Şimdi Ara

İnternet Durmadan Kopuyor :S (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
7.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1 mb
  • 1 mb bazen yok gösterio :)
  • benim de hergün birkaç kere kopuyor bugün 4 kere koptu, şu anda pc kapalı ama internet ışığı söndü açıp kapatınca geldi... splitter yok 2 ayrı modemle denedim ama sonuç yine aynı
  • çevirmeli ağ kullanıyorum nadirende olsa bağlanması uzuyor bazende bağlandıktan sonra hızı çok düşük oluyor. bu arada merak ettim Win 32 Generic Host hatası alıp interneti kopan varmı bende eskiden öyleydi
  • quote:

Orjinalden alıntı: !OyuNcu!

Sorun modemden dediler ne yapabilirim? Pikatel combomax.

Sorun modemden miş yalana bak!Yahu bi kerede bizim hatamız desinler bölge bölge kesiyorlar şikayet çok olunca açıp bakın bizden değil diyorlar bu hıza bu fiyata bu kalite...Ne denirki....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yigit`

quote:

Orjinalden alıntı: !OyuNcu!

Sorun modemden dediler ne yapabilirim? Pikatel combomax.

Sorun modemden miş yalana bak!Yahu bi kerede bizim hatamız desinler bölge bölge kesiyorlar şikayet çok olunca açıp bakın bizden değil diyorlar bu hıza bu fiyata bu kalite...Ne denirki....

sorun modemden değil ise ve buna kanaat getirdi iseniz, derdinizi karşı tarafa kabul ettirebilmek için bir ton fırın ekmek yediğinizi de karşı tarafa ispat etmeniz gerekebilir.

modem ip alıp da yine internete çıkış yapamama gibi bir sorunu Allah kimsenin başına dert etmesin. çünkü böyle bir sorunu aşıp karşı tarafında ikna olabilmesi için ikna kabiliyetinizin de yüksek olması ve karşı tarafın tüm yönlendirme faaliyetlerini boşa çıkarıyor olabilmeniz gerekir. dikkatinizi çekerim bu işin içinde size önerilen herşeyin yapılması da var. yoksa ukala muamelesi görebilirsiniz. sabırlı olmak lazım. benim önerim alternatif bir modem daha kullanmanız. o vakit herşeyi daha rahat görebilirsiniz, neler oluyor, problem modemde mi pc' de mi, hatta mı, portta mı.

• Bir arkadaştada bu sorun var sürekli kopuyo neti
    Çözümler gelince atarım ona
  • ayni sorun bendede var pikatel combomax bu modem yaramaz ya devamli kopuyor reset atmaktan
  • Modeminde de olabilir sorun önceden zoom usb modem kullanıyordum 2 dkda bi kesiliyordu bağlantı online oyun oynuyordum bide tam giriyordum dc oluyordum kafayı yemek üzereyken airties rt 104 modem aldım ve şuan çok rahatım 1 haftadır ne res atmak zorunda kaldım ne bişey kesilmiyor hiç bağlantım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rec0VeRy -- 22 Haziran 2009; 21:38:48 >
  • arkadaşlar istanbul kadıköy göztepede oturmaktayım.yaklaşık 1 haftadır çıldırma derecesine geldim net kopuyor bağlanmıyor adsl ışığı sabitlenmiyor sureklı yanıp sönmekte nedir bu çektiğimiz çile yaz geldi diye neoldu bnunlara ya.1mbit sınırsız var bende ama saolsun ttnet sayesinde sınır mınır kalmadı

