Şimdi Ara

İnternet abonelerine müjde (ADSL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türk Telekom (TTNet A.Ş.)'nin internet kullananlara sağladığı ve mahkemeye yansıyan farklı ADSL abonelik ücreti, tüketici lehine sonuçlandı.

TTNet A.Ş.'nin ADSL abonelik ücretlerini iki senelik sözleşme yaparak 29.00 YTL.den almakta iken, yeni abonelere ücreti 14.99 YTL.ye indirmişti. Yüksek ücret ödememek için eski aboneliklerini iptal ettirmek isteyen kişilerden, imzalanan sözleşmeye dayanarak iki seneden arta kalan ayların ücretini de yüksek tarifeden alması üzerine Hukukun Egemenliği Derneği (HED) Genel Başkanı Avukat Erdem Akyüz tarafından dava açılmıştı.

HED Genel Başkanı Avukat Erdem Akyüz, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nde açtığı davada, geleceğe dönük olarak iki senelik yapılan sözleşmelerin aboneleri bağlamaması ve isteyenin istediği zaman aboneliğine son verebilmesi veya eski abonelere de yeni tarifenin uygulanması gerektiğini belirtmişti. Akyüz açtığı davada, “Abonelik 2 sene müddetle yapıldığı için, kısa bir süre önce abone olan kişilerin pahalı tarifelerini iptal ederek, yeni tarifeye geçmeleri halinde, iki senelik ücretlerini ödemeleri gibi bir durum hasıl olmaktadır. Eski üyeliğini sona erdirmek isteyen abonelerden, ileriye yönelik olarak ve verilmeyen bir hizmet karşılığı, gelecek 2 senelik abonelik ücretinin istenmesinin hiç bir yasal temeli yoktur. Bu suretle eski aboneler kandırılmış ve aldatılmış olmakta, verilmeyen bir hizmetin bedeli istenmektedir. Bu durumda eski aboneler herhangi bir ödeme yapmaksızın aboneliklerine son verebilmeli veya kendilerine yeni tarife üzerinden hizmet verilmelidir” şeklinde dava açmıştı.

Akyüz, Türk Telekom aleyhine açtığı davada, Hakem Heyeti'nin ‘Eski abonelerin ileriye yönelik olarak hiç bir ödeme yapmaksızın, aboneliklerini iptal edebilecekleri’ yolunda karar verdiğini ifade ederek şu açıklada bulundu.
    “Bu durumda eski aboneler, ileriye yönelik olarak hiç bir ödeme yapmaksızın aboneliklerini iptal edebilecek ve yeni tarife üzerinden düşük ücretle yeniden abone olabileceklerdir. Abonelik sözleşmesine taraf olan tüketiciler, isteklerini satıcıya yazılı olarak bildirmek kaydıyla aboneliklerine tek taraflı olarak son verebilirler. Satıcı, tüketicinin aboneliğine son verme isteğini, yazılı bildirimin kendisine ulaştığı tarihden itibaren en geç 7 gün içinde yerine getirmekle yükümlüdür. Süreli yayınlarda ise bu işlem, yayının türüne göre değişen sürelerde veya en geç bildirimden sonraki ilk yayın tarihinde yapılmalıdır. Satıcı, abone ücretinin geri kalan kısmını hiçbir kesinti yapmaksızın onbeş gün içinde iade etmekle yükümlüdür. İki senelik sözleşmeye dayanarak ilerideki aylar için hiç bir ücret talep edilemeyecektir.”
    Akyüz, tüketicinin istediği zaman abonelik sözleşmesine son verebileceğine vurgu yaparken, “İnternet sağlayıcılar, yaptıkları uzun süreli sözleşmeye dayanarak, sözleşmeden arta kalan aylar ve yıllar için hiçbir ücret talep edemeyeceklerdir. Tüketici, ileriye yönelik olarak hiç bir ödeme yapmaksızın, abonelik sözleşmesine tek taraflı olarak son verebilecek ve istediği takdirde yeni tarife üzerinden yeni bir sözleşme yapabilecektir. Yapılması gereken şey, yeni tarifenin, eski abonelere de uygulanması idi. Bu suretle eski aboneliklerine son vererek yeniden abone olmak gibi, her iki taraf için de uzun ve yorucu işlemlere gerek kalmayacaktı. Bu bakımdan internet sağlayıcıları, TTNet'i, Türk Telekom'u uyarıyoruz. Binlerce abonenin, aboneliklerini iptal ettirmeden, yeni tarifeyi eski abonelere de uygulayarak bir çözüm getirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde, binlerce abone, aboneliklerini iptal ettirecek ve belki de büyük bir kısmı bir daha abonelik tesis etmeyecek ve başka iletişimcilerle irtibat kuracaklardır. Ancak bugüne kadar ödenen yüksek ücretlerin iadesi için mücadelemiz de devam edecektir” dedi.

