Şimdi Ara

İnternet hızına sınır koymak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önceden de birçok konuda belirttiğim gibi 50 M/bit internet bilgisayarıma çok geliyor, yani youtube'da ani yüklemelerde az da olsa kasılma yapıyor, günlük kullanımda 15-20 m/bitten fazlasına gerek yok, kasma yapmasını da istemiyorum, windows üzerinden veya program ile nasıl hızımı sınırlayabilirim ?

• BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Ben hiç denemedim ama kullananlar olmuş. Bi dene istersen :
    http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=2&nv=1&rurl=translate.google.com&sl=auto&tl=tr&u=http://www.netlimiter.com/&usg=ALkJrhjDegvfb9REPWexkcIYs9HqUTdidA

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internet hızı neden bilgisayarı yavaşlatsın? 50 mbit dediğiniz 5mb/s eder bir hdd yazma okuma sınırı ortalama 100mb/s dir bunu hissetmemeniz gerekir. Sıkıntının internetten olduğuna eminmisiniz?

Kolay Gelsin..
  • modem arayüzüne gir hız ayarı var % olarak.. %100 ayarlıdır herkeste onu düşürebilirsin.
  • Yok hocam, internetten olduğu kesin, torrentle indirme yaparken bilgisayarın kasma yaptığı aşikar ortada mesela...

Hocam oradan hızı ayarlasam diğer kullanıcılar için de hız düşmez mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlancpaiN

Yok hocam, internetten olduğu kesin, torrentle indirme yaparken bilgisayarın kasma yaptığı aşikar ortada mesela...

Selam
    Modem arayüzünden kısıtlama yaparsanız diğer kullanıcılar da aynı hızda erişim sağlayacaklardır. Eğer tek bilgisayar için özel bir kısıtlama ayarı varsa, buradan kendi MAC adresinizi girerek kısıtlayabilirsiniz.

Bilgisayar kastığı zaman veya daha önceden Görev Yöneticisini açın ve gözlemleyin işlemci, RAM ve HDD durumunu. Hangisinde sorun var ona bakın. Eğer bunlar %90 üzeri bir yük altında çalışıyorsa donanımınızda bir sorun olduğu kesinleşir. Belki de bir virüs sizin bilgisayara etki ediyor.

Download ve Upload işlemlerini kolay denetlemek için DU Meter, cFosspeed isimli programlardan birini kurun ve saatin yanında çıkan pencereden rahatlıkla geleni gideni görebilmenize olanak tanıyacaktır. Giden(Upload) paketler yüksek ise, kesin virüs belirtisidir.
    Bilginize ve kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Orijinalden alıntı: BlancpaiN

Yok hocam, internetten olduğu kesin, torrentle indirme yaparken bilgisayarın kasma yaptığı aşikar ortada mesela...

Selam
    Modem arayüzünden kısıtlama yaparsanız diğer kullanıcılar da aynı hızda erişim sağlayacaklardır. Eğer tek bilgisayar için özel bir kısıtlama ayarı varsa, buradan kendi MAC adresinizi girerek kısıtlayabilirsiniz.

Bilgisayar kastığı zaman veya daha önceden Görev Yöneticisini açın ve gözlemleyin işlemci, RAM ve HDD durumunu. Hangisinde sorun var ona bakın. Eğer bunlar %90 üzeri bir yük altında çalışıyorsa donanımınızda bir sorun olduğu kesinleşir. Belki de bir virüs sizin bilgisayara etki ediyor.

Download ve Upload işlemlerini kolay denetlemek için DU Meter, cFosspeed isimli programlardan birini kurun ve saatin yanında çıkan pencereden rahatlıkla geleni gideni görebilmenize olanak tanıyacaktır. Giden(Upload) paketler yüksek ise, kesin virüs belirtisidir.
    Bilginize ve kolay gelsin...

Hocam ram 8 gb gayet yeterli, HDD ise Samsung EVO 850 250 GB ssd, yani donanımsal olarak gayet yeterli, linkteki videoyu izlerseniz eğer ne demek istediğimi anlayacaksınızdır, öte yandan windows 8.1'de de aynı sorun vardı, windows 10'a geçtim yine aynı sorun var.

+ bu sorun AKK'ya düştüğümde olmuyor ve eskiden 8 m/bit internet varken olmuyordu, yani 50 m/bit'e geçince bi anda oldu, ilk kullandığım anda gerçekleşti bu olay, öncesinde yoktu yani...

Video yüklenirken cızırdıyor sadece, video yüklendikten sonra sıkıntı olmuyor ve bildiğiniz üzere youtube videoları paketler halinde yüklüyor, yani izleme süresi belli bir zamana geldiğinde bi miktar daha yüklüyor videoyu, tam o yükleme gerçekleşirken cızırtı oluyor...

Ki bilgisayarımda donanımsal olacak bir sorun göremiyorum çünkü GTA 5'i bile hiç kasmadan gayet güzel bir şekilde oynatıyor normal ayarlarda

bu videoda sorunu tam olarak görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlancpaiN -- 9 Ekim 2015; 23:21:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    BlancpaiN,

"Internetten kasma" ilginc bir durum. Normalde internet hizinin yuksek olmasi durumu "kastirmaz". Bunun bircok nedeni olabilir. Hatta youtube'un videolari
    sizin PC'ye gonderebilme kapasitesinin dusuk olmasi bile cevap olabilir.

Ancak yine de PC'nizde (Windows kullandiginizi goruyorum) bandwith kisitlamasi yapabilirsiniz.

Konu su linkte anlatilmishttp://www.thewindowsclub.com/configure-reservable-bandwidth-settings-windows

Ben daha once bunu denemedim ama anlatilanlari uyuladiginiz zaman saniyorum kisitlama gelecektir.
    Ozetle;
    1. Grup Politikalarini aciyoruz. Nasil ? Baslat dugmesini tiklayip, calistir diyoruz. Orada "gpedit.msc" yazip Enter'e basiyoruz.
    2. Orada soldaki menulerden sunu buluyorsunuz: "Computer Configuration -> Administrative -> Network -> Qos Packet Scheduler"
    Simdi dikkat.. Buradaki ayar butun programlarin tamamini kapsayacak sekilde bandgenisliginizi kisacak. Yani sadece youtube degil.
    Tum programlariniza %80 diyecegiz boylece bilgisayarinizda gidip/gelen trafik %80'e dusurulecek. (Ve bu sadece Wi-Fi degil
    Wi-Fi ve ayni anda varsa kablolu baglantilarinizi da kapsayacak. Ozetle tum sistemi kisacak)
    3. "Qos Packet Scheduler" denilen alt menuyu tikladiginizda sol tarafta, sag tarafta " Limit reservable bandwidth" ozelligini goreceksiniz.
    Buna tiklayin. ve "Enabled" [Turkce kullaniyorsaniz, Etkinlestir] diyeceksiniz.

Ve altta siz, "Bandwidth limit (%)" yazan yere 80 yazacaksiniz.

Umarim bu sizin probleminizi cozer..
    Saygilarimla...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.