Şimdi Ara

İnternet sitesi editörlüğü maaşı... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
10.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Anladım kardeş teşekkür ederim. Evet masa başı her işte malesef omurla ilgili tehlikeler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batistuta83

Böyle bir ilan gördüm. Şirketin neresi olduğunu kesiyorum sadece miktarı görün diye yazıyorum. "...Şirinevler veya Beylikdüzü şubelerinde çalışacak Editörler Aranmaktadır. Maaş 1040 TL + Yemek..."

1040 nedir ya? Neye göre 1040? Niye 1000- veya 1100 değil? 1045 deseydiler bari. Komedi.

http://isilanlaridunyasi.com/p-editor-is-ilani-is-basvurusu-245961-efb179e7

• peki arkadaşlar bu nasıl bir iştir tam olarak?
    sana gelen haberin ham halini mi düzenliyosun yoksa haber araştırıp buluyo musun? çalışma koşulları nasıl ayrıca? haber dediğin sürekli akar, kaçırmamak atlamamak lazım, günde kaç saat çalışılıyor var mı kotası, başka bi editörle dönüşümlü mü yapılıyor noluyor? ayrıca sırf evden çalışabiliyor muyuz yoksa ara sıra gidiyor muyuz?
    ben izmir'deyim, istanbul'daki bi yere başvuru yapmıştım, kabul ettiler ama daha şartları sundukları bi mail gelmedi bekliyorum. nasıl olacak yani??
  • Arkadaşlar 4-5 ay önce açmıştım bu başlığı. Şu anda yine iş arıyorum ve internet editörlüğü için küçük çaplı veya büyük çaplı (arkasında ünlü bir kuruluş olan) bazı yerlere başvuruda bulundum.

Şu anda bir internet editörü ne kadar maaş alıyor? Bu işi hala yapan veya yakın zamanda bırakmış, bir tanıdığı bu işi yapmış birileri yazarsa sevinirim.
  • copy paste mi işlemler.
    ne sitesi

anlat biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Risk Budur

copy paste mi işlemler.
    ne sitesi

anlat biraz.

Sonuçta internet editörlüğü zaten bir nevi copy paste olayıdır biliyorsun, yaptıysan eğer. Başlık, spot(alt metin) gibi şeyleri sen belirlersin, photoshop kullanırsın fotoğraf için. Yapacağın haberin önemi veya önceliğine göre sitede ilk manşet veya kıytırık bir haberse 9-10'uncu haber olarak verirsin.

Bir tanesi bir gazetenin internet sitesiydi. Diğeri ise arkasında ünlü bir yayın grubu olmayan bir haber sitesi ben ilk kez duydum ama onların da trafik rank'i gayet iyi. 400'lerde Türkiye'de en çok tıklanan site sıralamasında.
  • quote:

quote:

copy paste mi işlemler.
    ne sitesi

anlat biraz.

Sonuçta internet editörlüğü zaten bir nevi copy paste olayıdır biliyorsun, yaptıysan eğer. Başlık, spot(alt metin) gibi şeyleri sen belirlersin, photoshop kullanırsın fotoğraf için. Yapacağın haberin önemi veya önceliğine göre sitede ilk manşet veya kıytırık bir haberse 9-10'uncu haber olarak verirsin.

Bir tanesi bir gazetenin internet sitesiydi. Diğeri ise arkasında ünlü bir yayın grubu olmayan bir haber sitesi ben ilk kez duydum ama onların da trafik rank'i gayet iyi. 400'lerde Türkiye'de en çok tıklanan site sıralamasında.

alexa 400 lerdeyse iyi bir sitedir en az 1200 tl istemelisin bence

çalışma saatleride önemli tabi..

• quote:

quote:

quote:

copy paste mi işlemler.
    ne sitesi

anlat biraz.

Sen editörlük yaptın mı herhangi bir yerde?

Valla çalışma saatleri haber sitelerinde sabittir. Haftanın 6 günü, 9-18'dir genelde. 1 gün de izin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

copy paste mi işlemler.
    ne sitesi

anlat biraz.

Sen editörlük yaptın mı herhangi bir yerde?

Valla çalışma saatleri haber sitelerinde sabittir. Haftanın 6 günü, 9-18'dir genelde. 1 gün de izin.

yapmadım hocamda blogum var kişisel orada yazıyorum webmaster forumlarında takıldım oradan biliyorum...

• Sağol. Senin yazdığın zaten bu işin asgarisi olmalı. Yani sadece bütçesi en sınırlı yerde bu para verilmeli. Yol ve yemek karşılansa bile 1500 civarı bir miktarın olması gerektiğini düşünüyorum. Bir yerle anlaşırsam buraya yazarım bilgilendirmek için tekrar. Teşekkür ederim.
  • quote:

Sağol. Senin yazdığın zaten bu işin asgarisi olmalı. Yani sadece bütçesi en sınırlı yerde bu para verilmeli. Yol ve yemek karşılansa bile 1500 civarı bir miktarın olması gerektiğini düşünüyorum. Bir yerle anlaşırsam buraya yazarım bilgilendirmek için tekrar. Teşekkür ederim.