alcatel speedtouch 330 usb modem kullanmaktayım.ttneti arıyorum ama onlarda düzeltemedi eve servis gelcekmişmiş.buaralar böyle sürekli bağlantı kopma sorunu yaşayananınız varmı özellikle kadıköyde ?? çıldırdım resmen ya.sayfalar çok geç açılıyor bağlandımıda acaba modem mi değiştirsem
  • Dostum bende İstanbul'da oturuyorum. 8mbit kotalı interneti kullanıyorum. Modemim Datron RTA230 markas ve Lan üzerinden kullanıyorum interneti.
    Bende şuan delirmek üzereyim 2 haftadır böyle olmaya başladı. Öncelerden hiç olmazdı bu sorunu nasıl halledicez bilmiyorum. Splinter falan çıkardım tekrar tekrar denedim olmadı, en sonunda kırıcam modemi.
  • ilk yapacaklarınız:
    1-kabloları ve splitter'ı kontrol edin.
    2-elektrik dalgalanması var mı araştırın (hiç akla gelmeyen ama sık rastlanılan bi durum)
    3-modemi kontrol edin.(başka bi modemle deneyin)
    4-hepsi sağlamsa, ttnet'i arayın.
    (başıma geldi de.)
  • Ön Not: Bu sorunu teknik yardım başlığına yazdım ama gördüm ki benzer şikayet çok kişide var. Buraya da yazayım dedim.

Merhaba arkadaşlar... Sorunumu ne yaptımsa çözemedim. Madde madde yazıyorum.

1. Ankara Bahçelievlerde, Wireless bağlantı kullanıyorum. Modem Airties RT-211 . 2,5 yıldır sorunsuz çalışan çalışan Asus A6VM laptopta geçen aylarda bağlantıda sürekli kopmalar yaşamaya başladım. Bağlantı kopuyor, 10-15 saniye sonra kendiliğinden bağlanıyor. Aleti açınca ilk 15-20 dakika birşey olmuyor, daha sonra başlıyor kopmalar. Bazen 1-2 dakika sürsede genelde 10-15 saniyelik kopmalar oluyor. Başlangıçta hemen olmadığı için acaba ısınma ile ilgili bir problem mi diye düşünüyorum?

2. İşin ilginç yanı bağlantı koptuğunda explorer, firefox, chrome tarayıcılar sayfaları açamıyor ama mesela msn bağlı kalıyor, veya download yapıyorsam download da kopma olmuyor? Download devam ederken bana bağlantı koptu uyarısı gelirse ben tarayıcılarda site açamıyorum ama download devam ediyor. Bu durum çok ilginç :)

3. Kendiminkinden farklı bir evde farklı bir modem ile bağlandım, yine aynı sorun var. Kendi modemime farklı bilgisayarla bağlandığımda sorun yok. Yani sorun modemden değil benim aletten kaynaklanıyor.

4. Aletin wireless adaptorunde sorun olduğunu düşünerek kablolu bağlantı kurdum ancak yine ilk dakikalarda sorun olmazken daha sonra kopma-bağlanmalar devam etti.

5. Wireless yazılımını, modem yazılımını vs güncelledim ama değişen birşey olmadı.

6. Bağlantı kopmaları başladığı dönemde bilgisayara yüklediğim programları kaldırdım (belki bağlantımı engelliyorlardır diye) ama değişen birşey olmadı. Antivirus programını da kaldırıp denedim sonuç aynı.
    Tek yapmadığım şey format atmak. Şuan için biraz zahmetli olacak ama onu da deneyeceğim en kısa zamanda.

7. Evde telsiz telefon var. Modemin yakınında. Onunla wireless dalgalarının etkileşimi olabilir diye onuda devre dışı bıraktım ama değişen birşey yok.

Sanırım sorun benim aletin komple bağlantı sisteminde? Bu parça nasıl birşeydir? Değişir mi? Kaça malolur?
    Yada sizin önereceğiniz başka birşey var mı? Düşünceleriniz neler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darzamat -- 23 Haziran 2009; 8:46:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: guvenos

ilk yapacaklarınız:
    2-elektrik dalgalanması var mı araştırın (hiç akla gelmeyen ama sık rastlanılan bi durum)
    (başıma geldi de.)

+1 açıklamış arkadaş
  • quote:

Orjinalden alıntı: DARKRUSE

quote:

ilk yapacaklarınız:
    (başıma geldi de.)

