Şimdi Ara

Intel Sistem (2000~ TL Bütçe)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, daha önce benzer bir konu yine açmıştım, ancak plân suya düşmüştü.
    O sıralar dolar 2.5 TL civarıydı, bütçe ise kısıtlıydı bayağı. Çoğunluk Amd FX-6300 çevresinde toplanmış sistemler önermişti.
    Şimdi ise elimde 2.000 TL'yi aşkın bütçe oldu, artık bi' sistem toplayıp bu konuyu kapatmak istiyorum.
    (Başlıkta 2.000 TL dedim, ancak yazın sonuna kadar bir miktar daha param olacak.
    Bu sebepten sanırım 2.500'e kadar açılabilirim, ama gerçekten de değmesi lâzım. O yüzden fazla uçmayalım lütfen!)

Fazla uzatmadan kafamdakileri aktarayım.

İşlemci:
    i5 4670k düşünüyordum, 4690k ile arasında fiyat olarak fark gerçekten çok az, performans olaraksa çok fark olmadığını öğrendim.
    Ama daha iyi olan tek şey clock speed değilmiş, yanılmıyorsam ısınmayla ilgili de bi' fix yapılmış.
    O yüzden çok ısrar olmazsa, işlemciyi 4690k olarak sabitlemek istiyorum.
    Yine de bilen varsa, şu cpubosstaki farklar gerçekte "fark" yaratır mı acaba?

(İlk aşamada OC yapmayacağımdan, stok fanlar işimi görür sanırım.)
    Edit: i3 4360 alsam, haswell mimarili, ama 4 değil iki core, darboğaz yapar mı acaba ya?

Ekran Kartı:
    Bunu da çok ayrıntılı araştırmasam da, sanırım R9 280x olarak sabitlemek istiyorum.
    Ancak hangi markanın, hangi soğutuculusunu alacağıma karar veremedim.
    Direct CU II mi ne vardı sanırım ASUS'un, tavsiye veren olmazsa onu alırdım herhâlde, ama emin değilim en iyi opsiyon olup olmaması hususunda.

Anakart:
    Hiçbir fikrim yok bu konuda, 1150 soketli olması gerektiğini biliyorum, ileride Crossfire/SLI işlerine girme ihtimâlim düşük.
    Zira öncelikli olarak -aşağıda da anlayacağınız gibi- SSD, RAM, Monitör gibi güncellemeler yapacağım.
    Edit: z87 chipset bir kart almaya karar verdim, model önerileri bekliyorum o_o

Bellek:
    Dota 2, Borderlands 2 ve WoW oynarım en çok sanırım önümüzdeki birkaç ay boyunca.
    4 GB Ram ilk aşamada yeterli olacaktır diye düşünüyorum. O yüzden 4GB C9 1600'lük RAM alırım herhâlde.
    Genelde Ripjaw mı ne öneriliyor hep, ben olumsuz bir yanı yoksa Kingston HyperX olanını almak istiyorum.
    Derseniz ki 8'lik tak, o da olur.

HDD:
    SSD almayı düşünmüyorum ilk fırsatta, şayet kaçırılmaz denecek bi' fırsat geçmezse elimize.
    Onun dışında, elimde bi' tane 5400RPM 500GB Sata harddisk var, ama çok pahalı olmadığı için bi' tane 7200 RPM 1TB HDD alabilirim.

Kasa:
    Bir önceki konuda Corsair Carbide 200R önerilmişti, uygun olması sebebiyle galiba.
    550W PSU'su vardı sanırım, yeterli olursa buna sadık kalabiliriz, kasa hoşuma gitti çünkü.
    Ama değişebiliriz de, toz filtresi ve kablo saklama vs. gibi şeyler için güzel özellikleri olan herhangi bi' kasayla.
    Açıkçası Corsair ve Zalman'a sempati duyuyorum, ama tabi ki marka takıntısı söz konusu bile olamaz kasa için.

Monitör:
    Elimde 1366*768 destekleyen bir AOC monitör var, ancak sanırım böyle bi' sistemi en azından 1920*1080 çözünürlükte kullanmamak ayıp olur.
    Zaten artık geçmek istiyorum 1080p olayına. Özellikle WoW'da interface falan çok bayıyor 1366*768'de.
    Bir de her ne kadar yaygın da olsa 1366*768, garip bir en boy oranı var, her oyunun arayüzü sorunsuz ölçeklenmeyebiliyor.
    IPS takıntım yok, tepki süresinin de mükemmel olması şart değil, FPS falan oynamıyorum zaten ara sıra CS:GO oynamamı saymazsak.

