Şimdi Ara

internet explorer sürekli hata veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ie 7 kullanıyorum, sürekli sayfalar yanıt vermiyor uyarısıyla kilitleniyor, bu çok can sıkıcı bir hal almaya başladı, bazen resetlemek zorunda kalıyorum, neden acaba sürekli böyle kilitleniyor?

• bence uğraşma IE ile...
    www.getfirefox.com
    www.opera.com

ikisi yeter de artar bile
  • quote:

Orjinalden alıntı: adizman

ie 7 kullanıyorum, sürekli sayfalar yanıt vermiyor uyarısıyla kilitleniyor, bu çok can sıkıcı bir hal almaya başladı, bazen resetlemek zorunda kalıyorum, neden acaba sürekli böyle kilitleniyor?

ie7 için adobe flash player yada shockwave kurarkan her hangı bı hata almısmıydın ?
  • hayır almadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: _welldone_

quote:

ie 7 kullanıyorum, sürekli sayfalar yanıt vermiyor uyarısıyla kilitleniyor, bu çok can sıkıcı bir hal almaya başladı, bazen resetlemek zorunda kalıyorum, neden acaba sürekli böyle kilitleniyor?

ie7 için adobe flash player yada shockwave kurarkan her hangı bı hata almısmıydın ?

Evet doğru genelde bu iki eklenti çok kolay bozuluyor ve flash içerikli sayfalarda takılma ve kilitlenmelere neden oluyor.Bunların kaldırılıp yeniden yüklenmesi faydalı olabilir.Zaten bir web sayfasına girince flsah eklentisi otomatik olarak yüklenir.Active X denetimi olarak yüklenir.

Bunun dışında eğer internet explorerin dll dosyalarından birinde bozulma ya da başka yüklenmiş olan yazılım nedeniyle değişme falan varsa o durumda da böyle hatalar oluşur.Explorer.exe hatası verdiği zaman hata raporunu inceleyin bakalım.Orada hamgi dll ya da ocx dosyası nedeniyle olduğunu yazar.Eğer dll hatası ise bahsettiği dll dosyasını sağlam çalışan bir bilgisayardan kopayalyıp taşıyın.Faydası oluyor.Zaten olmazsa yeniden yüklemek kaçınılmaz.

Bir de RAM arızası varsa RAM zamanlamalarında hata varsa böyle hatalar oluşabiliyor.Ama bu en küçük ihtimal.Bu durumda zaten sistemde başka problemler resetlemeler falan da oluyor.

Sizde büyük ihtimalle hatalı bir İExplorer eklentisi bu duruma yol açıyor

Araçlar--internet seçenekleri--genel sekmesi--ayarlar --nesne görüntüle açılan yerde sistemde yüklü aktive x denetimleri var.Burada adı okunmayan ları silin hatta hepsini silin.Bütün active x denetimlerini silin.Eğer program ekle kaldırda yüklü olan varsa oradan da silin.Zaten bunların ihtiyaç olduğu bir siteye girdiğinizde sistem yeniden otomatik olara yükleyecektir.Sorulan soruya evet deyip yüklemesini yaparsınız.

Benim bildiğim ve bu tip hatalarla karşılatığımda uyguladığım çözüm budur.Yine de olmuyorsa maalesef yeniden sistem kurulumuna kadar gidiyor iş.Zira IE7 yikaldırıp yeniden yüklemek çözüm olmuyor.

Son seçenek olarak da arkadaşların önerdiği gbi opera ve ya firefox a yönelin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 10 Ağustos 2007; 11:23:19 >

• bendede oluyor genelde
  • quote:

Orjinalden alıntı: LokmanHekim

quote:

quote:

Evet doğru genelde bu iki eklenti çok kolay bozuluyor ve flash içerikli sayfalarda takılma ve kilitlenmelere neden oluyor.Bunların kaldırılıp yeniden yüklenmesi faydalı olabilir.Zaten bir web sayfasına girince flsah eklentisi otomatik olarak yüklenir.Active X denetimi olarak yüklenir.

Bunun dışında eğer internet explorerin dll dosyalarından birinde bozulma ya da başka yüklenmiş olan yazılım nedeniyle değişme falan varsa o durumda da böyle hatalar oluşur.Explorer.exe hatası verdiği zaman hata raporunu inceleyin bakalım.Orada hamgi dll ya da ocx dosyası nedeniyle olduğunu yazar.Eğer dll hatası ise bahsettiği dll dosyasını sağlam çalışan bir bilgisayardan kopayalyıp taşıyın.Faydası oluyor.Zaten olmazsa yeniden yüklemek kaçınılmaz.

