Şimdi Ara

internet cafelerdeki sigara yasagı MANTIKLIMI??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben sigara icen birisiyim hatta bilgisayar basinda icmeden duramam ama o yasak her yerde uygulansin icen var icmeyen var kimseyi rahatsiz etmenin anlami yok valla ben bile rahatsiz olurum bazen o dumanalti ortamlarda
  • sağlık dışında yan etkileri de var.

yıllar önce cafede counter oynuyorduk. sis bombası attım tam o sırada yanımdaki herif baca gibi duman çıkardı ekranı görememiştim. aynı smülatör gibi olduydu
  • çok berbat, internet cafeye gittiğimde yarım saat dursam bile üstüm leş gibi sigara kokuyor , kesinllikle kapalı alanların tümünde yasaklanmalı.
  • bence de kesinlikle mantıklı bir uygulama.

benim merak ettiğim; acaba burada bu soruyu soran arkadaşı dövercesine sigara karşıtı cevaplar veren 10-18 yaş grubu arkadaşlar 23 yaşına gelince de aynı şekilde karşı çıkacaklar mı?

23 yaşındayım, ağzıma sigara sürmedim. sizin yaşınızdayken sigaraya sizin gibi tepki veren tüm arkadaşlarım bugün günde 1 paket tüketiyorlar. umarım bu tepkileri benim yaşıma geldiğinizde de verebilecek kadar iradeli olabilirsiniz...
  • bence bi yönden mantıklı bi yönden deil ben burlarda daha öyle bi uygulama görmedim heryerde içiliyor ama bence doğru olan yasaklanması bende içen biriyim ama burdaki cafelerin geneli normal yapıda yani havalandırma falan düzgün deil.iyi bir havalandırma olsa bence serbest olması sakınca yaratmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: L5

konyadaki hiç bir internet kafede sigara içemiyosunuz,bence bu çok saçma
    tamam 18 yaşından küçüklere içirmeyinde ben niye içemiyorumki
    internete takılırken şöyle bi sigara yakıp keyif yapmak mümkün olmayacakmı
    tamam evdeyken içiyorum ama cafedede içmek istiyorum
    siz ne düşünüyonuz

arkdaş kendini anlatma orada bu herkes için geçerlidir
    sigaranın zararını bilmiyorsun heralde bilsen böyle demezdin.......

• ARKDAŞLAR SİGARA İÇİN BAKALIM İÇİNNNNN

Bağ-Kur çalışabilir raporu verdi
    http://www.sakaryagazetesi.com.tr/haber.asp?id=24709&kategori=3BAĞKUR RAPORU

Bir ayağı kesildikten sonra şimdi iki elini de kaybedecek olan 48 yaşındaki Nevzat Yıldırım malulen emekli olabilmek için Bağ-Kur' a dilekçe verdi. Ancak Bağ-Kur Genel Müdürlüğü'nden ''Çalışmanıza engel bir durumunuz yoktur'' şeklinde gelen cevap yazısı üzerine şaşkına döndü.
    Erenköy Mahallesi Aylak Sokak�ta oturan 48 yaşındaki evli üç çocuk babası Nevzat Yıldırım�ın başına adeta böyle olaylar bizim ülkemizde olur dedirten bir olay geldi. Yılladır esnaflık yaptıktan sonra dükkanını kapatan ve daha sonra Çiftçilikle uğraşmaya başlayan Yıldırım, sigara nedeniyle bir ayağını bilek diğer ayağının da bir kısmını kestirmek zorunda kaldı. Yılladır Bağ-Kur� a emekli olabilmenin hayaliyle primini ödeyen Yıldırım çalışamayacak durumda olduğundan dolayı malulen emeklilik dilekçesi yazdı. Bir süre sonra Bağ-Kur Genel Müdürlüğü�nden ��Çalışmanıza engel bir durumunuz yoktur�� cevabı gelen Yıldırım şok oldu. Devlet Hastanesi Ortopedi Servisi�nde bir süredir tedavi gören Nevzat Yıldırım ��Benim bu halim demek ki bizim ülkemizde çalışmaya engel teşkil etmiyormuş. Biz yıllardır emekli olabilmenin hayaliyle borcumuzu yatıralım sonra gösterilen ilgiye bak. Masa başından karar vermek çok kolay.�� diye tepki gösterdi.
    09.04.2006

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLooD_DiaMoND -- 11 Nisan 2006; 12:34:55 >

• quote:

siz ne düşünüyonuz

arkadaşım sen sigaranın içmeyene verdiği zararı, rahatsızlığı anlayamazsın... anlatsamda zor !!!
  • quote:

siz ne düşünüyonuz

kardeş sen eğer bu yasağın nedenini anlayamıyorsan batıdaki ülkelerde açık hava parklarındaki sigara içme yasağının nedenini hiç anlayamayacaksın!!! bir düşün, bir ortamda bulunuyosun ve tüm insanların yaşamının temel ihtiyacı olan havayı sen zehirlemek istiyorsun, bunu yapmak için kendini nasıl haklı görebilirsin ki!!! sana şöyle bir örnek vereyim(sigara çok genel olduğu için anlamakta zorluk çekebilirsin) elinde sigaraya benzer zehirleyici ve rahatsız edici bir sprey var ve sen diyorsunki benim bunu istediğim yerde sıkma hakkım var!!! anlatabiliyormuyum, bi an olsun kendi düşüncelerinden çık ve bizim tarafımızdan düşün, sigara senin yaşamını tamamen ele geçirdiği için doğal birşey olduğunu düşünüyosun. gelelim parklardaki yasağa, bukadar yazıydan sonra bunu kendin bulacağına inanıyorum :) en kısa zamanda bu kötü alışkanlıktan kurtulman dileğiyle sağlık ve mutluluklar...

