Şimdi Ara

Internet'teki gizlilik hakkinda onemli uc soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kafama takilan bazi seyler var. Gerci bu sansur olayinda artik isin suyunu cikardilar. BU ULKEDE Artik baska bir VPN baglantisi kurmadan obur VPN icin sitesine girip sifre almak bile olanaksizlasti(bugun yasadim oradan biliyorum)
    yurtdisi DNS serverlar ise yaramiyor, bazen HMA gibi proxyler ise yaramiyor derken adamlar VPN sitelerine de erisim engellemeye
    basladi. Neyse, kritik ilk soru geliyor.

1) Benim LAN'da bir laptop bir de netbook var. Bunlar iki ay once satin aldigim WAG120N wireless modem/router vasitasiyla
    Internete baglaniyorlar ve paylasiyorlar. (PAT sayes.).

a) Internet'e telekom uzerinden cikarken(VPN yok) hicbir data akisi olmadi. Yani web sayfasi acmadim, dosya transfer etmedim
    vs. Bu durumda da telekom benim lokasyonumu O AN GOREBILIYOR mu? PClerimin lokasyonunu veya modemi?

b) Ilgili PC'nin modemle iletisimini kestigim halde (wireless network adaptoru kapattim) MODEMIN WAN BAGLANTISI(modem acik
    ve telefon kablosu takili) ACIKKEN durum nedir?

2) Telekom uzerinden cikarken o an gittim VPN software indirdim. Kurdum. Sonra VPN servera baglandim. Fakat bir ara
    VPN baglantisi koptu. (Ya VPN servera gecici bir sey oldu,ya asiri yuklenme oldu ya da ...) telekom benim O AN VE ONDAN SONRA
    INTERNETE O VPN software ile baglandigimi gorur mu? Yani lokasyonu mu tespit edebilir mi?

3) VPN baglantilari da bloklanabilir mi? BLOKLANDIGINI NASIL ANLARIZ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usak_Efesi -- 21 Eylül 2011; 16:44:37 >

• A) adsl lambası yandığı andan itibaren yanı modemin ttnetten ip aldığı andan itibaren herhangi bir bilgisayar bağlı olmasa bile modeme ttnet bunu görür.şu abone internete bağlandı...netin kotalı ise faturada modemin ne kadar bağlı kaldığı ve nekadar veri aktardığını yazar dikkat ettiysen eger...ttnet abone numaran var sen modemin dümesine bastığın an ve modem ip aldığında 12345678 nolu abone internete bağlandı gibisinden bilgi kayda geçer....ve 12345678 nolu abonemiz kamaşullah caddesi çıkmaz sokak köşedeki pembe binada oturur diye abone bilgilerine ulaşılır...:))

B)şimdi ister ttnet olsun ister başka ülkeden bir şirket vs. olsun senı internetten takıp ederken modemin aldığı ipden takıp eder...bi duvar düşün düvarın önü ttnet (88.169.00.00 vs nolu bir ip almış modemin)duvarın arkasındada sen varsın duvarda modemimiz olsun .bi kişi senı takıp ediyor diye hayal edelim bu kişi senı ancak duvara kadar takıp edebilir duvardan(modem)dan sonasını göremez oda 192 li pc nin aldığı ip...ha..er araştırması yaparlarsa dersen oda modemin aldığı ip ve mac adresinden bulunur...o mac adreside senın pcnın mac adresi değil.modemin o telefon kablosunu taktıgın yerın mac adresi...yakalanan akıllılarda böle yakalanır.yakalamak istiyorsan bi çok yol var kaçarın yok yanı :))

2)neyle balanırsan bağlan fark etmez .sen olağandan farkı bir bağlantı oluşturuyosun zaten.kısaca arabanın anahtarı onlarda...ne yapmak istediğinizi açıkca yazarsanız bende daha net bi cevap vermeye calısırım

3)vpn dediğinde bi bilgisayar bu bilgisayarın ipsi yada mac adresi neyi ise işte onu kara listeye alırlar sende bağlanamazsın .aynı yasaklanan siteler gibi.

yanı burda bana sorarsan olağan üstü bi durum yoksa kişilerin peşinde koşamazlar kaç milyon kullanıcı var hangi biri ile uraşıcaklar..anca toplu çözümler üretmeye clısıyolar işte yasaklıyolar ama sende farklı yoldan girmeye devam ediyosun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sensorler hakkinda bir kac soru?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.