Şimdi Ara

İnternet Programcılığı dersi hakkında bilgi verirmisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İnternet programcılığı hakkında merak ettiğim bir kaç soru var, yardım ederseniz sevinirim;

* İnternet programcılığı dersinde ne tür şeyler öğretilir?
    * Programlama dili olarak ASP mi, yoksa PHP mi gösterilir?
    * Mesela benim gideceğim okul kafasına göre ASP ya da PHP dilini öğretebilir mi, yoksa öğretilecek dersler Milli Eğitim tarafından mı belirlenir?

Bu üç soruma cevap verirseniz, çok sevinirim

• yardım edecek yok mu?
  • Bu dersi nerede alacaksın? Üniversite mi lise mi bilgisayar kursu mu?

İnternet programcılığı diyince akla tabi web uygulamaları geliyor. Web uygulamaları çok farklı diller ile geliştirilebilir; asp, php, asp.net, phyton, jsp vb. bunlardan bazıları. Zengin internet uygulamaları için .NET ortamında devexpress komponentleri, JAVA ortamında JSF, Prime Faces, Ice Faces, Rich Faces gibi önyüzler kullanılabilir. Bunların yanında Microsoft'un Sharepoint adı verilen platformuyla da web portal uygulamaları geliştirilebiliyor. Kısacası kullanabileceğin tonla dil ve framework var. Bu dersi nerede alacaksın bilmiyorum ama bu gibi platformlar yaygın olarak kullanılır. Bunlar harici tabi ki web veritabanları ve XML, JavaScript, CSS, XHTML, HTML de bu dersin konularındandır. Daha doğrusu bu dersin sabit bir içeriği yok, olamaz da. İçeriği çok çok geniş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 25 Mayıs 2012; 23:51:13 >
  • Lise de alıcam.

12.sınıf internet programcılığı dersinde. Ama hangi dili gösteriyorlar ondan emin değilim.
    İnternet'ten İnternet Programcılığı modüllerini indirdim baktım hep PHP modülleri var.

Merak ettiğim şey şu; Liseler kendi kafalarına göre istedikleri dili öğrencilere öğretebilir mi? Yoksa Milli eğitimin belirlediği bir sistemi uygulamak zorundalar mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.