Şimdi Ara

Intercity 2. el (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
13.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence kiralanmış arabaları böle satışa sokmaları garip çünkü o arabalar çok insan tarafından kullanılıyo ve herkesin kullanım şekli deişik olduğundan dolayı arabalar çok fazla yıpranıyor vede hiç kimse kiralık arabalara dikkat etmiyo doğal olarak adam parasını verdim canını çıkartırım diyo yani resmen çukur su çamur felan dinlemiyo direk dalıyo yani ne kadar alınır tartışılır heleki bide fiyat konusundada yüksek fiyatlara verilen araçlar ne kadar tercih edilir
  • Ben olsam almazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Bence kiralanmış arabaları böle satışa sokmaları garip çünkü o arabalar çok insan tarafından kullanılıyo ve herkesin kullanım şekli deişik olduğundan dolayı arabalar çok fazla yıpranıyor vede hiç kimse kiralık arabalara dikkat etmiyo doğal olarak adam parasını verdim canını çıkartırım diyo yani resmen çukur su çamur felan dinlemiyo direk dalıyo yani ne kadar alınır tartışılır heleki bide fiyat konusundada yüksek fiyatlara verilen araçlar ne kadar tercih edilir

Burada konu olan araçlar uzun dönem kiraya verilmiş ve büyük çoğunluğu sadece bir kişi veya makam şöförü tarafından kullanılmış üst sınıf kiralık araçlar.
    Intercity'nin elinde uzun dönem kiralanmış BMW M3 de var, Ferrari de var, Cayenne de var, X5, X6 vs de var, S500 vs.ler de var. Ve bu araçlar 3-4 yaşına gelince satılıyor.

Şirket sahibi pazarlamacı vs. çalışanları için Focus, Connect vs. kiralıyor, müdürleri için mondeo, passat vs. kiralıyor, kendisi için de BMW 7 veya Mercedes S kiralıyor. Kiraya ödediği bütün parayı gider gösterebiliyor. Amortisman vs. ile uğraşmıyor.

Günlük kiraya verilen araçları kimseye tavsiye etmem ben de. Bu konuda size tamamen katılıyorum. Günlük olarak kiralanan otomobiller inanılmaz hırpalanmış olabiliyor.

• intercityden yakın bir aile dostum yaris aldı 90bin km civarında 3*4 ay önce pert oldu aracı araç temiz ve diri idi sadece baskı balata değişmişti 200-300lira arasında bir masrafı vardı ama sonra çiçek gibi olmuştu...araç pertten toplanıp taspip etmesekte kullanılmakta ancak intercity de ikinci el araçlar özellikle üst sınıf araçlar gözlemlediğim kadarı ile üst düzey yöneticiler tarafından kullanılmakta ve ikamet ettiğim sitede plakalıklarından sürekli gözlemlediğim kişiler araçları ile cici cici gidip geliyorlar (elbette canını okyanlar vardır)

ancak mesela örnek vermek isterim gözlemlerimden;

Karaköy bankarlar caddesi üzerinde Generals binası önünde 2 adet s40 1.6D var çoğu zaman sürücüleri ile iş dönüş yolunu kullanıyor ve rastlıyorum gayet uslu gidiyorlar...

S60 2.0T kullanan komşumuz ise IT müdürü ve arka koltukta çocuğunu taşımakta gayet sakin seyir gitmekte...bu gibi insan örneği çok fazla...bu araçlar 2.elde kesinlikle tercih edilir... ki intercity kurumsal ve sorumluluk sahibi bir yürütme mantalitesi içerisinde...

• infinite hocam değerli gözlem ve görüşleriniz için teşekkür ederim. İşte ben de tam bu tipte araçlara bakmaktayım. Özellikle de D ve E segmenti araçlara. Intercity'nin büyüklüğü ve saygınlığı da ortada. Ben bir Doğuş Otomotiv'den, bir Otosan/Otokoç'tan daha ciddi görüyorum kendilerini.

Saygılarımla.
  • Filoları toplamda 30bin adetin üzerinde ve sistem oturmuş koskoca Mitsubishi bu sistemi görüp kendileri ile ortaklık kurmuş itibar sahibi bir firma...İş başvurusu yapmıştım buraya zamanında beni heycanlandıran bir yapısı var hatta tanıdıklarımız oluyor sahibleri ama nasip olmadı....hayırlısı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: infinite

Filoları toplamda 30bin adetin üzerinde ve sistem oturmuş koskoca Mitsubishi bu sistemi görüp kendileri ile ortaklık kurmuş itibar sahibi bir firma...İş başvurusu yapmıştım buraya zamanında beni heycanlandıran bir yapısı var hatta tanıdıklarımız oluyor sahibleri ama nasip olmadı....hayırlısı olsun

Hocam aracı alacağım zaman irtibata geçeriz hafiften.
  • 2. el sitesine baktım az önce, fiyatlar hiçte uygun değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

2. el sitesine baktım az önce, fiyatlar hiçte uygun değil...

Hangi araç mesela hocam?
  • Ben bir kez bir galerideki 2006 Mondeo 2.0 GhiaX için aracın ilk sahibi olan kiralama şirketini aramıştım. Adam şunu dedi : Mondeo, BMW, Passat gibi araçları genelde yönetici/direktör gibi kişilere kiralıyoruz ve bu araçlar hep 1 kişi tarafından kullanıldığı için Clio, Fiesta, Focus vs. gibi hırpalanmıyorlar. Kiralama şirketinden temiz bir Clio, Focus zor bulursun ama Passat, Mondeo gibi araçlarda temizini bulma şansın yüksek demişti bana.

