Şimdi Ara

İnternet sağlayıcı firma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
65
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba daha önce bu konuyu açmıştım. Tesadüfen gezinirken buna benzer bir konu gördüm. Bulunduğumuz lokasyona göre internet sağlayıcı firma ve alınan hizmet kalitesi değişiklik gösteriyor muş. Ping hız v.s gibi. Sonuç itibariyle bu hizmet sağlayıcı firmalar Türk Telekom alt yapısı ile çalışıyor port kiralayıp satıyorlar. Sonuç olarak aslında biz interneti Türk Telekom alıyoruz. Firmalar sadece aracı ve hizmet karşılığı biz onlara ödeme yapıyoruz. Eğer gerçekten böyle bir şey varsa yani hız kalitesi ping gibi v.s bulunduğum lokasyon bolu için tavsiyeleriniz varsa yardımcı olabilir misiniz. Uzun zamandır fixnet kullanıyorum fibere geçtiğimiz günden beri çekmediğim kalmadı. Bakır alt yapı varken zerre sorun yaşamadım. Aynı binada başka bir komşumda Türk Telekom alt yapısı ile farklı firmadan hizmet alıyor hiç sıkıntı yaşamıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendi hattını döşeyen firmalarda var Turknet gibi Superonline gibi firmalar ama telekom gibi tüm ülkede hatları yok ama telekom hatları üzerinden hizmet veriyorlar sizin bölgenizde başka firmanın hattı yoksa çevrenizde en sorunsuz hizmeti veren firmayı seçeceksiniz...

Burada karar tamamen size kalıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 3 Ocak 2026; 13:13:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Olay şudur;

Sağlayıcının serverleri bulunduğun ilde ise ülke içi pingde ve hızda değişimi iliklerine kadar hissedersin.

**Ancak yurt dışı çıkışında türk telekom kullanıyor ise (başka ihtimali yok zaten((süperonline ,kablonet gibi sağlayıcılar telekom yurtdışına 10 kablo çıkarıyorsa 1 ini kiralayıp bölüşüyor)) yurt dışında bir bağlantı kullandığında Türkiye internet standartlarına geri dönersin yani yavaşlığa :)

En basitinden örnek vereyim .

League of legends Tr de sunucusu var internet sağlayıcın da serveri ilinde olan bir sağlayıcı ise çok net farklar olacaktır.

Aynı internet ile CS2 oynamaya çalışırsan (en yakın sunucu Lüksemburg) kullandığın sağlayıcının hiç bir farkı kalmaz.

Galiba anlatabildim :)

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.