Şimdi Ara

İntel ve AMD ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 2 3 hafta içinde oyun odaklı bilgisayar toplayacağım fakat işlemcide 2 ürün arasında kararsız kaldım. Ekran kartı olarak palit gtx1080 dual oc modelini düşünüyorum. Sizce i5 8400 mü AMD Ryzen 5 1600x mi almalıyım ?

• doğru cevap hiçbiri r5 2600 yada 2600x almalısın.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    oyun testlerinde falan i5 8400 ün fps değeri daha yüksek oluyor 2600den. 2600 daha mı mantıklı size göre ?
  • tharonk kullanıcısına yanıt
    2600 oc oluyor daha serin birde anakart desteği var ilerideki çıkacak yeni nesil işlemcilerede hem oc olunca oyundada fark atıyor.

İntel ve AMD ?
  • 8400 alınmaz artık ya yeni inteli bekle yada direk ryzen al geç
  • İkisi arasında tabii ki 8400 ama 2600 alabiliyorsan 2600..
  • 8400,işlemci tıkanmaya başlayınca 8700 veya 9700 ile yola devam

("OMO OMO LO GO O BON YOZ OLLO VO OKO ONOKORTLORO DOKOZONCO ONTOL SOROSO TOKOLMOYOCOK" tayfası resmi Intel açıklaması yoksa cevap yazmadan kaybolsun)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sansa Stark

8400,işlemci tıkanmaya başlayınca 8700 veya 9700 ile yola devam

("OMO OMO LO GO O BON YOZ OLLO VO OKO ONOKORTLORO DOKOZONCO ONTOL SOROSO TOKOLMOYOCOK" tayfası resmi Intel açıklaması yoksa cevap yazmadan kaybolsun)
    2 gün önce üye olmuş yazdığı yorumlara bak hele. Biraz üslup arkadaş
  • ReiCheN kullanıcısına yanıt
    10 sene önce üye olsam ne değişecekti. Boş yapmayın lütfen

• quote:

10 sene önce üye olsam ne değişecekti. Boş yapmayın lütfen
    Çocukla çocuk olamayacağım. Böyle devam et bir numarasın
    Hah şöyle yola gel

• quote:

Hah şöyle yola gel
    Çocuk arıza mısın? İsmin cismin belli değil, troll hesapla dayılık yapma. Uyku saatin gelmiş fazla da oyalanma. Koyduğu ifadeye bak hele. Senin gibi troll hesaptan yazmıyoruz biz o yüzden senin gibi bir hiç için ceza yiyemeyeceğim. Block
    Tamam

• Oyun odaklı sistemler de kesinlikle intel kullanmalısınız bundan 1-2 hafta önce sistem topladım sistemim

İ7 8700

Gtx 1080 evga sc

Asus prime z370-p 4000 mhz anakart

8x2 16 ram corsair 3000 mhz

Colermaster 240 sogutucu rgb

400c corsair kasa

600w güç kaynağı

960 evo 250 gb ssd

Şimdi hocam abimle pubg oynuyoruz onun sistemi ryzen 1700x - 1080ti size şöyle söylüyeyim aynı ekran ayarların da ben 100 altına düşmüyorum ama o sürekli drop yiyor sabit değil bakın 1080ti kullanıyor 1080 ve 1080ti arasında 30 fps uçurum fark varken ben ondan iyi fps alıyorum size tavsiyem render ve mimari uygulamalar kullanmıyacaksanız sakın ryzen almayın inanın abim çok pişman ve 1700x ile anakartını satmaya çalışıyor intel sistem için şimdi bir kaç ryzen sever kalkıp yok yanlış diyecek onlara şu cevabı veriyorum belki tamam 1700x ile 8700 kıyaslamak doğru olmaz ama 2700-2700x bile 😂 intelin 8. Nesil 8700 ve k serisine yetişemedi aralarında 20-30 fps olduğu videolar var kesinlikle intel toplayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mangix M kullanıcısına yanıt
    Pubg ne zamandir performansli bir oyun oldu ki? Oyun amd sistemde acilmasa sasirmam. Daha betadan cikartamadilar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Hah işte biz de bundan bahsediyoruz vamp forumdaşım. RYZEN ÇÖP BİR MİMARİ DEĞİL bunda bi hemfikir olalım önce, aksini kanıtsız iddia eden Intel PR çalışanıdır net. Sorun şurda,oyun yapımcılarının ciddi bir kısmı intel ile ortaklık içinde,yani güncel olup ta AMD ile sorun çıkaran oyunlar çıkacak. Biz de diyoruz ki "Adam zaten sadece oyun oynayacak,gidip AMD alırsa oynadığı oyunlardan birinde sorun çıkar pişman olur. O yüzden intel alsın sorun çıkmasın başı ağrımasın"

