Şimdi Ara

Intel Tiger Lake-H işlemcileri sızdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • CES 2021’de tanıtılan Tiger Lake H35’in ardından oyuncuların gözü Tiger Lake-H’ın üzerindeydi. Modellerin detayları sızdı.



    Tiger Lake-H detaylandı



    10 nm SuperFin üretim nodundan geçecek Tiger Lake-H işlemcileri Willow Cove çekirdekleri üzerinde yükseliyor. 20 PCIe 4.0 kanalı sunan işlemci bu haliyle AMD’nin Cezanne APU’larından önde iken platform kanadından da 44 PCIe kanalı sağlanacak.



    Intel Tiger Lake-H işlemcileri sızdı



     



    3. parti harici kartları destekleyen Tiger Lake-H işlemcilerinden Core i9-11980HK mobilde hız aşırtma kilitsiz yapısıyla öne çıkıyor. İhtiyaç halinde soluğu 5.0 GHz’de alan yongayı yine 8 çekirdek 16 izlekli Core i9-11900H ve Core i7-11800H takip ediyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Core i9-11950H’ın da ayak seslerinin duyulduğunu hatırlatalım.



    Intel Tiger Lake-H işlemcileri sızdı



     



    6/12 konfigürasyonundaki Core i5 ailesi ise i5-11400H ve i5-11260H’tan oluşsa da yine Core i5-11600H daha önce paylaşılmıştı.



    Intel Tiger Lake-H işlemcileri sızdı



    Ayrıca Bkz.RTX 3050 Ti GPU-Z veri tabanına eklendi



    Ayrıca Intel’in slaytları arasında performans kıyaslaması da mevcut. Intel Core i5-11400H ile AMD’nin Ryzen 9 5900HS’ı kıyasladığı senaryoda kendi işlemcisini 65 watt TGPli RTX 3060 ile eşleştirirken AMD’nin yongasını 80 watt TGPli RTX 3060 ile kombinlemiş. Buna rağmen Tiger Lake-H’ın oyunlarda üstünlük kurması dikkat çekiyor.





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Intel Tiger Lake-H işlemcileri sızdı
    Intel Tiger Lake-H işlemcileri sızdı
    Intel Tiger Lake-H işlemcileri sızdı
    Intel Tiger Lake-H işlemcileri sızdı




    Kaynak:https://videocardz.com/newz/intel-11th-gen-core-tiger-lake-h-notebook-series-specifications-have-leaked







  • 11400H reelde de 5900HS'yi geçiyorsa şapka çıkarırım.
    10nm intel + 16gb rtx3080 çok güzel ikili kombin olurdu. ama bizde 50bin lira olur sanırım. onboard grafikten devam...

  • acaba neden 65watt ile kombinlemis, bir de 130 ile kombinleseydi :))

  • Kağıt üzerinde etkileyici görünüyor. Tüketici için en faydalısı rekabette başa baş gitmeleri olur.

  • Hadi bakalım bekliyoruz

  • H serisi işlemciler üretildiği günden bu yana dizüstü bilgisayar modellerinde oyun ve diğer performans isteyen programlarda da sorunsuz bir şekilde performans verdiler. 11. Nesil ile birlikte gelen yeni teknolojiler ile de bir çok kullanıcının tercih edeceği işlemciler olup performansından yine fazlasıyla söz ettirecek gibi duruyor. Biz kullanıcılar için güzel haber.

  • 14 nm ile 7 nm üretim teknolojisine sahip çiplere kafa tutabilen firma 10 nm ile şov yapmaya geliyor desenize :)

    11400H R9’u geride bırakmış, diyecek fazla bir söz yok.

  • Intel'in H seri işlemcili modelleri performans açısından gayet başarılı. Yeni modellerinde de ses getirecek gibi. 11400H'ın 5900HS'e göre daha iyi çıkması da buna bir örnek. Ayrıca fiyat açısından rakibine göre daha avantajlı.

  • 10400h ın R9 u geçmesi güzel bir başarı. Mobil tarafta zaten h serisi ile adından bahsettiren intel yeni cikacak olan modellerle de adindan söz ettirmeye devam edecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir forum sitesinde daha denk gelmişti 11400H serisi R9 5900HS'yi geride bıraktı yorumu. Gerçekten F/P işlemcisi olacak gibi duruyor. Intel 11. nesilde yine esti gürledi.

  • Çevremde H işlemci kullananların oyun performansında sorun yaşadığını hatırlamıyorum desem yeridir 11 th gen tarafında yapılan yeniliklerle birlikte daha da iyi bir oyun deneyimi sunacağı kesin, yapılan testler sonucunda çıkanlar zaten herşeyi açıklıyor

  • çok garip bir milletiz yemin ediyorum tam fast and furious ortadoğu edition.hani diyor ya bir bölümünde: bir inch de olsa bir mil de olsa yenmek yenmektir diye.bir kişi de bakmamıştır resimlere ne kadar geçmiş diye ama geçti diyor ya ver coşkuyu ooo intelin başarısı, biliyordum ben böyle olacağını, hep böyledir zaten... ondan sonra inceleme siteleri tarafsız olanlar tabi eşeğin bir tarafına sokunca bu sefer aynı kitle rezalet, biliyordum ben, kaynımda da var.. bu ne ya?


    şu resme bir bakın ya ne kadar geçmiş?bir de bu testleri intel yapmış hani sabıkalı kendisi bu konularda.amd gibi değil sürücü hileleri yapıyor rakip için her şey mübah onlara göre.bence sakin olun sonra kıvırmayın çıksın görelim.oyunlar seçmece zaten grid 2019 neyin nesiyse artık?



    Intel Tiger Lake-H işlemcileri sızdı




  • 11.nesil işlemciler oldukça başarılı geldi, fiyat avantajı olması alışılageldik olmasa da oldukça sevindirici.

  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt

    Geçmiyor tabiki. Intelin taraflı grafikleri. Başta ekran kartı aynı değil. 2.si testin çözünürlük bilgisi yok. Büyük ihtimalle 4k da işlemcinin önemsiz olduğu, yüksek grafik yükünün olduğu, sekansların değerleri bunlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkakay08 -- 8 Mayıs 2021; 6:48:32 >
  • karşılaştırma testleri beni heyecanlandırmıyor çünkü İntel'in bu konuda ki üst düzey performansını artık tarafsız tüm kullanıcılar kabul ediyor, beni heyecanlandıran 11.nesilin işlemciler ve bu heyecan gitgide artıyor ,ama beni en çok heyecanlandıran ise mobilde core i9-11980HK'nın hız aşırtma performansı,daha neler göreceğiz acaba dedirten cinsten

  • 11980HK laptop alana oyun oynayacağı odada kombi-kalorifer-soba-ısıtıcı masrafı yok. Gel vatandaş kampanyaya gel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.