Arkadaşlar iyi günler. Bugün aygıt yöneticisinde ''SM Bus Denetleyicisi''nin tanınmadığını gördüm ve bunun tanınması için intel chipseti yüklemem gerektiğini öğrendim. İntelin sitesinden chipsetin en son sürümünü indirip kurdum ve kurulum bitti ama tamda kurulum bittiği zaman klavye ve mause kullanımı durduruldu ve PC öylece kaldı halbuki yüklemenin bitmesi için sadece ileri tıklamam gerekiyordu. Bunun üzerine PC'ye res attım ve açılışta ''mavi ekran'' gördüm. PC tekrar yeniden başladı ve oturum açıldı ama bu seferde windows defender aşşağıdaki hatayı verdi
Bunun üzerine galiba chipset kurulmadı bi tekrar deneyeyim dedim ve tekrar çalıştırdım
ve hata
Halbuki oturumumda admin yetkisi var. Ama ben gende administrator hesabımdan giriş yapıp tekrar kurmayı denedim ama gene aynı hatayı aldım çok ilginç.
Sonra intel chipsetinin kurulumunun daha eski bir sürümünün olduğu farkettim ve bunu kurmaya çalıştım kuruldu ama gene ilk seferki gibi tam bitecekken klavye ve mause kullanımı durduruldu ve gene res atmak zorunda kaldım.
Bu nasıl bir durumdur arkadaşlar. PC'ye daha bugün format atıp çok temiz bir şekilde gerekli tüm programları kurmuştum şimdi tekrar mı format atılacak yani? Halbuki ben bu chip seti daha önce sorunsuz bir şekilde kurmuştum. Yardımcı olursanız sevinirim selametle.
Arkadaşlar bugün gene Asus p5b-vm intel chip setinin anakart CD'sindeki kurulumunu yüklemeyi denedim ve gene kurulumun sonunda klavye ve mausenin ışıkları söndü yani devre dışı kaldı. Bu neden oluyor bilmiyorum. Bende tekrar reset attım ve bu sefer aygıt yöneticisindeki ''SM Bus deneyleyicisi''nin kaybolduğunu gördüm. Demekki chipset yüklenmişti. Ama bu seferde aygıt yöneticisinde ismi cismi belli olmayan bir sorun var bunu kaldırdım ve devre dışı bıraktım ama her reset attığımda tekrar geliyor.
Öncelikle yukarıdaki resimde görülen ''Bilinmeyen aygıt''ın ney ile ilgili bağlantılı olduğunu öğrenme şansım varmı?
Ve gene bu chipset konusunda; eskiden hiç bir sorun olmadan bu intel chip setini yüklüyordum ve öyle kurulum sonunda klavye ve mause kullanımı durdurulmuyordu. Bu chipseti yüklerden 3.4 defa PC'den yeni donanım bulundu sesi geliyor ama ne bulunuyor anlamadım halbuki gene eskiden bu seslerde gelmiyordu chipset direk yükleniyordu ileri deyip son'u tıklıyordum bitiyordu. Yani şimdi bu chipseti sağlıklı bi şekilde kuramadım galiba ve PC'de bi kararsızlık hissettim.
Şimdi bu chipset nereye yüklendi? Program ekle kaldıra felan baktım göremedim gerekli programlarlada aradım gene yolunu bulamadım. C'de chipset ile ilgili bi klasör buldum ama sadece içinde bi notepad var.
Yani şimdi chipset yüklenmiş mi yüklenmemiş mi? Eğer bu chipsetin tam olarak nereye yüklediğini bilen bir arkadaş varsa ve söylerse silerim tekrar kurmaya çalışırım. Ne zaman ki kurulum xp ortamında sorunsuz bir şekilde olur o zaman içim rahatlar aksi taktirde şu anda bile sırf bu durumdan kararsız kaldığım için tekrar format atabilirim ama formattan sonra tekrar bu hatayı alırsam o kadar zamanda boşa gider. Sorularıma cevap alabilirsem sevinirim. Bu ara windows defender'ide kaldırıp tekrar kurduğumda kuruldu. Sistem imzada yazıyor. Sizce bu anlattıklarım normalmidir başına gelmiş olan varmı?