Şimdi Ara

İnternet Sağlayıcısı Hızını Nasıl Öğrenirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ttnet kullanıcısıyım çok eski tip bi modem kullanıyorum neredeyse 10 yıl belki daha fazla sanırım vsdl altyapısı var binada 100 mbps altyapı yok ama öyle taahütümde görünüyor bu ara çok kötü dalgalanmalar var taahütüm bitmeye yaklaştığı için olduğunu düşünüyorum artık bahane falan değil

Üst üst hız testi yapıyorum birinde 30 çıkarken diğerinde 0.45 çıkıyor böyle bi saçmalık olamaz bıktım artık bu ülkedeki internetlerin saçma saçma fiyatları ve ödenen paranın değerini vermemelerinden

İlk Sorum modem değişmeli miyim max 40 falan gördüm o da bi anlıktı hiç 20yi geçmiyo normalde download hızım 2.4 ghz var tabiki 5g yok airties modem modeli sanırım

İkinci Soru olarak ise internet arayüzünde bi değere rastladım sanırım ISS nin ne kadar değer atadığını belirtiyo anlayanlar yorumlayabilir mi ?

• değerlerde sorun yok 100/20 yi sorunsuz alıyor hat modem kaynaklı olabilir düşük alma sebebin

• Elimde bi modem var ekstra önceden takmayı denemiştim ama sanırım dsl ışığı sabitlenmiyordu öyle hatırlıyorum bunun için kurulum falanmı lazım videolarda direkt taktıklarını ve çalıştığını görmüştüm nasıl yaparım varmıdır detaylı bir video vs...

şöyle genel bir video var. aslında şöyle, modemini takınca arkasında yazan ip ve şifreyle giriş yapıp. kurulum yerine ttnetin sana verdiği sonun ttnet ile biten kullanıcı adını bilgilerini giriyorsun. ppoe falan seçili olan kısımlar. modem işi önemli her zaman lazım olacak sağlam bir modem al taksitle falan başın ağrımasın. ben keenetic ekstra dsl almıştım. türknet gigafibere geçince onlar kendi modemlerini verdiler. taşınınca başka yerde gigafiber yoksa yine kendi modemimi kullanacağım

www.turktelekom.com.tr
    DSL Modem Kurulumu Nasıl Yapılır? | Türk Telekom Yardım
    https://www.turktelekom.com.tr/yardim/dsl-internet-icin-modem-kurulumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-165451A6D -- 13 Şubat 2026; 17:5:46 >
  • Kısaca şöyle açıklayayım farklı modemi bağladıktan sonra sunucu ile bağlantı kurulamadı tarzında bi ekran aldım az sebeplerini araştırdıktan sonra sağlayıcının modem maci sabitlemesi yapabileceğini öğrendim yani istediğim herhangi bir modemi bağlayamıyorum gibi anladım.

Tabi detayları sizler daha iyi bilirsiniz ama ilk bakışta ben bunları anladım.

Yaptığım işlemler sırasıyla;

Eski modemi adaptörden ve internet sağlayan kablosundan sök

Yeni modemi güce ve sağlayıcı kablosuna tak

ssıd ve şifreleri modem arkasındaki gibi gir

google yönlendirdi direktman pcde çıkan ekran dsl sunucu bağlantısı kurulamadı gibi birşeydi

Eğer benim kaçırdığım farklı veya basit bir nokta varsa değinebilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.