Şimdi Ara

İnternet Kopma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle iyi akşamlar diliyorum herkeze.Benim internetle ciddi bir sorunum var.Aslında modemle desek daha doğru olur.Şimdi modem salonda ve salondaki pcde sorunsuz intenete giriş yapabiliyorum.Başka bir oda da daha pc mevcut.Ona da 10 metre ethernet kablo ile bağlıyorum.Herşey 40-45 dakika iyi gidiyor.Ama o dakikadan sonra bağlantı kesiliyor.Modem kendine reset mi atıyor, ne yapıyor anlayamadım.15-20 dakikalık aralıklarla kesilmeye devam ediyor internet.Ama salondan sorunsuz bir şekilde internete girebiliyorum.Başka bir ethernet kablosu aldım ama o da işe yaramadı.Benim problemim nedir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• Bilen yok mu?
  • Vallahi yazıklar olsun bu bölüme bir kişi bile bir cevap yazmıyor.

Konu dışına açınca da neden kendi bölümüne açmadın der sevgili yöneticlerimiz
  • kablo bağlantısında problem vardır kabloyu test ettir kablo renklerinin doğru şekilde dizildiğine emin ol
  • quote:

Orjinalden alıntı: rapture

Öncelikle iyi akşamlar diliyorum herkeze.Benim internetle ciddi bir sorunum var.Aslında modemle desek daha doğru olur.Şimdi modem salonda ve salondaki pcde sorunsuz intenete giriş yapabiliyorum.Başka bir oda da daha pc mevcut.Ona da 10 metre ethernet kablo ile bağlıyorum.Herşey 40-45 dakika iyi gidiyor.Ama o dakikadan sonra bağlantı kesiliyor.Modem kendine reset mi atıyor, ne yapıyor anlayamadım.15-20 dakikalık aralıklarla kesilmeye devam ediyor internet.Ama salondan sorunsuz bir şekilde internete girebiliyorum.Başka bir ethernet kablosu aldım ama o da işe yaramadı.Benim problemim nedir?

Merhaba,
    İnsanların cevap vermemesi/verememesinden dolayı sitem ediyorsunuz ama bahsettiklerinizden problem kaynağını tesbit etmek ve bir öneride bulunmak güç.

Yaşadığınız sorunla ilgili çok daha fazla detay vermelisiniz. Şu ana kadar problemi çözmek için yaptığınız, denedikleriniz vs. bahsetmeniz gerekir.

Az miktarda vermiş olduğunuz yukarıdaki bilgilere göre modemden bilgisayara kadar çok sayıda etken problem kaynağı olabilir.

1. Bahsi geçen bilgisayarda internet bağlantısı kesildiğinde interneti kullanan diğer birtakım programlarda da bağlantı kesiliyor mu?

2. İnternet kesildiğinde ağ bağlantısı kesiliyor mu yani saatin yanında beliren ethernet ikonunun durumu dedir? Eğer ethernet bağlantısı devam ediyorsa ping vs. yöntemiyle diğer bilgisayara veya modeme erişilebiliyor mu?

3. Modemde farklı ethernet portlarını denediniz mi?

4. Kullandığınız kablonun standarda uygun yapıldığından emin misiniz? Hazır kablo mu aldınız yoksa yaptırdınız mı? Kablonun renk sıralaması nedir? Kablo düz mü yoksa çapraz kablo mu?

5. Ethernet konnektörü ethernet yuvasına tam olarak oturyor mu? Temassızlık ihtimali var mı?

Bu sorular daha da arttılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 13 Mart 2009; 0:44:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ramazanyalcin

quote:

Merhaba,
    İnsanların cevap vermemesi/verememesinden dolayı sitem ediyorsunuz ama bahsettiklerinizden problem kaynağını tesbit etmek ve bir öneride bulunmak güç.

Yaşadığınız sorunla ilgili çok daha fazla detay vermelisiniz. Şu ana kadar problemi çözmek için yaptığınız, denedikleriniz vs. bahsetmeniz gerekir.

Az miktarda vermiş olduğunuz yukarıdaki bilgilere göre modemden bilgisayara kadar çok sayıda etken problem kaynağı olabilir.

1. Bahsi geçen bilgisayarda internet bağlantısı kesildiğinde interneti kullanan diğer birtakım programlarda da bağlantı kesiliyor mu?

2. İnternet kesildiğinde ağ bağlantısı kesiliyor mu yani saatin yanında beliren ethernet ikonunun durumu dedir? Eğer ethernet bağlantısı devam ediyorsa ping vs. yöntemiyle diğer bilgisayara veya modeme erişilebiliyor mu?

3. Modemde farklı ethernet portlarını denediniz mi?

4. Kullandığınız kablonun standarda uygun yapıldığından emin misiniz? Hazır kablo mu aldınız yoksa yaptırdınız mı? Kablonun renk sıralaması nedir? Kablo düz mü yoksa çapraz kablo mu?

5. Ethernet konnektörü ethernet yuvasına tam olarak oturyor mu? Temassızlık ihtimali var mı?

Bu sorular daha da arttılabilir.

Öncelikle ilginiz için çok teşekkürler.

1-Msn Messengerda bağlantı kesiliyor.

2-Evet ağ bağlantısı kesiliyor.

3-Bu soruyu pek anlamadım

4-Eminim aynı kabloyu Xbox 360 tada kullanıyorum.

5-Evet tam oturuyor.

