|
Intel, uzatılmış garanti kapsamında olacak işlemcileri duyurdu: İşte liste
-
-
Yani şimdi buradan bu işlemcileri almamanız gerektiğini, bu işlemcilerin sorunlu olduğu için ek garanti verildiğini ben söyleyecek değilim.
-
Bozuk işlemcileri kakaladılar peki bu garanti biterse ne olacak.
-
Altın sarısı hamuruna hasta olduğumuz biricik Boşnak baba böreği tatilde mi??
-
Almayın. Almışsanız da performansı düşürülerek ama garantisi de uzatılacak.
13. 14. Intel Masaüstü ler adı çıkmştır ...
Dizüstülerinde durum nedir ? Etkilenmemişse de usulen belirtilmeli vurgulanmalıdır.
-
Acaba yeni Lunar ve Arrow Lake serileri de mi böyle olacak, onların teknolojisi daha hassas çünkü, beni düşündüren de bu şimdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 6 Ağustos 2024; 15:15:28 >
-
Hani bir söz vardır adın çıkacağına canın çıksın.İntel şaibeli bir firmadır bunlar ortaya çıkanlar peki çıkmayanlar.
-
bunca yıldır işlemcilerine güvenmedikleri anlamına geliyor senin söylediğinden :) Bu yıl başlamadı bunlar bu işe...
-
Dizüstüler çok yüksek voltajla çalışmadığı için o tarafta pek ses seda yok galiba.
-
Peki ya tek çekirdeğe bir şey olacak mı? Lütfen her şeyden daha önemli olan tek çekirdeğe bir şey olmasın. Diğer çekirdekleri çitleyebilirsiniz.
-
7800x3d <3
-
Liderliği koruyabilmek eski makinalarla Ali Cengiz oyunları oynadılar sonucu bu oldu
-
Çıkarımları ben de yapabiliyorum ama resmi ilk ağızdan beyan edilmelidir. Sorun mobilde de var mıdır ?
-
Mikro kod ile düzelecek mi bu işlemciler peki? Düzelmeyecekse garanti uzatınca ne olacak? Ücretsiz değişim yapacak mısın sorunsuz üst model ile?
-
Ee yani mobil işlemcileri etkilemedi mi bu problem? Bende 13900HX var, güvende miyim?
-
mayın tarlası oyunundaki gibi işlemcide kutucuklar olsun. microcode bu kutucuklara fazla voltaj verdiğinde kutucuk ölüyor giden gidiyor bios bu kayıpları düzeltmeyecek sadece bundan sonra olmasını önleyecek.
daha büyük ikinci sorun üretim hatalı işlemcileri geri çağırmamışlar ve oksitlenme yapıyormuş. rust inside diye dalga geçiyorlar bunun iadeden başka bir çözümü de yok.
intel'e yakışan bir tool yayınlayıp hatalı üretim işlemci ise bir kod verip iadesini bakın değişimini demiyorum belki iade etmek istiyoruz sağlamalıydı. araba firmaları nasıl milyonlarca aracı geri çağırabiliyor, intel'in de bunu kolayca yapabilmesi lazımdı ama uğraşmadılar işin özeti.
ben kullanıyorum sorun yok diyorsanız iki durumda da kullandıkça bozulacak ve diyelim garanti bitti 6 ay bir sene sonra problem oldu o yüzden garantiyi uzattılar sonuçta kim günde kaç saat kullanıyor bilemezler belki çok az kullanıyorsunuz ama benimkine bir şey olmaz diye bir şey yok bu iki durumdan biri kesin diğeri şans eseri olarak eninde sonunda bu olacak ama çok çok az kullanmışsınızdır ya da aldığınızdan beri uv yapmışsınızdır o zaman daha az sorun yaşarsınız.
10nm işlemcileri 6 ghz zorlarsanız olacağı buydu. amd 5nm'de 6ghz olabiliyor o da oc yaparak. farkı aşağıda gösteriyorum kaç katı? konu açmıştım hatta yıllar önce intel'e 10nm'ye geçtiği için her gün küfür edeceksiniz diye ama bunu düşünerek açmamıştım notebooklar ile alakalıydı ama şimdi aklıma gelince güldüm.
Foundry: TSMC Process Size: 5 nm
Transistors:11,270 million
Die Size:71 mm²
https://www.techpowerup.com/cpu-specs/ryzen-7-7800x3d.c3022
Foundry: TSMC Process Size: 4 nm
Transistors:16,630 million
Die Size: 1 tanesi 70.6 mm²
https://www.techpowerup.com/cpu-specs/ryzen-9-9950x.c3649
1nm'de bu kadar oynuyor. 11 milyar 16 milyar diye okuyun. intel'in çip boyutu 3 katı ama transistör sayısı yazmamışlar 2.5 milyardan biraz az olduğunu tahmin ediyorum? muhtar kalemi çekirdekleri falan da var tam bilinemediği için mi yoksa o e cores dedikleri daha farklı nm'mi yani TPU yazmamış, intel de bir şekilde bahsetmemiş. e cores çıkardılar ve mhz voltaj ne buldularsa abandılar sonuç bu.
Foundry: Intel Process Size: 10 nm
Die Size:257 mm²
https://www.techpowerup.com/cpu-specs/core-i9-14900k.c3269
10nm İşlemci Boyutu
Mm² başına yaklaşık 10 milyon transistörlük
-
Zaten OC yaparken aslinda tek cekirdek icin yapiyorsunuz. O yuzden maalesef uzulerek soyluyorum ki tek cekirdek performansini direk etkilenecek bir durum soz konusu.
Benzer içerikler
- twitter mavi tik ücreti
- whatsapp hd fotoğraf gönderme
- youtube uyku modu
- spotify müzik dinleyerek para kazanma
- hileli whatsapp
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X