Bir de RAM arızası varsa RAM zamanlamalarında hata varsa böyle hatalar oluşabiliyor.Ama bu en küçük ihtimal.Bu durumda zaten sistemde başka problemler resetlemeler falan da oluyor.

Sizde büyük ihtimalle hatalı bir İExplorer eklentisi bu duruma yol açıyor

Araçlar--internet seçenekleri--genel sekmesi--ayarlar --nesne görüntüle açılan yerde sistemde yüklü aktive x denetimleri var.Burada adı okunmayan ları silin hatta hepsini silin.Bütün active x denetimlerini silin.Eğer program ekle kaldırda yüklü olan varsa oradan da silin.Zaten bunların ihtiyaç olduğu bir siteye girdiğinizde sistem yeniden otomatik olara yükleyecektir.Sorulan soruya evet deyip yüklemesini yaparsınız.

Benim bildiğim ve bu tip hatalarla karşılatığımda uyguladığım çözüm budur.Yine de olmuyorsa maalesef yeniden sistem kurulumuna kadar gidiyor iş.Zira IE7 yikaldırıp yeniden yüklemek çözüm olmuyor.

Son seçenek olarak da arkadaşların önerdiği gbi opera ve ya firefox a yönelin.

Oncelıkle bılgı ıcın tesekkur ederım.dedıgın ayarlarda fotolardakı gıbı 3 nesne var.3'unde de zarar gormus dıyor.ozellıle belırtmıssın ama yınede bı daha sorım silince sorunla karsılastın mı?rahatlıkla sılebılırmıyım ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunları silmende hiç bir sorun yaşamassın korkma.Bu eklentileri kullanan bir sayfaya girdiğinde sayfanın açılması bir seferlik normalden biraz uzun sürer ve sana gerekli olan active x denetimini yüklemek isteyip istemediğini sorar.Sen de evet dersin.Gereken eklenti tekrar yüklenir.

Bu arada kötü amaçlı yazılmış active x denetimleri son derece tehlikelidir.Bilmediğin sitelerden asla bu eklentileri yüklememelisin.Flash eklentisi,windows sayfalarındaki eklentiler,mynet gibi büyük ve bilinen sitelerden gelen eklentiler güvenlidir.Örneğin mynet üzerinden chat,oyun,vs işler için de bu eklentiler yüklenir.Bazı sesli görüntülü sohbet siteleri de kendi eklent,ler,n, yüklemeni ister.

Sende yüklü olanların ilki bozulmuş mesela.O eklentiyi kullanmak isteyen bir sayfa açarsan sistem kilitlenir.Bunu sil o sayfaya girnice gereken eklenti tekrar yüklenecektir.Hiç korkma.

Diğer iki eklenti msn space resim yükleme fonksiyonu için gerekli.Diğeri windows update sitei için gerekli.Bunları silsen de hiç bir şey olmaz.O sitelere girince tekrardan otomatik olarak yüklenir.

Şimdi aklıma gelen diğer bir konu da sisteminde muhtemelen java yüklüdür.Denetim masasından javanın cache sini de temizlemen iyi olur.tıpkı internet explorer gibi javanında bir cachesi var.Bazı eklentiler burada tutuluyor.Deetim masası içinden javayı tıkla.Delete files diye bir ye olacak oradan java ön belleğini temizleyebilirsin.Yani bazı eklentiler javanın cachesinde kalıyor.

• quote:

Bunları silmende hiç bir sorun yaşamassın korkma.Bu eklentileri kullanan bir sayfaya girdiğinde sayfanın açılması bir seferlik normalden biraz uzun sürer ve sana gerekli olan active x denetimini yüklemek isteyip istemediğini sorar.Sen de evet dersin.Gereken eklenti tekrar yüklenir.

Bu arada kötü amaçlı yazılmış active x denetimleri son derece tehlikelidir.Bilmediğin sitelerden asla bu eklentileri yüklememelisin.Flash eklentisi,windows sayfalarındaki eklentiler,mynet gibi büyük ve bilinen sitelerden gelen eklentiler güvenlidir.Örneğin mynet üzerinden chat,oyun,vs işler için de bu eklentiler yüklenir.Bazı sesli görüntülü sohbet siteleri de kendi eklent,ler,n, yüklemeni ister.

Sende yüklü olanların ilki bozulmuş mesela.O eklentiyi kullanmak isteyen bir sayfa açarsan sistem kilitlenir.Bunu sil o sayfaya girnice gereken eklenti tekrar yüklenecektir.Hiç korkma.

Diğer iki eklenti msn space resim yükleme fonksiyonu için gerekli.Diğeri windows update sitei için gerekli.Bunları silsen de hiç bir şey olmaz.O sitelere girince tekrardan otomatik olarak yüklenir.