Belki biraz geç oldu ama şu anda donanım haber olsun chip olsun sdn olsun ortalama maaş konusunda bilgi verebilirmisiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, bu işte temel html ve css bilgisi gerekliymiş. Ben de copy paste olarak biliyorum. Bilmem gereken ne var, ne şekilde yol izlemeliyim bu konuda bilgilenmek adına, ek iş olarak düşünüyorum da. Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.
  • gurkantuzun G kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Genel olarak, tüm sorulara cevap vermeye çalışayım;

- "Editör maaşı" diye birşey yoktur. Daha doğrusu, bir standart dahilinde değildir. Çalıştığınız firmaya, işinizin kalitesine, deneyim ve bilgi birikiminize göre değişir. Bu iş için 800 TL teklif eden firmalar olduğu gibi 8.000 TL teklif edenler de var. Burada en önemli etken editörün referansları ve yetenekleridir. Tabii istisnalar da olabiliyor, ki her meslekte şans ya da şanssızlık faktörü gelir belirleyici olabilir.

- Eğer profesyonel anlamda yani evinizin geçimini sağlayacak düzeyde gelir elde etmek istiyorsanız ve doğru dürüst bir editörlük geçmişiniz yoksa, mutlaka sabırlı olmanız gerekir. Ben hergün onlarca editör adayı ile karşılaşıyorum ve ortalamaya vurduğumda, bir ayda incelediğim örnek içerikleri hazırlayan 1.000 kişiden belki 1 tanesi editör olmayı hak ediyor. Bu durum, maalesef ki hak eden kişileri de olumsuz etkiliyor çünkü işverenin doğru kişiye ulaşması zorlaşıyor.

- Editörlük yapmayı düşünenlere tavsiyelerim;

- Mutlaka ama mutlaka dilbilgisi eksiklerinizi tamamlayın.
    - Anlatım bozuklukları en çok yapılan hatalardır.
    - Uzmanlaşın. Her konuda fikriniz olduğunda, aslında hiçbir konuda gerçek anlamda bilgiye sahip olamazsınız ve ancak en alt seviye teknik bilgi içeren içerikler oluşturabilirsiniz. Bu durum başta faydalı görünse de, uzun vadede ve spesifik konularla karşılaştığınızda başını ağrıtır.
    - Okumayı yazmaktan daha çok sevin.
    - Eğer deneyimsizseniz, referansın önemini hatırlayın. Emeğinizin birkaç yıl sömürülmesine göz yumun ama aldığınız ücretin hak ettiği seviyede değil, beceri sınırlarınızı zorlayacak düzeyde işler gerçekleştirin. Çünkü ileride o işlere bakılarak size değer biçilecek.
    - Bildiğiniz konularda tartışmaktan; bilmediğiniz konularda soru sormaktan kaçmayın. Her ikisi de mesleki gelişiminiz için önemlidir.
    - Eleştiriye açık olun. Gün gelecek, hazırladığınız içeriğini konusu hakkında hiçbir bilgiye sahip olmayan insanların sizi acımasızca eleştirdiğini göreceksiniz. Bu duruma tahammül edemezseniz, maalesef bu işi yapamazsınız, çünkü bazı insanların bilgisi olsa da, her insanın bir fikri olabiliyor.
    - Yabancı dil bilmiyorsanız, mutlaka öğrenin.
    - Asla özgünlükten ödün vermeyin.
    - Acele etmeyin. Hazırladığınız içerikleri yayınlamadan önce mutlaka okuyun.
    - Ne anlattığınız önemli değildir; karşıdakinin ne anladığı önemlidir. Bu nedenle, içeriği mutlaka mecrasına uygun bir şekilde hazırlayın. Örnek olarak; Canon'un DSLR türü bir fotoğraf makinesi için olabildiğince teknik bilgi içeren yazı hazırlarken, yine aynı firmanın pembe renkli, küçük boyutlu bir fotoğraf makinesi için görsellik ve kullanım kolaylığı üzerinde duran bir içerik hazırlayın. Çünkü birinci makineyi profesyoneller okurken, ikincisini muhtemelen çantasında fotoğraf makinesi bulundurmak isteyen kadınlar okuyacaktır.
    - Sosyal medya ile olan ilişkilerinizi koparmayın.
    - Tarzınız olsun. Bir yazıyı sizin yazdığınızı anlamak kolay olsun.
    - Sözünüzü tutun. Aldığınız bir işi mutlaka zamanında teslim edin.
    - Meslektaşlarınızla iletişim halinde olun. Bir firmada kadrolu olarak çalışıyor olsanız bile, iletişiminiz sayesinde diğer editörlerden ek gelir sağlayabileceğiniz iş teklifleri alabilirsiniz.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Sormak istediğiniz herhangi bir soru olursa, buradan sorun lütfen. Özel mesajlara bakma fırsatım olmuyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.