Merhaba Kaskımda kullandığım İntercom şarj taktığımda normalde kırmızı şarj olduğunda ise mavi ledi yakıyordu ancak şu an şarja taktığımda ışık yanmıyor . Ledlerde problem yok cihaz açılırken kırmızı ışığı da mavi ışığı da yanıyor . cihaz şarjdayken açılmıyor aynı cihazdan eşimde de var onda problem yok şarj olurken ışığı da yanıyor şarj olurken açılıyor da ben cihazın şarj olduğunu ısınmasından anlıyorum konuya fotoğraf ekliyorum nereleri kontrol etmem gerekir? sorun batarya olabilir mi? yardımlarınızı rica ederim @Emin-Firtina Hocam bi el atarsan çok sevinirim :) ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İntercom ledi şarjdayken yanmıyor

-
-
Emin hocam el atar atmasına da , komponentlerin kontrolü sağlanmadan nasıl olacak ? En azından elinizde multimetre olması lazım . Sonrasında kısa devre varsa o komponentin değişimi için havya vs.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hepsi mevcut hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
E hocam ne duruyorsun pilin voltajını ölçmeyle başla :)
Pili zaten çıkarıp şarja takınca da ledler yanmıyor hocam pil ile alakası olabilir mi?
Pil kaç volt
-
Pili arızalı karttan söküp multimetre ile smd kondansatörlerde kısa devre kademesinde test yapar mısınız
Pil 3.66 geliyor hocam pardon yanlış yazmışım
-
-
İşaretler misin hangisi
Merhabalar. cihazın açılıp kapanırken ve şarj işlemindeki ledler farklı görünüyor.
ikisi sistemebağlı, diğer ikisi şarj kontrole.
bu tür ufakcihazlar konusunda pek bilgim yok.
5 yazan parçanın yanındaki 5 bacaklı çip, şarj entegresidir.
ledler buna bağlımı yoksa sistemden ayrıca voltaj okuyan ledlermi var bilemiyorum.
ledler buna bağlıda led bozulunca çipte bozulmayamı neden oldu, led deki siyahlık bozulmamı , ölçmeniz gerekir.
3.7v şarj kontrol devresi sorunludur, ayrı harici devre olarak piyasada tp4056 olarak satılır, fakat cihazınız küçük olduğu için bu devreyi kullanmak mümkün olmayabilir.
Dfk_24 Arkadaşın dediği gibi, pil voltajını takip ediniz, şarj olurken 4,2 lere çıkıp , en fazla 4,4 lerde kalması fazla yükselmemesi gerekir.
Cihazı kullanım sırasında pil zayıflayınca uyarı verip kapanıyormu, evde haberleşmeyi açık bırakıp deneyin.
sonra pili tekrar şarj ederken ölçün voltaj yükseliyormu şarj ediyormu.
led de siyahlık olması genelde bozuk olmasına işarettir.
intercom cihazınızın marka modeli nedir, varsa shematic diagrama göz atabiliriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 12 Mart 2025; 12:37:19 >
-
Merhaba
interkom aktif olarak çalışıyor şarjı bittiğinde low battery diye uyarı vererek kapanıyor
tek problem şarj ışığı
şarj oldu mu olmadı mı vs hiçbir şekilde anlamıyorum
normalde şarj olurken kırmızı şarj tamamlandığında mavi ışık yanıyordu
Ucuzda değil bunlar, her cihazada sarj devresi koymazlar, bir diyot koyup piyasaya sürerler.
sarj oluyorsa , bence fazla bakmayın. bu sekilde kullanın. entegre malzemeler ne oldugunu anlamadan gider. bulunmazda.
Yok be hocam 600-700 lira bir sürü çeşidi var Trendyolda
Hocam entegre üzerinde 67B049 yazıyor ama internette bulamadım.
Bu İntercom yurtdışından gelmişti ikili set olduğu için yenisini almak istemiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X