Şimdi Ara

İnternet Hızını Paylaştırma ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar , evde iki dizüstü bilgisayar var , kablosuz modem ile 1mb lik interneti kullanıyoruz ama ben oyun oynarken ablamın herhangi bir siteye girmesi bile bende sorun yaratıyor , laga sebep oluyor . 120 kilobyte ile indiriyor bildiğiniz üzere 1mbit , ben bunu mesela 60/60 bölebilir miyim bir program ile , sanıyorum ablam bir yere tıkladığında komple 120 kilobyte a talip olduğundan benim oyunumda problem çıkıyor , iyi günler .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muşmula -- 21 Ocak 2011; 19:18:22 >



  • Laga sebep olmasının nedeni sizinde söylediğiniz gibi tüm hattı işgal etmesi yüzünden..
    2 Şekilde hız sınırlaması yapabilirsiniz
    1.si Net Limiter programını yükleyip (ablanızın pcye) hız sınırı koyacaksınız,Ablanızın pc istesede örneğin 50kbdan fazlasını alamayacak..
    2.si ise biraz daha kalıcı olan Router cihazı alıp oradan dağıtım yapmanız,Router üzerinden pclere hız sınırlaması koyarak (min-max şeklinde) verimli şekilde hattınızını yönetebilirsiniz..

    Bir diğer yolda Qos yani önceliklendirme sistemidir.Oynadığınız oyun veya başka birşeyin portunu öncelik ataması yaparsınız,ablanız 120kb la interneti kullansa bile lagı minimum yaşarsınız,sizin porta öncelik olduğu için oyundan veri istediği olduğunda diğerlerini görmezden gelir ilk önce oyuna veriyi aktarır..(Modeminizin desteklemesi ve ayarları yapabilmeniz gerekli)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.