Şimdi Ara

Intel Turbo Boost'un tam olarak çalışmaması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Aslında bu benim için ne kadar büyük bir sorun bilmiyorum. Benim merak ettiğim sadece sebebi nedir.

İmzamda bulunan laptop'ı kullanıyorum kendisi epey eski. Bugün bir şey farkettim. İşlemci normalde turbo boost ile 3.1'e kadar çıkması gerekiyor. Fakat kendisi her durumda 2.9'da kalıyor. Bu bana performans almaında ne kadar etki ediyor bilmiyorum çok küçük bir miktar nihayetinde fakat benim merak ettiğim şey sebebi.

Cpu-z ve bir kaç programdan stres testi, benchmark yaptım fakat sonuç hep aynı.Bu konuda bir fikri olan, beni aydınlatabilecek olan var mıdır acaba ?

Intel Turbo Boost'un tam olarak çalışmaması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luc4sHood -- 1 Aralık 2017; 20:40:23 >

• bios u bi kontrol et kapalı olabilir. yada belirli bir derece üstünde devreye girmiyor olabilir istersen bi termal macununu yenile laptopun içinide temizle bilmiyorsan bilgisayarcıya götürmeni tavsiye ederim bazı laptopların toplarken yada açarken kıranlar olabiliyor
  • Hocam bios'u kontrol ettim. Speedstep diye bir ayar var sadece o açık onu kapatınca da zaten hiç çıkmıyor 2.50de falan kalıyor. Bu testleri yaptığımda da işlemci sıcaklığı max 74ü gördü. Hadi oyunlarda falan ısınıyor çıkmıyor ama stres test uyguladığımda falan niye olmuyor onu çözemedim. Acaba bir driver mı eksik..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blooods

Hocam bios'u kontrol ettim. Speedstep diye bir ayar var sadece o açık onu kapatınca da zaten hiç çıkmıyor 2.50de falan kalıyor. Bu testleri yaptığımda da işlemci sıcaklığı max 74ü gördü. Hadi oyunlarda falan ısınıyor çıkmıyor ama stres test uyguladığımda falan niye olmuyor onu çözemedim. Acaba bir driver mı eksik..

az araştırdım senin gibi sıkıntı yaşayanlar var

şöyle bişi buldum fakat bios a gir demişler. fakat fabrika çıkışlı kapalı olabilir denilmiş sanırım. başka bi yerdede intel in testi var yazmışlar onla deneyin demişler

quote:

you need to enable turbo boost from the BIOS, if it's disabled. you can check with a clockrate monitoring utility if your turbo boost is working. try cpuid's cpu-z, start a cpu intensive task and observe if clockrate changes.

reboot> enter BIOS> go to cpu settings or advanced cpu settings and look for an "Intel Turbo Boost" entry > set it "Enabled"

the entry may be under "overclocking" section. but it's default.
    however, do not enable the "enhanced turbo" setting if you don't need it. that one isn't factory default and it will violate your standard warranty as it'll overclock the cpu beyond it's factory settings.

edit2:
    turbo boost isn't a program, it's an auto overclocking tech. check out intel's f.a.q.
    http://www.intel.com/support/processors/sb/CS-029908.htm?wapkw=turbo+boost+2.0

• Hocam bios çok basit zaten. Pek bir seçenek yok bi süre dolaştım içinde. Fakat bulabildiğim tek seçenek speedstep idi. Daha önce çalışıyor muydu sonradan mı böyle oldu onu da bilmiyorum açıkcası.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.