+1 açıklamış arkadaş

elektrik dalgalanmasından kastınız biraz açarmısınız ??
  • Arkadaşlar Pikatel Combomax'ın ortak sorunu var bağlatının sürekli kopması 3 ışık yanarken Internet'in sürekli gidip gelmesi gibi. Bunu da Firmware Update yani aletin yazılımını güncelleyerek yapıyoruz. Nasıl yapılacağını soran bir arkadaşa başlığında kısaca anlattım sizinle de paylaşayım. Benim kuzenimin bilgisayarında da aynı sorun vardı Firmwire Update yapınca elle birşey kalmadı. Yapmanız gereken Elkotek'in sayfasından dosyayı indirip kendi IP konsolundan dosyayı elle yüklemen. Dosya burada. Masaüstüne bir klasör yüklüyor içinde de bir Word belgesi bir de yükleme yapacağımız dosya.
    192.168.1.1 adresine girip şifreye "admin" parolaya da "password" yazıyorsun. Oradaki ilk sayfada Cihaz bilgisinde yazılım bilgilerine bir göz atın. Sonu 23 değilse sorun ortak. Yönetim sekmesinden yazılımı güncelle linkine tıklayıp çıkan "PikatelCombomax_C11-2M4L-0023" dosyasını seçip "yazılımı güncelle" diyorsun. Bir süre yüklüyor daha sonra modemi resetliyor ve sorun halloluyor. Aynı yerde aygıt bilgisi kısmında yazılım sürümünün C11-2M4L-0023 olmsı gerekiyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Hepinize kolay gelsin....

• quote:

Orjinalden alıntı: nemes1s

quote:

Orjinalden alıntı: DARKRUSE

quote:

ilk yapacaklarınız:
    (başıma geldi de.)

+1 açıklamış arkadaş

elektrik dalgalanmasından kastınız biraz açarmısınız ??

bazı modemler elektrik dalgalanmasından veya yetersizliğinden çok etkileniyorlar.
    tesisat kötüyse veya ücra bir yerde yaşıyorsanız, sık sık olur.
    Benim başıma geldi ama hiç ihtimal vermediğim için keşfetmem uzun sürdü.
    boşuna ttnete küfürler etmiş(t)im.
    --
    modemin fişini ayırın, mümkünse güç kaynağı deneyin, üstteki sırayı şaşırmayın.

• quote:

Orjinalden alıntı: Darzamat

Ön Not: Bu sorunu teknik yardım başlığına yazdım ama gördüm ki benzer şikayet çok kişide var. Buraya da yazayım dedim.

Merhaba arkadaşlar... Sorunumu ne yaptımsa çözemedim. Madde madde yazıyorum.

1. Ankara Bahçelievlerde, Wireless bağlantı kullanıyorum. Modem Airties RT-211 . 2,5 yıldır sorunsuz çalışan çalışan Asus A6VM laptopta geçen aylarda bağlantıda sürekli kopmalar yaşamaya başladım. Bağlantı kopuyor, 10-15 saniye sonra kendiliğinden bağlanıyor. Aleti açınca ilk 15-20 dakika birşey olmuyor, daha sonra başlıyor kopmalar. Bazen 1-2 dakika sürsede genelde 10-15 saniyelik kopmalar oluyor. Başlangıçta hemen olmadığı için acaba ısınma ile ilgili bir problem mi diye düşünüyorum?

2. İşin ilginç yanı bağlantı koptuğunda explorer, firefox, chrome tarayıcılar sayfaları açamıyor ama mesela msn bağlı kalıyor, veya download yapıyorsam download da kopma olmuyor? Download devam ederken bana bağlantı koptu uyarısı gelirse ben tarayıcılarda site açamıyorum ama download devam ediyor. Bu durum çok ilginç :)

3. Kendiminkinden farklı bir evde farklı bir modem ile bağlandım, yine aynı sorun var. Kendi modemime farklı bilgisayarla bağlandığımda sorun yok. Yani sorun modemden değil benim aletten kaynaklanıyor.