Umarım önemli bir parça atlamamışımdır. Klavye, mouse ve kulaklık gibi harici bileşenleri kendim araştırıp zamanla yenileyeceğim.
    Belki stream falan da yaparım, ama onun için video capture kartı falan almayı düşünmüyorum şimdilik.

Konu uzun olduğu için kusura bakmayın, ben biraz da böyle uzun uzun anlatıp, yorumları okumayı, tartışmayı seviyorum.
    İlginiz için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kril -- 1 Ağustos 2014; 22:59:53 >

• Ekran kartini Sapphire R9 280X Vapor-X alabilirsiniz
    Anakarti Z97 chipset almaya bakin. Gigabyte Z97X Gaming 5 ideal duruyor.
    Kasa konusu da sizin zevkinize bagli ama 200R alacaksaniz da kasayi bos alip guc kaynagini en azindan CX serisinden alin derim Corsair'in. Cunku 200R'in icindeki 550W'lik guc kaynagi VS serisinden ve VS serisi giris seviyesi bir seridir.
    Ben bunlari yazdim ama butceyi pek dikkate alamadim mobilde oldugum icin asiyorsa kusura bakmayin benden daha bilgili arkadaslar belki ben bunu yazarken atmislardir bile konuya mesaj

Edit: Şimdi baktım benimki epey yüksek olmuş fiyat olarak boşverin benimkini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I. C. Wiener -- 1 Ağustos 2014; 15:27:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bunu öneririm yine de sen bilirsin

- AMD FX-8320 3.5 GHz, 16 MB, AM3, 8 Çekirdekli BOX İşlemci

- ASUS M5A97 R2.0, AMD 970, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3+, CrossFireX

- CORSAIR 8 GB (2X 4GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 VENGEANCE (1.5 Volt)

- SEAGATE 1 TB HDD SATA III 64 MB 7200 rpm ST1000DM003

- SAPPHIRE R9 280 DUAL-X OC, 3 GB, PCIExp Ekran Kartı, DDR5, 384 bit

- ZALMAN Z3 Plus Fan Kontrollü USB3.0 Kasa (PSU Yok)

- CORSAIR VS650 650W PSU (CP-9020051-EU)

- SAMSUNG 24X DVD-RW Double Layer Siyah SATA

- COOLER MASTER BLIZZARD T2 İşlemci Soğutucusu

http://novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9907

• İyide,
    4690k 650tl
    Msi Gaming5 430tl
    R9 280x 720tl

Sadece bunlar 1800tl tutuyor. İşlemciyi 8320 yaparsanız birşeyler ayarlayabilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam zaten o yazdıklarınızın üstüne RAM ve kasa katınca 2200'e çıktım. Vatan %30 düşmüş hâli mi, bilmiyorum yalnız. Anakartı MSI Z97 PC Mate olarak seçmişim vatandaki sepette, fiyatıysa 244 TL.
    430 liralık karta ihtiyaç var mıdır gerçekten?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kril

Hocam zaten o yazdıklarınızın üstüne RAM ve kasa katınca 2200'e çıktım. Vatan %30 düşmüş hâli mi, bilmiyorum yalnız. Anakartı MSI Z97 PC Mate olarak seçmişim vatandaki sepette, fiyatıysa 244 TL.

OC yapacaksanız Gaming5 öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Existencia

quote:

Orijinalden alıntı: Kril

Hocam zaten o yazdıklarınızın üstüne RAM ve kasa katınca 2200'e çıktım. Vatan %30 düşmüş hâli mi, bilmiyorum yalnız. Anakartı MSI Z97 PC Mate olarak seçmişim vatandaki sepette, fiyatıysa 244 TL.

OC yapacaksanız Gaming5 öneririm.

Hocam anakartı şu an o olarak ekledim, işlemciyi i3'e falan çekmek istiyorum, illâ AMD olmasın der gibi oldu gerçi, ama içime pek sinmiyor.
    Kasa konusunda ne önerirsiniz? Zalman z3 Plus ile corsair PSU eklesem?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel bir anakarttır o, işlemciyi şimdilik i3 olarak tutun 5.nesil işlemciler çıktığında en iyisini alırsınız, nasıl olsa chipset destek verecek.

Kasa konusunda ise ben genelde Corsair psu Zalman kasa öneriyorum zaten. 200r kasa bana çok sade geliyor. Tabi kişiden kişiye değişir. Kasayı z3 Plus, psuyu Corsair vs 550w yapın.

