Şimdi Ara

Intel Xeon E3 1225 nasıl bir işlemci?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://ark.intel.com/products/52270/Intel-Xeon-Processor-E3-1225-%286M-Cache-3_10-GHz%29

evet soru açık. bu işlemci i5 2400'den iyi midir kötü müdür?
    hd graphics p3000 nasıl bir gpu'dur? ekran kartsız kullanımda call of duty 4, fifa gibi oyunları orta-düşük çözünürlüklerde oynatır mı?
    oyun gibi işler için nasıldır? bi uyumsuzluk sorunu çıkartır mı?
    bütün 1155 pin anakartlara uyum sağlar mı?

uygun fiyata ikinci el buldum alsam mı diye düşünüyorum. passmark benchmark'a göre 2400'den iyi 2500'den kötü gözüküyor.

konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

• gösterdiğiniz işlemci server işlemcisidir iş için kullanılır. amaç ve bütçeyi söylerseniz daha yardımcı olabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinalsurgeon

gösterdiğiniz işlemci server işlemcisidir iş için kullanılır. amaç ve bütçeyi söylerseniz daha yardımcı olabiliriz.

workstation işlemcisi olduğunun ben de farkındayım. ama bu neyi değiştirir, ne tarz sorun yaratır ya da yaratır mı onu merak ediyorum. en önemli konu h67 ya da z68 çipsetlerinde çalışır mı?

amaç ve bütçeye göre yorum istesem öyle yazardım. ben bu işlemciye yorum almak istiyorum. genel işlemci bilgim yeterince mevcut. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asterisk*

quote:

gösterdiğiniz işlemci server işlemcisidir iş için kullanılır. amaç ve bütçeyi söylerseniz daha yardımcı olabiliriz.

workstation işlemcisi olduğunun ben de farkındayım. ama bu neyi değiştirir, ne tarz sorun yaratır ya da yaratır mı onu merak ediyorum. en önemli konu h67 ya da z68 çipsetlerinde çalışır mı?

amaç ve bütçeye göre yorum istesem öyle yazardım. ben bu işlemciye yorum almak istiyorum. genel işlemci bilgim yeterince mevcut. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Arkadaşım o işlemci çok iyi bir işlemci fakat bu server işlemcisi olduğu için anakartları ve ram leri farklı diye biliyorum yani vatan computerden soket 1155 z68 chipset anakart alıp kullanamassın ....

• quote:

Orijinalden alıntı: serty23

quote:

quote:

Arkadaşım o işlemci çok iyi bir işlemci fakat bu server işlemcisi olduğu için anakartları ve ram leri farklı diye biliyorum yani vatan computerden soket 1155 z68 chipset anakart alıp kullanamassın ....

hocam 1155 pin sonuçta. yani anakarta uyuyor. desteklediği chipset farklı gözüküyor dediğin gibi. C206 chipset destekliyormuş intelin sitesine göre. ama bütün özellikleri 2400 ile aynı gpu dışında. ddr3 1333 destekliyor aynı i5'ler gibi. ayrıca forumda buldum sahibindende satan arkadaşı, z68 ile kullanıyormuş yazdığına göre. sanırım sorun olmuyor ama hala performans konusunda şüphelerim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asterisk* -- 17 Şubat 2012; 19:04:32 >

• Ben kullanıyorum, i5 2400'den hiç bir farkı yok + fazlalığı var. 1155 pinli her anakarta uyar
  • Bence server işlemcisi olduğu için iyice bir aaştır tanıdığın bilgisyarcılara falanda sor tek buraya bağlı kalma ileride sorun çıkabilir çünkü adamlar güzel bir soğutma yapıyor tabi olursa daha fazla kardasın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben kullanıyorum z68 ve 67 de denedim sorunsuz
  • Sorunsuz kullanıyoruz , bildiğin i5 2400 diyoruz hala araştır diyenler var
  • 1155 - z67/8 çipset anakartlarda kullanabilirsin. Performansı i5 2500k yakındır.

E3-1225
  • quote:

Orijinalden alıntı: burgfb

ben kullanıyorum z68 ve 67 de denedim sorunsuz

hocam satan kişi zaten sen değil misin :D
    notebook'umu satacağım. eleman caymazsa sana dönebilirim. yorumlar için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asterisk* -- 17 Şubat 2012; 19:30:23 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burgfb

ben kullanıyorum z68 ve 67 de denedim sorunsuz

hocam satan kişi zaten sen değil misin :D

Aynen öyle konu herkesi ilgilendiriyor. Bilmeyen arklarda var blsinler. İşlemci sorunsuz çalışıyor
  • tek kusurun olur ecc ram kullanamazsın saat hızlarına aldanma oyuncu anakartı ile xeon W3520 kullanıyorum i7 920 ile aynı özellikte ama katır gibi işlemci vur kırbacı gece gündüz çalışsın
  • Ama overclock fln olmuyor sadece turbo boost kat sayısına çıkabiliyorsun 3.4 veya 3.5 ghz. Buna rağmen ben fx 6100 oc yaptığım halde yetişemiyorum malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burgfb -- 17 Şubat 2012; 19:39:54 >
  • Sandy Bridge'leir OC yapmaya bile gerek yok, amacnız skor almak değilse tabi. Phenom yada FX'leri 5GHZ yapsan oyunlarda 3ghz'lık i5 24002ün yine gersinde kalır. Özellikle min FPs ve strateji oyunlarında..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.