Şimdi Ara

##Intel X7900 ile dizüstünde yeni hız: 2.8GHz##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Mikroişlemci devi Intel, yaptığı basın konferansında dizüstü bilgisayarlar için Core 2 Extreme X7900 işlemcisini duyurdu. İşlemci, şu sıralar bir hayli popüler olan 45nm yerine, 65nm lik Merom çekirdeğini kullanıyor olsa da, çekirdekte bazı iyileştirmeler bulunuyor. X7900, 2.8GHz hızı ile Intel'in en hızlı mobil işlemcisi olacak. Veriyolu hızı da 667MHz'den 800'e yükseltilecek. Bu hız arttırıma karşı işlemci 45W'lık termal ısı hedefinin 44W ile altında kalıyor. X7900, masa üstü modellerde kullanılan X serisi gibi çarpan kilidine sahip olmayacak. Böylece bazı diz üstü üreticilerinin 3 belki 3.2GHz'lik modellerini de görebileceğiz. Core 2 mimarisinin hızaşırtmaya olan yatkınlığı bilinse de, bu işlemcilerin dizüstü bilgisayarlarda kullanılıcagını unutmamak gerek. Bu yüzden çok yüksek hızlar beklemek haksızlık olur. Ayrıca Intel basın duyurusunda X7900 işlemcisine sahip iki dizüstünü de gösterdi. Bunlardan biri Asus'un G2 dizüstüsü diğeri ise Dell'in yeni canavarı "THE BEAST" idi. Bu model özellikle işlemci, grafik ve fizik işlem gücü ile dikkat çekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enderc -- 23 Ağustos 2007; 1:44:33 >

• diz üstü bilgisayarlarda kullanılan HDD'ler hızlanmadıkca çok hızlı işlemciler çokda anlamlı olmamakdalar.
  • evet harddisk teknolojisi idğer bileşenler karşısında çok yavaş kaldı.
  • evet bir kaç işlem yapıyorum bekliyorum bekliyorum...sonra görev yöneticisini açıyorum cpu kullanımı %5-10 arası sonra bi bakıyorum hdd ışığı yanıyor yanıyor sürekli yanıyor durunca işlemlerimi bitiyor.Hala belki de 30 yıllık teknoloji hdd ler.Yok sata dediler kablosu inceldi önbellek arttı ama aynı mantık disk ve kafa.Belki şu flash diskler ucuzlarda yeni teknolojiye geçiş yaparız veya başka bişe bulurlar.Tabi daha pil ömründen bahsetmiyorum...
  • SSD diskler bu sorunu büyük bir ihtimalle çözecektir...ama bunun için önce parasının ve kapasitesinin iyi olması gerekiyor
  • önce şu hddleri hızlandırsınlarda işlemciler 2ghz kalsın pek sorun olmaz :/ yknda laptoplardada overclock yaparlar masaüstü gibi oyun amaclı kullanırlar hdd sorunlarınıda çözerlerse =)
  • quote:

Orjinalden alıntı: arimurdul

SSD diskler bu sorunu büyük bir ihtimalle çözecektir...ama bunun için önce parasının ve kapasitesinin iyi olması gerekiyor

Ya 40GB lığı 100$ olsa gene razıyız.

Fiyata baksanıza.

http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=1179

Bence baştaki 1 ile 0 ı fazladan yazmışlar.

Bu resmen üçkağıtçılık yaaa.

Bakın diyelim ki 4GB lık bellekler kullanıldı.

Bunları adamlar kiloyla alıyor neredeyse. Çok ucuz yani şimdi bile üç kuruşa 4GB bellek almak mümkün. 32/4=8 bellek.

Hadi uçalım 40$ diyelim belleklere. 40$*8=320$ Bir de bunun içinde kontro devresi var. Bildiğimiz raid 0. Ya kontrolcü şimdi 400$ dan fazla mı ediyor yani. Ben 150$ a anakart aldım. 4 disk ile raid0 ımı kurarım mis gibi. Adamlar 8 diskle raid kuracak altı üstü.

Bu raid yongası en fazla 20$ eder ki ben iyice rakamları şişirip 80$ diyeyim.

İşte rakamlar kat kat artırmama rağmen fiyat 400$ çıktı.

Hele bir de samsung bellek fiyatı haberine bir bakın. 8GB ve 8$ ram. Fabrika elekrik kesintisi nedeniyle belleklere zam yapılmış ve 9.5$ olmuş.

Biz gene bellek fiyatlarını 10$ dan alalım hem de 4GB olanları. 8GB lıkları değil.

8*10=80$

Yonga maliyetini de ekleyelim. 100$ oldu.

