Şimdi Ara

Intel Xeon E5-E7 Serisi Hakkında Bir Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, merak ediyorum bu genellikle sunucular için kullanılan xeon e5 ve e7 serisi 10-16 hatta 18 çekirdekli işlemciler oyunlar için ideal midir, yani herhangi bir i7 işlemciden bir farkı var mıdır, oyunlarda performans düşüşü olur mu ve herhangi bir oyunun xeon işlemciyi tanımaması desteklememesi gibi bir problem olur mu ya da herhangi bir programın işlemciyi desteklememe gibi bir problemi olabilir mi?

• Edit// Arkadaşlar bir bilen yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Osakawa

Merhaba arkadaşlar, merak ediyorum bu genellikle sunucular için kullanılan xeon e5 ve e7 serisi 10-16 hatta 18 çekirdekli işlemciler oyunlar için ideal midir, yani herhangi bir i7 işlemciden bir farkı var mıdır, oyunlarda performans düşüşü olur mu ve herhangi bir oyunun xeon işlemciyi tanımaması desteklememesi gibi bir problem olur mu ya da herhangi bir programın işlemciyi desteklememe gibi bir problemi olabilir mi?

Tanimama desteklememe olmaz satin alamama olur islemci arti anakarti bulmak iskence turkiyede hadi buldun ikisi sadece 10.000 tl rahat bulur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun için aşırı gereksiz. i5 bile bazı durumlarda daha iyi performans verebilir.

bu tip işlemciler sürekli yük altında çalışan ve hata payının az olan ya da hiç olmayan serverlar için yapılmıştır.

oyun açısından bir sıkıntı olcağını düşünmüyorum ama f/p anlamında oyun için yerlerde bir tercih olcaktır.

edit: xeon tanıtım broşürü:http://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/processors/xeon/xeon-e5-brief.html

broşürü data centerlar için tasarlandığını anlatmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancakveancak -- 2 Şubat 2015; 16:52:39 >
  • cevaplarınız için teşekkürler, evet biliyorum serverlar için olduğunu, sadece işlemci olarak almayı planlamıyorum, workstation laptop olarak almayı planlamıştım, aynı zamanda oyun oynama açısından da sıkıntı olur mu diye öğrenmek istemiştim, dediğiniz gibi server işlemcisi olduğu için acaba mimari bir farklılık oyun oynamada sıkıntı yaratırmı diye merak ettim, örneğin oyun için tasarlanan ekran kartları oyunları uçururken 3d programlarında performans kaybı yapabilir fakat 3d için tasarlanan özel ekran kartları 3d programlarını uçuruyo diye acaba işlemci olayındada benzer durum olabilirmi diye düşündüm.

//Edit: bu milletin mesajlarınıda eksileme olayı yeni trend oldu galiba, adamlar ne güzel cevap vermiş neden eksiliyosun bi bildiğin varsa gel paylaş bizde öğrenelim eksilemek yerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toribon -- 2 Şubat 2015; 17:23:24 >
  • Onların hepsinin frekansı düşük olur.

Oyunlarda frekansı düşük işlemci genelde kötü sonuç verir.

Bu yüzden ister 10 çekirdekli ister 2 işlemcili sistem kur, yüksek frekanslı i5 i7'den daha iyi sonuç göremeyeceğin çokca durumla karşılaşabilirsin.

Dx'in yapısı gereği bu böyle. GL' desen yine farkı yok. Yani oyunlar için render altyapısı, bu tarz düşük frekanslı ama çok çekirdekli altyapılardan fazla fazla faydalanmaya müsait değil.

Anca Dx12 ile işin rengi değişmeye başlayablir. Çok çekirdek + düşük frekans da rekabetçi olabilir belki.

Görece yeni oyunlarda daha çok çekirdeğin kullanımı da render altyapısının dx'in ilerlemesinden değil. Oyun içi simülasyonun (bütün fizik girdi çıktı ses yapay zeka network vs.) daha karmaşık hale gelmesi ve bunun paralleleştrilmesi ile alakalı. Yani render ile değil yine. Bazı render yöntemleri - yaklaşımlarının belli bi kısmı CPU tarafında ön hazırlanmaya - hızlandırmaya tutulabiliyor, bi nevi ön hesaplamayla (Pre computed temelinde). Bu da artan CPU frekansı veya çekirdek - paralelleşmeden olumlu etkilenir. Ama bu tarz durumlar oyunlarda genelde kullanılmaz. Geriye bi tek frekans ile CPU ---- GPU iletişiminin ilişkisi kalıyor. O da frekansdan en çok etkileniyor zaten.

• Rubisco kullanıcısına yanıt
    ya gerçi o kadarda düşük değil frekans hızı, 2.80ghz 15 çekirdekli var, 3.20 ghz 10 çekirdekli 3ghz 12 çekirdekli var, bide bunların turbo hallerini düşününce çok yüksek frekanslara çıkıyo.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki de, ideallik ölçüsünde konuyu başlatmışsın. Yani çalıştırmaz veya hepten oynanılmaz demiyorum ben. Frekans ile daha yüksek korelasyonu var Dx altında alacağın performansın genel olarak. 3.5 ghz civarına ulaşmış bi Xeon'u i5 i7 ile stok hali ile karşılaştırırsan benzer sonuçlar vermeli, Xeon belli şartlarda bi tık daha yukarılarda da sonuç verebilmeli. Görece düşük frekans dışında dertleri yok, fiyatı vs. ayrı mevzu.

Bi şekilde ucuza 2. elden temin durumu faln varsa, hem iş hem oyun için kullanayım denilirse, frekansı veya istediğin oyun detayına göre kabul edilebilir sonuç verir. Oc. edilemeyen, turbo oc. bile olamayan Xeonu alıp(e3 mesela) i7 ile bir tutup, sli cf'ye herşeye yeter diyip 4.5 ghz de çalışan i7 ile turbosu max 3.8'e izin veren e3'ü karşılaştırırsan ve aynılar dersen nasıl olmuyor bu da onun gibi. Fazlasını isteyip iyi ölçeklenme isteyen oc nin vs. peşinden koşan adama daha yüksek frekans doğal olarak daha iyi getiri sağlıyor. bunu yoksayarsan Xeon da kabul edilebilir perf verecek zaten frekansına göre. tek sorunu maliyetli olması zaten.

Çok ender olarak ES. olan versiyonlarda problem olabiliyor. Benzer ES. kullanan var mı sorun yaşayan var mı onu araştırmak lazım. Onun dışında tekrarlarsam, frekans dışında götürüsü yok. Kalkıp Haswell kilitli i5'i insanlar artık daha kolay alıyorlar (IB i5'e göre). Kilitli i5'e göre uygun bulduğum Xeon dersen elbet frekansı bu durum için fazla önemli değil. Ama kalkıp kilitsz işlemci ile karşılaştırırsan, günümüz şartlarına göre fark yaratmalı.

Dx12 tarafında ne kadar farklılık yaratabilir, değişebilir.

• Rubisco kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim oturup ayrıntılı ayrıntılı yazmışsın ellerine sağlık, benim için yeterli bir cevap oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toribon -- 3 Şubat 2015; 0:04:00 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.