• int. hızın nedir ?
    hattın hızını kaldırmıyo olabilir 4 se 2 yap 2 se 1 yap gibi tabi sorman lazım
    eğer santrale uzaklık yada port sorunun varsa da olabilir bir keresinde banada oldu port değişti düzeldi.
    interneti aldığın yerle konuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTERNET SORUNU
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Modemin ethernet portlarından biri bozulmuş olabilir diğer porta tak,
    bağlantı kesildiği anda diğer bilgisayarda kesinti yok ve internet varsa kesin ya port bozuk yada bilgisayardaki ethernet kartın bozuk olabilir , bazı ethernet kartları uzak mesafeden verimli çalışmıyor hızını 10 Mbps e düşürüp tekrar dene bakalım kopma olacak mı?
    Eğer bağlantı gidiyor dediğin ADSL kopması gibi ise o zamanda modem ile DSLAM arasındaki mesafe uzaktır yapacak bişey yok hattını kablo uclarını filan temizleyip daha yeni kablolarla değiştirmen gerekir.
    Bazı modemler daha uzak mesafelerden daha verimli çalışabiliyorlar testlerim ve deneyimlerime göre Trendchip marka ADSL chipseti olanlar daha stabil geldi bana.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nofear72

int. hızın nedir ?
    hattın hızını kaldırmıyo olabilir 4 se 2 yap 2 se 1 yap gibi tabi sorman lazım
    eğer santrale uzaklık yada port sorunun varsa da olabilir bir keresinde banada oldu port değişti düzeldi.
    interneti aldığın yerle konuş

1 mbit.

Port sorunu nedir biraz açarmısın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Starforces

Modemin ethernet portlarından biri bozulmuş olabilir diğer porta tak,
    bağlantı kesildiği anda diğer bilgisayarda kesinti yok ve internet varsa kesin ya port bozuk yada bilgisayardaki ethernet kartın bozuk olabilir , bazı ethernet kartları uzak mesafeden verimli çalışmıyor hızını 10 Mbps e düşürüp tekrar dene bakalım kopma olacak mı?
    Eğer bağlantı gidiyor dediğin ADSL kopması gibi ise o zamanda modem ile DSLAM arasındaki mesafe uzaktır yapacak bişey yok hattını kablo uclarını filan temizleyip daha yeni kablolarla değiştirmen gerekir.
    Bazı modemler daha uzak mesafelerden daha verimli çalışabiliyorlar testlerim ve deneyimlerime göre Trendchip marka ADSL chipseti olanlar daha stabil geldi bana.

Aynı anda diğer pcde de bağlantı kopuyor.
    Modem kendi kendini resetliyor sanırım.

• quote:

5-Evet tam oturuyor.

Arkadaşım, çok az ve açıklayıcı olmayan bilgi verme konusunda adeta ısrar ediyorsunuz. :)
    Elde edebildiğim bilgiler doğrultusunda varabildiğim sonuç şudur: Bahsi geçen bilgisayar ile modem arasında bağlantı sorunu var. Bu problem bilgisayarın ethernet kartından, kablodan veya modemin ethernet portundan olabilir. Diğer bilgisayarda sorun olmadığına göre problem modemin çalışması ile ilgili değildir. Olası ihtimaller içinde öncelikle problemi kabloda veya kablonun konnektörlerinde aramak lazım.
    Öncelikle şunu bir deneyin: ethernet kablosunu modemin arkasındaki başka bir ethernet portuna takıp takip edin. Bakalım sorun düzelecekmi.
    Kullanılan kablonun her iki ucunun renk sıralamasını sırasıyla yazarmısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 13 Mart 2009; 17:53:47 >

• quote:

Aynı anda diğer pcde de bağlantı kopuyor.
    Modem kendi kendini resetliyor sanırım.

İlk mesajınızda diğer bilgisayarın problemsiz olarak çalıştığına dair şeyler söylemiştiniz, son mesajınızda diğer bilgisayarda da sorun olduğunu belirtiyorsunuz. Bunun hangisi doğru?
    Problemi çözmek için öncelikle net bilgiler vermelisiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramazanyalcin

quote:

5-Evet tam oturuyor.

Arkadaşım, çok az ve açıklayıcı olmayan bilgi verme konusunda adeta ısrar ediyorsunuz. :)
    Elde edebildiğim bilgiler doğrultusunda varabildiğim sonuç şudur: Bahsi geçen bilgisayar ile modem arasında bağlantı sorunu var. Bu problem bilgisayarın ethernet kartından, kablodan veya modemin ethernet portundan olabilir. Diğer bilgisayarda sorun olmadığına göre problem modemin çalışması ile ilgili değildir. Olası ihtimaller içinde öncelikle problemi kabloda veya kablonun konnektörlerinde aramak lazım.
    Öncelikle şunu bir deneyin: ethernet kablosunu modemin arkasındaki başka bir ethernet portuna takıp takip edin. Bakalım sorun düzelecekmi.
    Kullanılan kablonun her iki ucunun renk sıralamasını sırasıyla yazarmısınız.

Hocam sorun kabloadan değil iki ayrı kablo denedim.
    Zaten dönem dönem gidiyor.15-20 dakika aralıklarla bazen 10 dakika aralıklarla.
    Birkaç dakika sonra kopar gibime geliyor.
    4 port var hepsini denedim sonuç yok.
    Modem kapanıyor açılıyor gibi sanki anlamadım gitti.
    Bu arada sağ alt köşede "ağ kablosu takılı değil" diyor koptuğu zaman internet.

• Diğer pc de kopma olmuyor.Ne zaman bu pc ile diğer pc açık, o zaman ikiside kopuyor.

Basitçe odadaki pc çalışırken salondaki pc de kopuyor, salondaki pc yalnız çalışırken kopma olmuyor.İkiside çalışırken ikiside kopuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.