Hadi 30$ da işçili diyelim. (Valla adamlar çinde işçilere aylık maaşı 50$ olarak veriyor kimse yok öyle böyle demesin. Bir işçi bir ayda kaç bin adet SSD üretir bir hesaplayın.)

Bunlar firmaların pis satış politikları. SSD ler istenir ise çok güzel fiyatlara satılabilir ama her zamanki gibi gıdım gıdım koklatıyorlar.

Kimse arge demesin şimdi bana. Altı üstü bir raid yapacaklar. Başka bir haltı da yok. Ben 1000$ a iki tane 2900XT+Bir anakart alıp CF yapabiliyorum.

Şimdi bu raid, ATİ nin yaptığı CF teknolojisinden daha mı zor. İki üst seviye kart ve anakart alacağım paraya bana nasıl 3 kuruşluk diski kakalamak isterler.

Buradan bu fiyata SSD satmaya daha doğrusu kakalamaya çalışan firmalara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 24 Ağustos 2007; 1:32:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

SSD diskler bu sorunu büyük bir ihtimalle çözecektir...ama bunun için önce parasının ve kapasitesinin iyi olması gerekiyor

Fiyata baksanıza.

Bunları adamlar kiloyla alıyor neredeyse. Çok ucuz yani şimdi bile üç kuruşa 4GB bellek almak mümkün. 32/4=8 bellek.

Hadi uçalım 40$ diyelim belleklere. 40$*8=320$ Bir de bunun içinde kontro devresi var. Bildiğimiz raid 0. Ya kontrolcü şimdi 400$ dan fazla mı ediyor yani. Ben 150$ a anakart aldım. 4 disk ile raid0 ımı kurarım mis gibi. Adamlar 8 diskle raid kuracak altı üstü.

Hele bir de samsung bellek fiyatı haberine bir bakın. 8GB ve 8$ ram. Fabrika elekrik kesintisi nedeniyle belleklere zam yapılmış ve 9.5$ olmuş.

Biz gene bellek fiyatlarını 10$ dan alalım hem de 4GB olanları. 8GB lıkları değil.

8*10=80$

Hadi 30$ da işçili diyelim. (Valla adamlar çinde işçilere aylık maaşı 50$ olarak veriyor kimse yok öyle böyle demesin. Bir işçi bir ayda kaç bin adet SSD üretir bir hesaplayın.)

Bunlar firmaların pis satış politikları. SSD ler istenir ise çok güzel fiyatlara satılabilir ama her zamanki gibi gıdım gıdım koklatıyorlar.

Kimse arge demesin şimdi bana. Altı üstü bir raid yapacaklar. Başka bir haltı da yok. Ben 1000$ a iki tane 2900XT+Bir anakart alıp CF yapabiliyorum.

Şimdi bu raid, ATİ nin yaptığı CF teknolojisinden daha mı zor. İki üst seviye kart ve anakart alacağım paraya bana nasıl 3 kuruşluk diski kakalamak isterler.

Şimdi ben ssd'lerin nasıl yapıldığını bilmiyorum.Bu yüzden yanlış anlamayın sadece soruyorum.Gerçekten bu kadar basit yapıldığına eminmisiniz?

• quote:

Orjinalden alıntı: sero34

quote:

quote:

Fiyata baksanıza.

8*10=80$

Şimdi ben ssd'lerin nasıl yapıldığını bilmiyorum.Bu yüzden yanlış anlamayın sadece soruyorum.Gerçekten bu kadar basit yapıldığına eminmisiniz?

Bizim için zor tabi. Ama firmalar için çocuk oyuncağı. Kısacası samsuıng 32GB lık bir SSD yi çok rahat ve fazlaca kar ederek 130$ dan satabilir bunu açıkça belirteyim. İçinde olmayan argeler de var. Yani zamanla daha da düşer.

Uzakdoğulu bir firmaydı sanırım yanılmıyorsam. Bir ürün yapmıştı. Üzerine hafıza kartları takıyordun. Bunlar raid olarak çalışıyordu.

Yani mantık aynı. Adamların yapacağı tek şey paket veri bölümü başka bir şey değil. Üstelik HDD kinden bile kolay.

Sabit disklerde daha zor olur. zira oldukça değişken bir hız var sabit disklerde (kafa merkez ile dış çeper arasında hareket ediyor. Bir devir farkı söz konusu.). Yani disk dönüyor bunun hız ayarı, kafanın hareketi vs çok daha karmaşık.

Hafıza kartında ise direk olarak hafıza adresini girebiliyorsun. Şu satır şu sütundaki bit. Olay bu.

Yani artık bir düşün. Sen anakarta ikinci bir ram takıyorsun ve bant genişliği iki kat artıyor. Yani ramler paralel çalışıyor. Yani al sana raid işte. Bu iş bu kadar zor ve pahallı değil.