Anladın mı şimdi,oyun piyasası sadece kas gücüne önem vermedikçe intel oyun konusunda rakipsiz olacak,aradaki fiyat farkını da bi zahmet alacak kişi düşünsün

• quote:

Hah işte biz de bundan bahsediyoruz vamp forumdaşım. RYZEN ÇÖP BİR MİMARİ DEĞİL bunda bi hemfikir olalım önce, aksini kanıtsız iddia eden Intel PR çalışanıdır net. Sorun şurda,oyun yapımcılarının ciddi bir kısmı intel ile ortaklık içinde,yani güncel olup ta AMD ile sorun çıkaran oyunlar çıkacak. Biz de diyoruz ki "Adam zaten sadece oyun oynayacak,gidip AMD alırsa oynadığı oyunlardan birinde sorun çıkar pişman olur. O yüzden intel alsın sorun çıkmasın başı ağrımasın"

Anladın mı şimdi,oyun piyasası sadece kas gücüne önem vermedikçe intel oyun konusunda rakipsiz olacak,aradaki fiyat farkını da bi zahmet alacak kişi düşünsün
    İyide bu değişime eninde sonunda ayak uyduracaklar. Bugün bozuk çalışır yarın durumlar toparlanır. Yoksa bu iş böyle gitmez. İntelin oyunlardaki hakimiyeti ebediyete kadar devam eder. Yeni API ler çıktıkça bu sorunda ortadan kalkar. Şu anki oyun motorları hala 4 çekirdeğe kurulu. En başta DX API si kökten değişmeli. Vulkan api de hiçbir ryzen serisi sıkıntı yaşamıyor. İsterseniz 16/32 threadripper ile oynayın. Adam gibi oyun ve api yapmak her oyun yapımcısının harcı değil. Özellikle gta5 ve pubg AMD sistemlerde kötü çalışır. Bu sorumsuzluğun sebebi de oyun yapımcılarıdır

720p threadripper 1950x ve 1080ti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 9 Haziran 2018; 12:1:22 >

• Sansa Stark kullanıcısına yanıt
    Hocam ben sorun var demedim amd intel kadar fps alamıyor diyorum yani ne çıkarım var intel savuniyim ? 😂 1080ti 100 altı düşüyorsa amd ile ben 1080 ile 100 altına düşmüyorum ayrıca girip bakabilirsiniz youtube aracılığıyla saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    sizin türünüze intel dışında işlemci önerilmemeli intel soygununa maruz olmaya müstehaksınız...
    Ne kadar komiktir ki, 1700 + 1080 ile ben de düşmüyorum altına 100ün. Şaşırtıcı değil mi. Ayarlarım da shadow-en düşük efekt - yüksek gerisi full. PUBGde aynı svde aynı yere gidip aynı yere bakmadığınız sürece birşey anlayamazsınız, çünkü oyunda 2 farklı maçta bile aynı noktada 20-30 fps fark olabiliyor. Rezalet ötesi optimizasyonu var oyunun.

Ki nedense amd işlemcinin ocsiz olduğunu düşünüyorum, 3.8i ucuz bir soğutucuyla görebilen bir işlemciye böyle yapılmamalı.

Herşeyi geçtim:
    8 çekirdek 16 thread işlemciyi oyun oynamak için alan bir insan bilgisayar bilmiyordur. 2600 ile 8700 arasında 500tl fark var, ne fps farkı(oclenince kapanan hani, biri oclenmiyor ya) ne de intel bu hööö konuşmalarıyla ödenemez bir fark bu. Aradaki farkla iyi bir monitör alırsın, klavye-mouse yenilersin.Ki bunların üçü de oyunlara etki bakımından 3-5fpse bin basar.

Not : Bu arada oclenemez işlemciye z370 anakartı sevdim, napıcaksınız 4 sene sonra 8700kya mı upgradeliyeceksiniz?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.