Kaynak : Hürriyet

Yani 2 yıllık sözleşme yapsak dahi, istediğimiz zaman bu sözleşmeyi fes edebiliyoruz. Ayrıca eski aboneliği kapatıp yeni kampanyalardan yararlanabilecek deniyor

Helal olsun Hukukun Egemenliği Derneği' ne (HED) Bundan önce yanılmıyorsam sabit hatlardaki kampanyayı dava etmiş, tüketici lehine kararlar sağlatmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C£nq -- 29 Ağustos 2007; 22:41:53 >

• balşığa ADSL(ttnet) internet aboneleri deseydiniz daha güzel olurdu.Sanki tüm internet kullanıcılarına gibi olmuş konunun içinde kablo internet yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

balşığa ADSL(ttnet) internet aboneleri deseydiniz daha güzel olurdu.Sanki tüm internet kullanıcılarına gibi olmuş konunun içinde kablo internet yok

Direk Hürriyet'te yazanı yazdım, ordaki başlık oydu çünkü. Ayrıa ediyledim, böyle daha iyi tabii..
  • "Adalet her zaman yerini bulur" lafına her halde verilebilecek en iyi örneklerden birisi olmuş bu olay.
  • Meslektaşımı gönülden kutluyorum..TTnin vatandaşı adeta kamu erki kullanarak soymaya cüret etmesi hiç de küçümsenecek bir hadise değil..
    Ayrıca emsal karar niteliğini haiz olduğundan TT geri adım atmak zorunda kalacak..Ama bunlara gerek kalmamalıydı..
  • ben bu karar'ı pek önemsemedim sonuçta eski abone dedikleri kişiler 2 yıllık sözleşmeyi kampanya karşılığı yapıyorlar eğer çıkmak isterlerse aldıkları indirimi geri ödüyorlar sanki 14.99 dedikleri süresiz kampanyaymış gibi vermişler haberi oda 2 yıllık sözleşme eğer sözleşmenin önemi kalmazsa tt.net niye kampanya yapsınki bu kararın son kullanıcıya yararı ne olacak o zaman.
  • cenk arkadasım konuyla ilgili ayrıntılı bir acıklama yapabilirsen cok sevinirim.Ben yaz kampanyası kullanıcısıyım,14,99ytl ödüyorum.bu durumda ben kampanya aboneligimi iptal ettirip normal aboneler gibi sınırsız 1mbit baglantıya gecebilecekmiyim?Ve bu geçiş için basvuruyu nezaman yapabilirim?Tesekkurler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Turkcell fiber internet
    4 yıl önce açıldı
    Yalın internet superonli
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: bodur

cenk arkadasım konuyla ilgili ayrıntılı bir acıklama yapabilirsen cok sevinirim.Ben yaz kampanyası kullanıcısıyım,14,99ytl ödüyorum.bu durumda ben kampanya aboneligimi iptal ettirip normal aboneler gibi sınırsız 1mbit baglantıya gecebilecekmiyim?Ve bu geçiş için basvuruyu nezaman yapabilirim?Tesekkurler

iyi işte ne güzel 14.99 ytl ödüyorsun daha ne istiyorsun ama zaten 1 ocak'tan itibaren sınırsız 1 mbit bağlantıya geçebilirsin normal olarak tt.net'in bu mahkeme kararını pek kolay uygulayacağını sanmıyorum
  • of TT offfff
  • ttnetin bir kez daha haksızlığı ortaya çıktı. senmisin yeni aboneleri kayıran
  • quote:

