Şimdi Ara

Intel, TSMC'nin müşterilerine göz dikti: İlk sırada Microsoft ve Tesla var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel, TSMC'nin müşterilerine göz dikti: İlk sırada Microsoft ve Tesla var
    Intel, yarı iletken üretimindeki konumunu güçlendirmek için stratejik bir hamle yaparak TSMC'nin üst düzey yöneticilerinden Wei-Jen Lo'yu gelişmiş paketleme çalışmalarının başına getirdi. Arizona'daki yeni üretim ve paketleme operasyonlarını yönetecek yetkili isim, aynı zamanda Microsoft, Tesla, Qualcomm ve NVIDIA gibi müşterilere odaklanacak.

Intel, paketleme operasyonlarını büyütüyor

DigiTimes'ın aktardığı bilgilere göre Intel, Lo'nun hem Intel hem de TSMC’de edindiği süreç geliştirme ve ekipman tedarik zinciri deneyiminden yararlanmak istiyor. Lo'nun görev kapsamı, TSMC Arizona'nın mevcut müşteri portföyüyle Intel Foundry arasında "ön uç ve arka uç" aşamaları arasında sorunsuz geçişler sağlamak şeklinde olacak. Kısa vadede Microsoft ve Tesla'nın, orta vadede ise NVIDIA ve Qualcomm'un bu hizmeti kullanmaya başlaması bekleniyor.

Şu anda ABD merkezli şirketler, Arizona'da üretilen TSMC wafelerini gelişmiş paketleme için Tayvan'a geri göndermek zorunda kalıyor. Bu süreç hem maliyet hem de lojistik açıdan ek yük oluşturuyor. Intel'in ABD içinde konumlandırdığı paketleme hattı ise, özellikle yapay zeka hızlandırıcıları ve yüksek bant genişliği gerektiren çözümler geliştiren üreticiler için önemli bir avantaj sağlayabilir. 

Ayrıca Bkz.Intel'e geçen eski TSMC yöneticisinin ticari sırları çaldığı iddia ediliyor

Intel Foundry'nin bu stratejisi, ABD'nin yarı iletken üretiminde tedarik zincirini bölge içinde tutma hedefiyle de paralel. Şirketin hedefi yalnızca yeni müşteriler kazanmak değil, aynı zamanda TSMC Arizona ile çalışan NVIDIA, AMD ve Apple gibi üreticilerin uzun vadede Intel'in paketleme kapasitesini değerlendirmesini sağlamak. 

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/108983/intel-wants-to-secure-microsoft-tesla-qualcomm-and-nvidia-as-advanced-packaging-customers/index.html

• biraz da olsa bir dengelenme saplanabilir. intel 'in amd için de üretim yapacağını düşünürsek, ipleri eline alırsa bu yeniden tekelci enfeksiyona dönüşebilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • taoson kullanıcısına yanıt
    Desktop pazarında %33'lük pazar payını kapınca biti kanlanıp 20.000 küsür liraya 8 çekirdekli işlemci satan AMD'yi görünce zamanında %90'nın üzerinde pazar payına sahip Intel yine insaflı davranmış diyorum.

Rekabetin olmadığı her alanda aynı sorunlar yaşanır, kapitalizm'deki mega şirketler, arkalarına aldıkları bürokratik güçleriyle de bir devlet şirketinin kurumsal hantallığına ve uyuşukluğa kavuşur.

• Adamlar atak yapmazsa,sıralamadan düşecek

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Ziya Ziya Ziyaaa...

• Rekabet falan hikaye AMD adlı kukla da hikaye Intel kuklası da hikaye. Asıl olan kuklayı oynayanlardır kukla oynatıcılar aynı mesele budur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 6s 6 kullanıcısına yanıt
    çekişme ve çeşitlilik olmasından yanayım.
    biribirilerine ders olacak çekişmeler, sonuçlar olmalı.
    hangi işlemciydi o? merak ettim.
    dönemin dolar kuruna göre hesaplamak istiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 6s 6 kullanıcısına yanıt
    Aaaa yok canım AMD hayır kurumu, Intel şeytan. Intel batınca tüm dertlerimiz çözülecek.

Kaynak: dh amdtaparlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.