• Biraz araştırma yaptım kendimce.
    Karar verdiğim işlemci (4690K) broadwell mimarili Intel işlemciler çıkana kadar belki de en iyi Haswell i5 işlemci olarak kalacak, en azından önümüzdeki 4-5 ay için.
    Hâl böyleyken z87 chipset bi' anakart almak en mantıklısı gibi geldi.
    Çünkü "çıkacak olan broadwell işlemcileri de desteklesin anakartım" dersem biraz saçmalamış oluyorum.
    Desteklese bile yakın zamanda almam zaten yeni işlemci.
    Ayrıca sonuçta paranın alabileceği en iyi sistemi kurmuyoruz.
    Bu sebepten z97 kartları eledim.
    h87 falan da istemiyorum, bios updatele falan uğraşamam z87'de OC bu kadar sorunsuz ve yaygın iken.
    Marka olarak da MSI'da karar kıldım, özellikle Killer Ethernet özelliği hissedilir fark yaratıyormuş.
    İleride SLI-Crossfire falan yapmayacağıma çok eminim, yalnız:
    -Hem SLI-Crossfire olmayan,
    -Hem OC yapılması mümkün ve görece sorunsuz,
    -Hem parça kalitesi iyi olan (military class 4),
    -Hem USB 3.0'ı ön portlarla birlikte destekleyen,
    -Hem Killer Ethernet'i olan, (yazmaya burada ara verip biraz araştırdım, ne deerecede etkili oluyormuş diye. sanırım delay, ms falan çok fazla faktöre bağlı olduğundan bu özellik biraz etkisiz/önemsiz gibi, bunu görmezden gelip MSI dışı kartlara yönelebiliriz)

bir kart bulmakta zorlanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kril -- 1 Ağustos 2014; 22:59:07 >

• Kril kullanıcısına yanıt
    Öyle bir anakart yok malesef.
  • Son hâli bu, daha nasıl indiririz?

bu bütceye intel kurucaksan anakartı düşürmek zorundasın ekran kartı 2gb 256 bit neyine yetmiycek..

amd kursan rahatlarsın intelde ısrarcıysan baska şeylerden kısmak zorundasın...

acelen yoksa dolar düşmesini bekle biraz
  • Düşer mi sizce daha, 2.5'ten 2.1'e geriledi diye sevindiydim, eğer daha düşerse okul başlayana kadar bekleyebilirim.
    yükselirse kızma ama bana :D
  • ama o bütçe yetmez istediklerine sanırım 700 tl ekran kartı 550 tl işlemci kasa 250 300 mönitör 250-400
    100 lira rame desen senin bütçe bitti zaten :)
    biraz daha yükseltmen gerekir istediklerin için
  • Şu nasıl? Değişiklik önerir misiniz?

OC yok, kasa 300R. Anakart OC'siz, ama z97. Ayrıca baya sağlammış sanırım.
    Bununla birlikte, i3 4360 düşündüm, ama R9 280x ile 4690 daha iyi olmaz mı?
    2300 olması çok problem değil, o kadar çıkabilirim sanırım.

Son bi' yorumda bulunabilirseniz çok sevinirim, daha fazla uzatıp milleti sıkmak da istemiyorum. -_-'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kril -- 3 Ağustos 2014; 19:06:09 >
    ekran kartı 3gb alma sebebin nedir ? ekran kartında gb pazarlama için kullanılır haberin olsun .. benim alcağım daha pahalı snnkinden üstelik 2gb ..
    gb ye bakma onemli olan çekirdek hızı ve bellek hızı
  • quote:

Orijinalden alıntı: byprof

ekran kartı 3gb alma sebebin nedir ? ekran kartında gb pazarlama için kullanılır haberin olsun .. benim alcağım daha pahalı snnkinden üstelik 2gb ..
    gb ye bakma onemli olan çekirdek hızı ve bellek hızı

Yok hocam, GB'ye bakarak almıyorum kesinlikle.
    RAM kapasitesi, Bellek Hızı, Core Clock vs. bunlar tek başına performansı daha iyi olacak anlamına gelmiyor.
    Ancak r9 280x spesifik olarak performanslı ve iyi yorumlar alan bi' kart. Yani körü körüne 3GB ya da 384 bit olduğu için almayı düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kril -- 3 Ağustos 2014; 23:36:57 >
    kısacak bişey kalmadı kısacaksan ekran kartından kısman gerekecek ne diyeyim. şuan en oluru bu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.