• Bence sigara içmek tamamen yasaklanmalı. Uyuşturucu kullananlara verilen cezalar gibi bir cezası olmalı.Kardeşim senin güzel havamızı salakça bir nedenle kirletmene ne hakkın var???
  • quote:

siz ne düşünüyonuz

ben sizlere ne kadar çok beddua ediyorum biliyor musunuz ?
  • Kafelerde sigara yasağı mantıklı ama yeterince mantıklı değil.

Sigara ülke genelinde tamamen yasaklansaydı o zaman çok mantıklı diyebilirdim.

Ama bu da bir adım tabi ki.

2. sırada da 15 yaşından küçüklerin kafeye kesinlikle alınmaması var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saltuk -- 11 Nisan 2006; 17:34:33 >
  • yapılabilecek en doğru hareket....kendimden biliyorum....internet cafede bir oyun oynarken yanımda sigaranın birini söndürmeden diğerini yakan bir tip olunca inanılmaz öfkelenirim....bütün dumanını tamami ile banada yutturur...eve gidince başım inanılmaz ağrımaya başlar rengim bembeyaz olur......belki sen sigara kullandığın için bu etkilerin hiçbirini görmüyorsun ama sigara kullanmayan bir insan uzun süre yoğun duman altında kalınca tüm kimyası değişir.....mesela ben kamyon çarpmışa dönerim....bide çok heycanlı bir oyun vs dir kalkıp ta gidemessin o duman seni zehirlerde zehirler......buna kimin hakkı var ki böyle bir şeyi savunupta yasaklanmasına saçma diyebiliyorsun anlamıyorum

• Ülkemizde gerçekleşen takdir edilecek nadir olaylardan biri. Umuma açık kapalı alanlarda muhakkak yasaklanmalı. Bence, zehir bölümü ayrılması devrini bile kapamalıyız.
  • KATILIYORUM..

quote:

Orjinalden alıntı: Sum 41

Sigara icmeyen insanlari zehirlemeye hakkin yok...Bence cok mantikli...
  • Dostlar çok güzel diyorsunuzda sigara hayatın bir gerçegi nerdeyse içenlere oranla içmeyenler azınlık kalıyor ülkede. olan internet cafe sahiplerine oluyor mesela adanada sadece 1 tane sigara içirten cafe var ve full dolu
    şu anki hükümet cafelerin kapalı ortamların eğlence mekanlarının küllisine karşı oldugu için böyle bir yasak getirdi..içmeyenler ne kadar rahatsız oluyorsa sigara kullananlarda o kadar rahatsız oluyor şimdiki durumdan sigarayı sindirmiş doğal hala getirmiş bir toplumda internet cafelerde sigarayı yaktıgın zaman yanındaki adam eliyle koluyla dumanı engellemeye çalışınca bilerekten zarf atmak amaçlı öksürüyorsa en az içmeyen kadar içende rahatsız oluyor bunu önce böyle bilin içmeyen arkadaşlarımız öyle bir anlatmışsınızki sanki içen arkadaşlar öcü :) Şu anki durum olumlu mantıklı bir yasak diyoruz her ne kadar işimize gelmesede..
  • istanbulda da bazı cafelerde gördüm içilmiyor fakat müşterisi yine de var çünkü içerik olarak güzel bir yer hazırlamış bilgisayarları da güzel sorunsuz böyle olduktan sonra internet cafeler müşteri kaybetmez
    sigara yasaklanmalı mı sorusuna gelince internet cafe kapalı bir ortam ve aynı zamanda kamusal bir alan sayılmaz mı insanların özellikle de çocukların bulunduğu bir ortam sayılmaz mı ? bu ortam da siz sigara içerken aman banane ya diyip geçiyorsanız bu sizin vicdanınıza kalmıştır ama olması gereken bu mudur?
    Bu ülke de herkes herşeyi öğrenmek istiyor özellikle de çocuklar ve yine özellikle internet cafeleri tercih ediyor bu çocuklar buraya geldiğinde sigara naısl birşey bunu da öğreneyim diye gelmiyor ama bu şekilde sigara içilen bir ortam da da bunu da öğrenmiş olmaz mı ?
    Bu durumda bu küçük yaştaki çocuklar gelecekteki ümitler diye bakılan bu çocukların sonu ne olur?

Kısacası fazla uzatmayayım sigara içmenin yasaklanması mantıklı bir eylemdir ve desteklenmesi de gereklidir
    İNTERNET CAFELER DE SİGARA İÇİLMESİN.(büyük yazmamdaki amaç slogan niteliği olması içindir)

• kafeniz olsa değil sıgara, nargile bile koyarsınız içeri.
  • BEn bir internet kafeci olarak Sigara içmenin kesinlikle yasak olması taraftarıyım...
  • zaten herkez yeterince kaydırmış adama
    bişey yazmaya gerek kalmamış...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.