun ttnet kaynaklı olduğu herkes tarafında biliniyor.
    "hat değerlerini at bakalım" atasözü olmuştur .:)))
  • quote:

quote:

quote:

quote:

???

İyi tamam, senin hattında sorun olduğu zaman konu açma, soru sorma, hat değerlerini atma. Direkt Ttnete anlat derdini.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

???

kaç yıldır forumdayım sorunların büyük kısmı bizden kaynaklıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.