Şimdi aklıma gelen diğer bir konu da sisteminde muhtemelen java yüklüdür.Denetim masasından javanın cache sini de temizlemen iyi olur.tıpkı internet explorer gibi javanında bir cachesi var.Bazı eklentiler burada tutuluyor.Deetim masası içinden javayı tıkla.Delete files diye bir ye olacak oradan java ön belleğini temizleyebilirsin.Yani bazı eklentiler javanın cachesinde kalıyor.

Ayrıntılı cevap için tesekkur ederım

• quote:

Bunları silmende hiç bir sorun yaşamassın korkma.Bu eklentileri kullanan bir sayfaya girdiğinde sayfanın açılması bir seferlik normalden biraz uzun sürer ve sana gerekli olan active x denetimini yüklemek isteyip istemediğini sorar.Sen de evet dersin.Gereken eklenti tekrar yüklenir.

teşkekürler deneyelim
    [:'

• opera da çok güzel bir browser. sürekli hata veren explorerdan bıktım usandım ben. uzun süre tavsiyeleri göz ardı ettim fakat şimdi çok memnunun size de tavsiye ederim

http://www.opera.com/download/
  • valla ben explorer çok alıştım bırakamıyorum, mozillayı yükledim ama hala elim explorera gidiyor
  • Arkadasim Exploere in Hata Vermesinin Nedeni Büyük İhtimal :

Araçlar - İnternet Seçenekleri - Programlar Sekmesi - Eklentileri Yönet !

Burada ki Eklentiler Bir Biri ile uyumsuzluk yapior Bunlari TEk Tek iptal Ederek Düzeltebilirsin ...

Hemen Opera v.s gibi programlar önermişler bi sen düzeltmeyi dene ....

Exploerer ve Mozilla Kullaniyorum ... Explorer i Sitelerde Gezerken v.s kullaniyorum cünkü sitelerde gezerken en iyi verim exploerer hız belki yavas olabilir ama en iyisi exploerer ... Download & Upload da Firefox mozillla

Kolay Gelsin sana ...

• eklentileri kaldırdım zaten şu an da bir sorun yok gibi, bakalım daha sonra ne olacak
  • eklentiler gereksiz miki arkadaşlar kaldırıyoruz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

eklentiler gereksiz miki arkadaşlar kaldırıyoruz ?

Eklentıler gereksız oldugu ıcın kaldırmıyoruz.bazen sıte bızden bı actıve x denetımını calıstırmamızı ıster,ornegın flash.bunu kurarken bozuk kurabılıyor.daha sonra bız o sıteye tekrar gırdıgımızde explorer [exxxplorer degıl:)] otomatık olarak daha onceden kurdugumuz o bozuk ekentıyı calıstırmaya calısıyor.sonuc ? o igrenç explorer hatası cozum olarak bozuk olanları bulup sılıyoruz ve sıteye tekrar gırdıgımızde yenıden actıve x kurmasına ızın verıyoruz.umarım karısık anlatmamısımdır

• bu zamanda İE mi kaldı?Bence en hızlı browser olan OPERA'YI dene.
  • Senin yazıdan anladığıma göre bütün eklentileri iptal edelim
    Lazım olduğunda windows tekrar kurmak isteyecektir
    Öyle mi yanii?

quote:

quote:

Eklentıler gereksız oldugu ıcın kaldırmıyoruz.bazen sıte bızden bı actıve x denetımını calıstırmamızı ıster,ornegın flash.bunu kurarken bozuk kurabılıyor.daha sonra bız o sıteye tekrar gırdıgımızde explorer [exxxplorer degıl:)] otomatık olarak daha onceden kurdugumuz o bozuk ekentıyı calıstırmaya calısıyor.sonuc ? o igrenç explorer hatası cozum olarak bozuk olanları bulup sılıyoruz ve sıteye tekrar gırdıgımızde yenıden actıve x kurmasına ızın verıyoruz.umarım karısık anlatmamısımdır

• aynı hatayı benim exp.da veriyor.

Ama mozilla yla yola devam.Mozilla gibisi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 14 Ağustos 2007; 3:38:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tiske

Senin yazıdan anladığıma göre bütün eklentileri iptal edelim
    Lazım olduğunda windows tekrar kurmak isteyecektir
    Öyle mi yanii?

quote:

quote:

Butun eklentılerı degıl arkadasım.fakrındaysan yukarda yazmısım'bozuk olanları' bulup sılıyoruz.ayrıca kucuk harfle yazsan cok iyi olucak.aksi halde yanlış anlaşılmalara yol açıcaksın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.