Nitekim ben şu an kullandığım 2007 Mondeo TDCI Ghia bir kiralama şirketine aitti. 60.000 km'de aldım (km orijinalliğinden şüphem yok, çok iyi kontrol ettim, üzerinde fabrika çıkış lastikler vardı, vs.). Oldukça da temiz kullanılmış, döşemeleri bile tertemizdi (kuaföre gitmeden önce gördüm arabayı). Ekspertizde aracın sadece şöför kapısında çizikten ötürü lokal boya çıktı. Motorun dyno'dan değerleri de çok iyi çıktı. Ekspertizi yapan adam da "çok temiz araba" dedi ve ben 31500'e aldım 60.000'deki 2007 Mondeo TDCI Ghia'yı. Aldı alalı da hiç bir sorun çıkmadı. Araba oldukça temiz binilmiş ki şu an içinde tek bir tıkırtı, gıcırtı vs. tipinde ses yok.

Üst segmentte temiz arabalar denk gelebiliyor, kiralama şirketi diye çok ön yargılı olmamak lazım.

Bu arada ben 31.500'e aldım ki 2007 model, o km'lerde temiz Mondeo'lar 33'ten aşağı bulunmuyordu o tarihlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 8 Şubat 2010; 10:18:28 >

• barisozyurt, teşekkür ederim değerli görüşleriniz için. Evet, ciddi kiralama şirketlerindeki orta segment araçların temiz kullanıldığı düşüncem sayenizde bir kez daha doğrulandı. :) Zaten kiralama şirketleri sıfır alıp 1-2 yıl kiralayarak aracın 2. elde satarkenki değer kayıplarını fazlasıyla karşılıyorlar zaten. Siz de aracınızı iyi günlerde, kazasız belasız kullanın inşallah.
  • İstanbul başıbüyükte galeri sahibi olan bir akrabam var kendisi sürekli intercityden araba alıyor ve satıyor ve banada tavsiye etti halen kullanmakta olduğum 2005 model dizel fiestamı intercityden aldım arabam gayet temiz ve bakımlı intercity gerçekten çok güvenilir bir firma bu konuda bence tanımadığınız bir galeriden araba almaktansa intercityden almak daha iyi çünkü alacağınız aracın tüm geçmişini görebiliyorsunuz değişeni boyanmışı olup olmadığı aklınıza gelen herşey esas bilmediğiniz kişi ve galerilerden almak sakıncalı adamlarda 10 binlerce araç var zaten ikinci ele düşenleride bizzat şahit oldum peynir ekmek gibi satılıyor siz hiç merak etmeyin mesela benim yakınım alacağı zaman toptan alıyor ve bu şekilde daha ucuza geliyor bende bu sayede bir miktar daha indirimli almıştım arabamdan çok memnunum tavsiye ederim ama alacaksanız bu işin erbabı arabadan anlayan biriyle gidin pişman olmazsınız

• cygor06, hocam güle güle kazasız belasız binin Fiesta'nıza. Şansınız yerindeymiş ve temiz bir Fiesta bulmuşsunuz belli ki. Kısmet olursa ben de cûzi bir fiyata D segmenti almaya niyetliyim. Hayırlısı..
  • teşekkür ederim umarım sizde aradığınız aracı en kısa sürede bulursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: cygor06

teşekkür ederim umarım sizde aradığınız aracı en kısa sürede bulursunuz

Sağolun, inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: playumb

hiç yanaşma ii biliyorum..

nerden biliyor sun,?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeHuG

quote:

Orijinalden alıntı: playumb

hiç yanaşma ii biliyorum..

nerden biliyor sun,?

ben de aynı soruyu soruyorum :)
  • 2 arkadasim ordan arac aldilar hic bir supriz cikmadi. Gayet memnunlar.
    Biri mondeo, digeri focus.
    Araclarin bakimlari zamaninda ve duzgun yapildigi icin guvenilir oluyor, en ufak bir problemi bile kayit altinda.
    2. el alicak olsam gidip adamin birinden alicagima firmadan alirim hic degilse karsimda belgeleriyle durumu kanitliycak muhatab olur.
  • Ailemden ve çevremden 2 kişiye (kurumsal, ciddi firmalarda yüksek pozisyonlarda çalışan kişilerdir) çalıştıkları firma tarafından, Intercity'den kiralanmış araçlar şirket arabası olarak verilmişti. Biri Mercedes C diğeri de Ford Mondeo idi. İki yıl kullandılar diye biliyorum ve kira sözleşmesi bitince bu tertemiz kullandıkları araçları kaçırmadılar, araçları satışa koydurmadan kendi üzerlerine aldılar.

Diyeceğim o ki çok düzgün, kıymet bilinerek bilinçli kullanılmış uzun dönemli kiralık araçlar da olabiliyor. Önemli olan aracı iyi kontrol ettirmek ve biraz da şansınız yaver giderse böyle araçlara denk gelebilirsiniz.
  • online1 ve atiyba, değerli görüşleriniz için teşekkür ederim. Zaten Intercity'yi ilk tercihte göstermemin başlıca sebepleri de güvenilirlik ve araçların geçmişleri. Tekrar teşekkür ederim.

plantamax, neden almazdınız? 4 gün sonra cevap verirseniz sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.