Şimdi Ara

Internet ışıgı yanmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
60.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bugün sabah düzgün çalışan internetim eve geri döndüğümde bağlanmamaya başladı. Modemin üstünde dsl, power vs ışıkları yanıyor, bir tek internet ışığı yanmıyor. Müşteri hizmetlerini aradık modem kurulumu yapın deyip kullanıcı adı ve şifre verdiler; telefon numaramızı kullanıcı adı olarak, şifremizide 123456 olarak verdiler. Bunlari modemimize girmemizi istediler. Hizli kurulumdan giriş yaptık. Kaydettik, hala bağlantı yok. Bizi modemi yapan şirketin(tp-link) numarasına aktardılar. Onlarda sesli mesaj oynatarak nasıl hızlı kurulumda ekleyeceğimizi dinletti. Olmadı yine aradık. Yine aynı şekilde dinlettiler. Yine olmayınca tekrar aradık ve modemi mng kargoyla onlara yollamamızı istediler. E tabi bunun sonucuyla 20 gün internetsiz kalacağız. Daha önce böyle sıkıntıyla karşılaşan var mı? Şuanda çıldırmak üzereyim bu sebepten dolayı...

Kisa versiyon: Internet isigi birden kesildi, ttneti aradik kurulum yaptirdilar. Simdi modemi bozuk dusuncesiyle mng kargoyla tplinke yollamamizi istiyorlar ama tabi 20 gun internetsiz kalacagiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 haftadır aynı sorunu yaşıyorum ttnet kullanıcısıyım tp link TD W9970 modeli modemim var teknik servis geldi modemden kaynaklı dedi üretici firmayı aradım altyapınızda problem var modem sağlam dediler evimde 1 haftadır internet yok...

• efkanguler123 E kullanıcısına yanıt
    Bizim internetin sorunu giriş yapınca çözüldü. Tekrar şifre isteyince yenisini yolladılar hallettik bizde.

• Modeme kusur bulunması ilginçmiş.

Sizdeki durumda internet ışığı yanıyor, yani modeme gelen dsl sinyalinin olması ve modemin bunu algılaması sorunsuz çalıştığı anlamına gelir, ancak ip alınamıyor, bu durumda haliyle sorun servis sağlayıcının size ip verecek olan makinasıyla veya kullanıcı adı & şifrenizdeki bir yanlışlıkla alakalı olabilir.

Mesela ben geçenlerde daha enteresan bir durumla karşılaştım, modemime reset attım, akabinde modemde kullanıcı adı ve şifre boş olmasına karşın modem bağlandı ve ip aldı.

Bende o an acaba makina resetlenmedimi diye düşündüm bir an ve internet gezginleriyle (opera / chrome gibi) internete çıkamadığımı görüm modem sayfasına girdiğimde resetlenmenin gerçekleştiğini anladım.
    Ancak kullanıcı adı ve şifre boş olmasına karşın hem dsl hemde internet ışığı yanmıştı ve modem sayfasında 76 ile başlayan normal kullanımda hiç karşılaşmadığım bir ip almıştı, normal kullandımda aldığım ip ler 31/46/149/176/178 gibi rakamlar ile başlıyor.

• dsl ısıgı yanıyorsa kullanıcı adı şifre konusunda buyuk ıhtımalle sıkıntı vardır
  • efkanguler123 E kullanıcısına yanıt
    Modemlerde default bağlantı şekli ppoE llc şeklindedir çünkü günümüzde genel bağlantı şekli budur fakat bazı bölgelerde eski tipte servis makinaları olabiliyor, onlara ppoA vcmux şeklinde bağlantıda yapılabiliyor, dilersen bu tipte (ppoA vcmux) bağlanmayı deneyebilirsin, parametleri kurcalamadıysan bu ülke için 8/35 tir ve o kısımda modemde aynı ppoe gibi otomatik olrk ayarlıdır, yinede her ihtimale karşın vpi ve vci değerlerini'de kontrol edersin vpi 8 vci 35 olmalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.