4. Aletin wireless adaptorunde sorun olduğunu düşünerek kablolu bağlantı kurdum ancak yine ilk dakikalarda sorun olmazken daha sonra kopma-bağlanmalar devam etti.

5. Wireless yazılımını, modem yazılımını vs güncelledim ama değişen birşey olmadı.

6. Bağlantı kopmaları başladığı dönemde bilgisayara yüklediğim programları kaldırdım (belki bağlantımı engelliyorlardır diye) ama değişen birşey olmadı. Antivirus programını da kaldırıp denedim sonuç aynı.
    Tek yapmadığım şey format atmak. Şuan için biraz zahmetli olacak ama onu da deneyeceğim en kısa zamanda.

7. Evde telsiz telefon var. Modemin yakınında. Onunla wireless dalgalarının etkileşimi olabilir diye onuda devre dışı bıraktım ama değişen birşey yok.

Sanırım sorun benim aletin komple bağlantı sisteminde? Bu parça nasıl birşeydir? Değişir mi? Kaça malolur?
    Yada sizin önereceğiniz başka birşey var mı? Düşünceleriniz neler?

Arkadaşım,bende ki sorunun aynısını yaşıyorsun. Ne yaptıysam çözüm bulamadım. Vista Ultimate kullanıyor,İnternete Kablolu bir şekilde bağlanıyorum. İnternetim BİRİ ADSL'dir.. 2Mbit sınırsız kullanıyorum.

Toplamda 3 kişi paylaşıyor internetimi. Diğer 2 kişi kesintisiz internete girebilirken ben sürekli kopmalar yaşıyorum. Bu kesintilerde normal olmayan şey şu; Msn de kesintisiz iletişim kurarken,firefox veya explorer açtığımda bağlantım hemen kopuyor.. Explorer veya firefox u açmadığım sürece kesintisiz download da yapabiliyorum.. Nadiren explorer veya firefox la nete girebildiğimde ise açılan sayfada herhangi bir linke tıkladığımda bağlantı yine kopuyor.. Sorunun İnternet Seçeneklerinden çözüleceğini düşünerek ayarları sıfırladım,olmadı.. Firefox u ve Explorer ı silip tekrar yükledim,olmadı.. Bu arada Güvenlik duvarıylada alakalı değil,onuda karıştırdım..

Bilgisayarımda yüklü olan bir programın engel olduğunu düşünerek tüm programları (Antivirüs programları da dahil) kaldırdım fakat sorun hala devam etti. Ethernet kartının son sürüm yazılımını yükledim sorun devam etti. Bunun üzerine kesin çözüm olacağını düşünerek format attım fakat ilginçtirki sorun hala devam ediyor.. Yani yazılımsal bir sorun olmadığını bu noktada anlamış oldum.. Gelelim diğer yaptıklarıma.. Modemi değiştirdim çözüm yok,kabloyu değiştirdim çözüm yok,telefon hattını direk modeme taktım çözüm yok,ISS yi aradım bizde sorun görünmüyor dediler ( diğer kullanıcılar nete girebildiği için buna itirazım olamadı)..

Yapmadığım tek şey,ethernet kartını değiştirmek.. Umarım kartı değiştirdiğimde sorunum çözülür. Yoksa psikolojik destek alacağım :)

Yukardaki soruna çözüm bulan varsa bilgilendirirse sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarabya82 -- 4 Temmuz 2009; 15:20:25 >

• Arkadaşlar Aynı Sorun bendede var Biri Adsl Kullanıcıyısım vede 8 Mb İnternet Hızım var... Şimdiye kadar böyle bir sorunum olmamıştı bu aralar 15-20 Saniyede bir internetim gidip geliyor Sinir krizine girecem artık... Splitter,Kablolar herşeyi değiştim Yazılımı güncelledim vb... şeyleri yaptım ama sorun gene gitmedi... En son çare Müşteri hizmetlerini aradım arıza kaydı bıraktım ama baktılar sorun yok dediler... fakat sorun devam ediyor... ne yapmamız lazım artık :/
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.