Şimdi Ara

İnternet 2 Dk.da bir Kesiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
17.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar daha 2 gün öncesine kadar hiçbir sorun yoktu fakat dün ve bugün çıldırmak üzereyim.

internet geliyor yaklaşık 1-2 dakika girebiliyorum ardından yine kesiliyor.

internet ile adsl ışığı sönüyor 30-40 sn sonra tekrar yanıyor internet geliyor.

telekomu aradım bağlantınız sağlam sorun yok dediler. modem kaynaklı olabilirmiş.

bilgisayarım tamirden yeni geldi yani virüs vb. bi sorun olacağını sanmıyorum.

sorun nedir acaba 1-2 yerde okudum dhcp lease time süresiyle alakalı bi durumdan kaynaklanabilirmiş tam olarak anlayamadım ve modem ayarlarını hiçbir şekilde kurcalamadım.

yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

• Arkadaşım sorun size gelen ADSL hattından kaynaklanıyor olabilir.Ben internet ve Adsl hattımı başka adrese nakil işlemi yaptıktan sonrada senin sorununla karşılaştım ve TTNET birde Telekomdan yetkili kişi geldi hattı kontrol etti öyle düzeldi.Sorunun devam ederse ilerde sende teknik servisi arayabilirsin.
  • hocam durduk yere neden böyle birşey olsun ki anlam veremiyorum
  • bulunduğun bölge santralinde senin intenetini sağlayan portu değiştirmiş olabilirler.
    bana da yapıyorlar aynısını.
    durduk yere portumu değiştiriyorlar ve internetim 2 dk. da bir düşüyor.
    sonra diyorlar ki "bulunduğunuz yer santrale uzak, sinyaliniz zayıf, sizi 2 mb.e sabitleyelim o zaman kopma olmaz".

halbuki bulunduğum yer 8 mb. alıyor :)
    şu an bile 8mb mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

bulunduğun bölge santralinde senin intenetini sağlayan portu değiştirmiş olabilirler.
    bana da yapıyorlar aynısını.
    durduk yere portumu değiştiriyorlar ve internetim 2 dk. da bir düşüyor.
    sonra diyorlar ki "bulunduğunuz yer santrale uzak, sinyaliniz zayıf, sizi 2 mb.e sabitleyelim o zaman kopma olmaz".

halbuki bulunduğum yer 8 mb. alıyor :)
    şu an bile 8mb mesela.

yorum için teşekkürler.
    peki sorunu nasıl hallettiniz kendiliğinden mi düzeldi?
  • bölge santraline gidip hattımı başka bir porta atamaları konusunda kendilerini ikna ettim.

tabii bu işlem kolay olmadı ama azminz zaferi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 18 Ekim 2012; 20:04:36 >
  • ya o sorun bende de vardı. bi süre sonra geçiyor ama illet bişe
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReoRey

merhaba arkadaşlar daha 2 gün öncesine kadar hiçbir sorun yoktu fakat dün ve bugün çıldırmak üzereyim.

telekomu aradım bağlantınız sağlam sorun yok dediler. modem kaynaklı olabilirmiş.

sorun nedir acaba 1-2 yerde okudum dhcp lease time süresiyle alakalı bi durumdan kaynaklanabilirmiş tam olarak anlayamadım ve modem ayarlarını hiçbir şekilde kurcalamadım.

hocam izmir seferihisardasanız evinize gelebilirim beleşe ttnet çaalışanıyım

• quote:

merhaba arkadaşlar daha 2 gün öncesine kadar hiçbir sorun yoktu fakat dün ve bugün çıldırmak üzereyim.

farklı modemde de varsa sorun ttnet tendir, servis sağlayıcıyla tehdit et, kapının önüne kadar gelip gözünün önünde kontrol etmek zorundalar, eğer düzeltmezlerse başka bir servis sağlayıcıya geç, zaten bedavadan heresden 50 şer lira para alıyorlar bir de işlerini yapmıyorlar kendimden biliyom yani

• quote:

İnternet hizmetine ait bulunan telefon bağlantısındaki paralel bağlantılar
    Konu ile ilgili TTNET'in hazırlamış olduğu animasyon sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
    Animasyon sayfasına ulaşıp gösterilmiş olan bağlantıların düzgün olduğunu gördüyseniz zaten müşteri hizmetlerini aramanızı önermekteler.

2.Eğer modeminiz rutubetli bir odada ise Telefon hattınızın bağlı olduğu kablonun ucunda küflenme veya oksitlenme meydana gelmiş olabilir.Bu kablo girişinide kontrol etmeniz gerekmektedir.

3. Yukarıdaki problemlerin hiçbirisi değilse muhtemelen benim ve herkesin yaşadığı problemi yaşıyosunuz.
    Neden?

Muhtemelen TTNET internet üzerinde bir güncelleme yapmakta ve mühendisler genellikle çok fazla internet kullanıcısının olmadığı bir saatte bu güncelleme hizmetini yapıyorlar.Örneğin;

yaklaşık olarak 20 Eylül 2011 tarihinden itiberen peryodik olarak hergün sabah saat 05.00-07.00 aralarında internet kopuyor.Yine aynı şekilde gün içindede belli saatlerde 1-2 dakikalık kesintiler de meydana geliyor.

TTNET ADSL Bağlantım Sık Sık Kopuyor

Ayrıca yeni bu sıralar yeni internet bağlatacak abonelerinde eskiye nazaran nakil veya ilk bağlantılarını yapmalarının zaman aldığı söylentileri de yaygın durumda.

Çözüm?

Durumunuz bu şekilde ise yapacağımız bir şey kalmıyor.Tek çözüm TTNET'in alt yapı güncellemelerini bitirene kadar sabretmek olacaktır.
    alıntı değildir

• quote:

Sorun ya bağlantınızdan kaynaklı yada modemden kaynaklı (zaten modemin üzerindeki adsl ışığı sönüyor diye belirtmişsiniz) dolayısı ile bilgisayarla ilgili problem yok.Müşteri hizmetleri de size bağlantınızın sağlam olduğunu söylemiş demekki modemi değiştirmeniz gerekiyor.

• aynı şeyler banada oluyor ama dediklerinizden fazla birşey anlayamadım ne yapmam gerekiyor
    ttneti keske almasaydik ama birşeyde oluyor bazen saatlercede internet kesilmiyor neden ?????
    hep 2 dk kada bir kesiliyor ve geri geliyor ama birde saaatlerce geliyor ama yine gidior ne yapmam lazım biraz yardim edermisinz daha ilk defa basıma geldi bu olay bütün mesajlrı okudum ama birsey anlamadım bana yarim edermisinz ?

allah bu resimdeki olayi kimseyee yaşatmasin kendi modemim :(
     İnternet 2 Dk.da bir Kesiliyor

• Evinizde ev telefonu varmı ? Var ise kullandığı zaman internet kesiliyor olabilir (Eğer modem ile telefon arasında splittler kullanılmıyor ise)
  • Beyler aynı sorunu bende yasadım 2 3 hafta internet gelidu 2 3 dk sonra gidiodu telefonuzmu kesildi sonra telekomdan geldiler adm telefonu yaparken bu durumuda anlattım adm telefonun siyah kaplosunu yanı dısarıdan gelen kabloyu kontrol etti hep ezikler vardı adm dedi bundan kaynaklanıo adm yenisini taktı ve şimdiye kdr internet 1 defa bile kesilmedi sizde degiştirin sorun pc le modemle felan alakalı deil ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.