Şimdi Ara

İnternet Hızını Nasıl Sınırlandırırım ? YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben apartman komşumla ortak internet kullanıyorum fakat oğlu ne zaman okuldan dönse internet hızımda ciddi bir düşüş oluyor. Yani oğlu interneti sömürüyor. Bende TP-Link Archer D5 modem var ve internette kendime öncelik vermek istiyorum ama modem arayüzüne girince beynim eror veriyor cidden hiç bir şey anlamıyorum.

Bana sınırlamayı buradan yapabileceğimi söylediler ama nasıl yapılacağını bilmiyorum açıklaya bilecek biri var mı ?
    (NOT: Yani kısaca ben internete kesintisiz girerken komşumunkini kısıtlamak istiyorum mümkün müdür?)
    İnternet Hızını Nasıl Sınırlandırırım ? YARDIM

• modem üzerinden hız sınırlamak malesef yeterli gelmiyor. Ancak neti kullanan bilgisayarlara netlimiter ya da netbalancer gibi bir program kurarak internet sınırlamazı yapmak en sağlıklı sonucu veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

modem üzerinden hız sınırlamak malesef yeterli gelmiyor. Ancak neti kullanan bilgisayarlara netlimiter ya da netbalancer gibi bir program kurarak internet sınırlamazı yapmak en sağlıklı sonucu veriyor.

Hocam netlimiter ile direk nokta atışı olarak genel internet download hızımızı sabitleyebiliyor muyuz? Mesela 24 mbit internet hızım var 16 mbit'e sabitleyebiliyor muyum? Bu program içeriğinde chrome vs interneti kullanan ne varsa hepsi gözüküyor çünkü.
  • O programları kullanalı çok oldu. 1 tanesinde tek ayarla tüm PC'nin neti sınırlandırılabiliyordu. Ama hangisiydi hatırlamıyorum. Diğerinde ise her programa ayrı ayrı limit koymak gerekiyordu.

Kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Ama şunu söyleyebilirim. Bu programlar kesin çözüm sağlıyor. Hem download'a hem de upload'a limit konabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

O programları kullanalı çok oldu. 1 tanesinde tek ayarla tüm PC'nin neti sınırlandırılabiliyordu. Ama hangisiydi hatırlamıyorum. Diğerinde ise her programa ayrı ayrı limit koymak gerekiyordu.

Kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Ama şunu söyleyebilirim. Bu programlar kesin çözüm sağlıyor. Hem download'a hem de upload'a limit konabiliyor.

Hocam modemimde QSS özelliği var deneme amaçlı LAN için etkinleştirdim ve hızı 16 mbite sabitledim.

Daha sonra speed test ile test ettiğimde max 18 mbit hız aldım bu şekilde olmaz mı?
  • Modemden bildiğim kadarıyla tüm kullanıcıların hızı kısıtlanıyor. interneti yavaş kullanıyorsun o kadar. Ama çok net bilgim yok. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.