Şimdi Ara

İnternet trafiğine yönelik saldırılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Hayatımızın vazgeçilmez bir ögesi haline gelen internet, aynı zamanda güvenlik saldırılarının da merkezinde yer alıyor. Man in the Middle adı verilen teknikle, internet trafiği manipüle edilebiliyor, bireysel, kurumsal veya devlet seviyesindeki kritik bilgiler önlem alınmaz ise ele geçirilebiliyor. Konuyu, Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Gonca Gürsün en anlaşılır hali ile anlatıyor.

• Bi süredir chrome tarayıcısı üzerinden saldırı var.Forumdaşlarım bilginiz olsun bi süre pc'den kaldırmanızı ve kullanmamanızı tavsiye ediyorum.

• İlerde Herkesin internetle bir işi olacağı için Hackerlar çoğalacak ve Sanal hırsızlardan bahsetceğiz
    Örneğin birisi banka soyacak ama taş atıpta kolu yorulmadan oturduğu yerden tek tuşla .
    Bir çok hackerın kullandığı programlar bunlar sayesinde kanadadan giriyormuş gibi gösterip Norveçten banka soyacaklar.
    Sonuç : 1 miyon tl Kanada hesabında. kanada polisi arar ama kimse yok :D
    Türkiyenin gidişatı da çok kötü allah yardımcımız olsun.
    Bir an önce amerika gibi milyar dolarlar olmasada milyon dolarlar harcayıp iyi hackerlar yetiştrimemiz lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XeaRaa -- 6 Şubat 2014; 0:36:07 >
  • Anlamadığım bir şey var. Bu hackerları temsil eden resimde bi hacker niye kar maskesi taksın arkadaş

• Guzel ve degisik bir video olmus. tesekkur ederim.
    ortadaki adam teknigi ocean's filmi izliyormus hissi verdi :)
    introdaki minyatur efekti guzel olmus ancak 40 saniye gereginden uzun tutulmus gibi geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: simbilli

Anlamadığım bir şey var. Bu hackerları temsil eden resimde bi hacker niye kar maskesi taksın arkadaş

sair bu siirinde gizliligi anlatmak istemis yani ben ali, mehmet bak kredi karti bilgilerini caliyorum, sonra lazim olursa ararsin mi desin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgi guvenligi toplumumuzda pekte onem arz etmeyen bir konu. Umarim bu tarz guzel icerikleride sayfanizda gorebiliriz. Hocamiza da tesekkurler. Daha uzun yayinlari bekliyoruz sizlerden.

• Her türlü zayıflığı kullanıyor saldırganlar ancak herşey para çalmak gibi konuşulmuş yorumlarda katılmıyorum çoğu kanımca sadece "Yapabiliyor olmak"

Video'da tam anlaşılamamış sanırım anlatılan. IP tabanlı sistemlerde zincir halinde halkadan halkaya ilerleyen veriye siz sahte veri göndererek herkesin kafasını karıştırabiliyorsunuz.

Bu şekilde birde esas düğüm noktaları mesela İzlanda gibi Atlantik geçiş hattına saldırırsanız her yer bir anda yavaşlar yada tıkanabilir.

• anlamadığım bir şey var. benim burdan gönderdiğim mail amerikaya saniseler içerisinde ulaşıyorken nasıl oluyor da beyaz rusyadaki adam bunu değiştirebiliyor?

• Özyeğin Üniversitesine yatay geçiş yapıyorum B|

• quote:

Orijinalden alıntı: web101

Bi süredir chrome tarayıcısı üzerinden saldırı var.Forumdaşlarım bilginiz olsun bi süre pc'den kaldırmanızı ve kullanmamanızı tavsiye ediyorum.

Nasıl anladız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Anlamadığım bir şey var. Bu hackerları temsil eden resimde bi hacker niye kar maskesi taksın arkadaş

Güzel bir yere değinmişsin aslında

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Ryzen 5 1600X | GA-AB350M-D3V | 2x8GB 3000MHz | RX 5600 XT - Xeon X3440@3.8GHz | GA-H55M-S2V | 2x4GB@1200MHz | R9 380 4GB
    CGNat IP ile Port Açma
  • bende gugılla youtube son gunlerde açılmıyor bundanmı acaba

• ya bunlar bizi salak yerine koyuyor . yada biz salağız .
    14 yaşındaki kardeşimin daha çok ping bilgisi var .

• quote:

Oradan gidip mahallenin bakkalını soyacak herhalde

Cannot the kingdom of salvation take me home?
  • quote:

Orijinalden alıntı: S,W,A,T

quote:

Bi süredir chrome tarayıcısı üzerinden saldırı var.Forumdaşlarım bilginiz olsun bi süre pc'den kaldırmanızı ve kullanmamanızı tavsiye ediyorum.

kardeş bu şu şekilde bir şey mi bayağı kıllandırdı beni o

Konu disinda gorup yuklediginiz eklentiden dolayi oluyor o. Eklenti soyluyor zaten arka planda calisacagini. O yuzden ihtiyaciniz olmadigi surece eklentiyi devre disi birakin

• quote:

Orijinalden alıntı: Balawitz

quote:

Orijinalden alıntı: S,W,A,T

quote:

kardeş bu şu şekilde bir şey mi bayağı kıllandırdı beni o

Konu disinda gorup yuklediginiz eklentiden dolayi oluyor o. Eklenti soyluyor zaten arka planda calisacagini. O yuzden ihtiyaciniz olmadigi surece eklentiyi devre disi birakin

evet zenmate miş

• "internette yazdiğiniz olumsuz yazilar fişlenecek" diyen bir hükümetin bulunduğu ülkede sizce güvenlikten bahsedilebilir mi önce bunu düşünün

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.