Şimdi Ara

Intel resmen doğruladı: Core Ultra 400 'Nova Lake' çıkış tarihi açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel resmen doğruladı: Core Ultra 400 'Nova Lake' çıkış tarihi açıklandı
    Intel, Nova Lake işlemcilerin 2026 sonunda çıkacağını resmen doğruladı. Açıklamaya göre Nova Lake, Core Ultra Series 3 (Panther Lake) sonrasında Intel'in ana akım istemci platformunu oluşturacak ve şirketin 2027 ürün yelpazesinin büyük bölümünü taşıyacak.

Yeni nesil 2026 sonunda geliyor

Masaüstü tarafında Nova Lake-S, Arrow Lake-S’in yerini alacak ve yeni LGA-1954 soketi ile gelecek. Intel'e yakın kaynaklar, LGA-1954'ün mekanik ölçülerinin LGA-1851'e benzer olacağını, bu sayede soğutucu uyumluluğunun korunabileceğini belirtiyor. Buna karşın yeni platform, yeni anakartlar ve yonga setleri gerektirecek.

Mobil tarafta Nova Lake, Panther Lake'in ardından konumlanacak. Intel, bu nesille birlikte hem dizüstü hem masaüstü segmentinde performans / maliyet dengesini iyileştirmeyi hedefliyor. 

Mimari tarafta sızıntılar, P-core'larda Coyote Cove, E-core'larda Arctic Wolf mimarilerine işaret ediyor. Grafik biriminde ise Xe3 ve Xe3P IP’lerinin birlikte kullanılması muhtemel. Ayrıca serinin 52 çekirdeğe kadar ölçeklenmesi ve daha gelişmiş bir NPU birimiyle gelmesi bekleniyor. Öne çıkan başlıklardan biri de bLLC (Big Last Level Cache).

Ayrıca Bkz.12.nesil Intel Alder Lake işlemciler için yolun sonu göründü

Bu yapı, Intel'in AMD’nin 3D V-Cache yaklaşımına yanıtı konumunda ve özellikle oyun performansında belirleyici bir rol üstlenmesi bekleniyor. Dolayısıyla Nova Lake, hem masaüstü hem mobil tarafta Intel'in rekabet gücünü artıracak bir platform yenilemesi konumunda. Ancak üretim verimliliği ve fiyatlandırma bu neslin kaderini belirleyecek ana faktörler olmaya devam ediyor. 

Kaynak:https://videocardz.com/newz/intel-confirms-core-ultra-400-nova-lake-is-coming-at-end-of-2026

• Her seriye yeni anakart ne güzel İstanbul

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Nedir bu sürekli soket değiştirme merakı ? Anakart üreticilerine söz mü verdin ?

• Amd64x2 kullanıcısına yanıt
    😄 Soğutucu kalacaksa okey o zaman bana uyar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 24 Ocak 2026; 5:10:46 >
  • NvdiaAmd kullanıcısına yanıt

intel taktiği bu alış buna... intel yeni işlemci yeni soket yeni anakart demektir...

• Soket değişimine artık dikkat etmeli. Sunucu tarafında naparsa yapsınlar lakin pc tarafında dikkat edilmeli artık. Bir gerekçeleri olmalı yoksa çok saçma.Hayırlısı bakalım 3d işlemciler fp çıkarsa direk geçiş yapıcam.

• İntel'e geçme zamanı geldi. Önümüzdeki 10 yıl Intel alınır. Çünkü AMD ile rekabet edebilmek için çok iyi işlemciler yapmak zorundalar. Bu zorunluluğa güveniyorum ben. ABD hükümeti de destek veriyor. İntel'in çok iyi işlemciler çıkaracağını düşünüyorum ben.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.