AMD çift çekirdekleri hatırlayın. Çıktığında kaç paraydı. Bize ne dediler. Çif çekirdek işi bu kadar kolay değil. Neymiş çift ekirdek masraflıymış. Son teknoloji imiş, çok masraflı imiş. Bak bak baaaaak. O zaman bu teknolojinin son harikası ve çoooook pahallı işlemciler neden 300$ dan bir çıpıda 70$ lara indi.

Bunlar tamamen kandırmaca. Şu aldığım E2160 bile bu kadar etmez. He neden aldım. Benim kullanım amacıma göre en yükse F/P ürünü o da bu yüzden. Piraye kızıp yorgan yakılmaz. İhtiyacım var alıyorum. Ama asıl fiyatını bildiğim ve ihtiyaç dolayısı ile aldığım için kazıklanmış hissetmiyorum.

Zaten farkediyorsan buna alışveriş denir. Çünki bu fiyata razısındır. Ya da mecbur bırakılmışsındır. Ben şu an bu fiyata dua ediyorum. Ya eskisi gibi olsaydı fiyatlar diye düşünerek.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sero34

quote:

quote:

Fiyata baksanıza.

8*10=80$

Bizim için zor tabi. Ama firmalar için çocuk oyuncağı. Kısacası samsuıng 32GB lık bir SSD yi çok rahat ve fazlaca kar ederek 130$ dan satabilir bunu açıkça belirteyim. İçinde olmayan argeler de var. Yani zamanla daha da düşer.

Uzakdoğulu bir firmaydı sanırım yanılmıyorsam. Bir ürün yapmıştı. Üzerine hafıza kartları takıyordun. Bunlar raid olarak çalışıyordu.

Yani mantık aynı. Adamların yapacağı tek şey paket veri bölümü başka bir şey değil. Üstelik HDD kinden bile kolay.

Sabit disklerde daha zor olur. zira oldukça değişken bir hız var sabit disklerde (kafa merkez ile dış çeper arasında hareket ediyor. Bir devir farkı söz konusu.). Yani disk dönüyor bunun hız ayarı, kafanın hareketi vs çok daha karmaşık.

Hafıza kartında ise direk olarak hafıza adresini girebiliyorsun. Şu satır şu sütundaki bit. Olay bu.

Yani artık bir düşün. Sen anakarta ikinci bir ram takıyorsun ve bant genişliği iki kat artıyor. Yani ramler paralel çalışıyor. Yani al sana raid işte. Bu iş bu kadar zor ve pahallı değil.

AMD çift çekirdekleri hatırlayın. Çıktığında kaç paraydı. Bize ne dediler. Çif çekirdek işi bu kadar kolay değil. Neymiş çift ekirdek masraflıymış. Son teknoloji imiş, çok masraflı imiş. Bak bak baaaaak. O zaman bu teknolojinin son harikası ve çoooook pahallı işlemciler neden 300$ dan bir çıpıda 70$ lara indi.

Bunlar tamamen kandırmaca. Şu aldığım E2160 bile bu kadar etmez. He neden aldım. Benim kullanım amacıma göre en yükse F/P ürünü o da bu yüzden. Piraye kızıp yorgan yakılmaz. İhtiyacım var alıyorum. Ama asıl fiyatını bildiğim ve ihtiyaç dolayısı ile aldığım için kazıklanmış hissetmiyorum.

Zaten farkediyorsan buna alışveriş denir. Çünki bu fiyata razısındır. Ya da mecbur bırakılmışsındır. Ben şu an bu fiyata dua ediyorum. Ya eskisi gibi olsaydı fiyatlar diye düşünerek.

Teşekkürler bilgi için.Demek gerçekten adam soyular

• @DigitalWorl sana tam olarak katılıyorum.. Adamlar cf gibi çok daha karmaşık teknolojilerle uğraşıp çok daha kısa sürede ürünlerinin performanslarını mimarilerini yenileyip yenileyip dursunlar samsung gibi ben dünya deviyim diyen bir firma 20 yıllık bir teknolojiyi aşamasın ... yani şunun üstüne ciddi anlamda bir marka dursa aslında bugünkülerden kat kat daha hızlı çalışan bellekler (HDD) yapmak aslında günümüz teknolojisinin geldiği noktada çocuk oyuncağı sayılır.. Ama herkes gözünü işlemciye ekran kartına takmış gidiyor ... o yüzden bu teknolojiyi uzun yıllardır yerinde saydıran küçücük gelişmelerden ncq gibi öteye kötü arge çalışmalarından dolayı geçiremeyen firmalara buradan bol bol bunu yolluyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.