Orjinalden alıntı: sero77

ben bu karar'ı pek önemsemedim sonuçta eski abone dedikleri kişiler 2 yıllık sözleşmeyi kampanya karşılığı yapıyorlar eğer çıkmak isterlerse aldıkları indirimi geri ödüyorlar sanki 14.99 dedikleri süresiz kampanyaymış gibi vermişler haberi oda 2 yıllık sözleşme eğer sözleşmenin önemi kalmazsa tt.net niye kampanya yapsınki bu kararın son kullanıcıya yararı ne olacak o zaman.

Katılıyorum. 2 yıl içerisinde ayrılmak isteyen abone zaten hizmet almadığı ay ücretlerini ödemiyor sadece o ana kadar aldığı indirimleri geri veriyor. Yani burada herhangi önemli bir karar yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: nemecek

quote:

ben bu karar'ı pek önemsemedim sonuçta eski abone dedikleri kişiler 2 yıllık sözleşmeyi kampanya karşılığı yapıyorlar eğer çıkmak isterlerse aldıkları indirimi geri ödüyorlar sanki 14.99 dedikleri süresiz kampanyaymış gibi vermişler haberi oda 2 yıllık sözleşme eğer sözleşmenin önemi kalmazsa tt.net niye kampanya yapsınki bu kararın son kullanıcıya yararı ne olacak o zaman.

Katılıyorum. 2 yıl içerisinde ayrılmak isteyen abone zaten hizmet almadığı ay ücretlerini ödemiyor sadece o ana kadar aldığı indirimleri geri veriyor. Yani burada herhangi önemli bir karar yok.

Ben zannettim ki fark vermeden ve istediğimiz zaman 2 yıllık sözleşmeden çıkabileceğiz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Hunter_one

quote:

Orjinalden alıntı: nemecek

quote:

Ben zannettim ki fark vermeden ve istediğimiz zaman 2 yıllık sözleşmeden çıkabileceğiz.

Bu haberde esas kandıran Doğan Medya Grubu'nun ( smile adsl) yanlı haberidir. Olmayan bir şeyi sanki var gibi göztermektedirler her zaman yaptıkları gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemecek -- 31 Ağustos 2007; 9:40:44 >

• Kotalar kalktığı zaman sevineceğiz.
  • YA ŞİMDİ BEN MODEM KAMPANYASINDAN Bİ MODEM ALDIM. 2 YIL SÖZLEŞME İMZALADIM . ŞİMDİ İSTERSEM BUNU İPTAL ETTİREBİLŞRİ MİYİM VE İPTAL ETTİRİRSEM HERHANGİ BİR TAZMİNAT SÖZ KONUSU OLUR MU ??
  • Eski bir 1024 4gb kotalı abonesi olarak 14.99 ödemem için sırasıyla neleri yapmam lazım ?
  • Biriside şu telefon aboneliği için bir şeyler yapsa. Hiç kullanmadığım telefon hattına dünya para veriyorum :\
  • quote:

Orjinalden alıntı: faithlesszombie

Biriside şu telefon aboneliği için bir şeyler yapsa. Hiç kullanmadığım telefon hattına dünya para veriyorum :\

Evet arkadaşlar o dava noldu yani telefon aboneliğimizi kapatıp adsl hizmeti almaya devam edebilecekmiyiz geçenlerde öle bi karar alınmıştı yanılmıyosam bence o daha önemli şu an için .....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.