Şimdi Ara

İntel Q6600 İşlemci Sıcaklık Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar işlemciyi yeni aldım everest le baktım Cpu sıcaklıgı masa üstünde 50-55 derece 60'a bile çıktığı oluyo. 4 çekirdek te 51-52 lerde dolaşıyo.Birde Xilence 420 watt psu aldım 100 ytl ye , kasa fanı da fena değil.Sorun nerde acaba işlemci de mi ? Ayrıca Ekran kartımında çok yüksek 55-56 derece o da pov 8800 gts

Everest Ultimate ( Masaüstündeyken )
    -------------------
    Algılayıcı Özellikleri:
    Algılayıcı Türü Intel QST (HECI Driver)
    GPU Algılayıcı Türü Driver (NV-DRV)

Sıcaklıklar:
    CPU 51 °C (124 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 45 °C (113 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 42 °C (108 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #3 44 °C (111 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #4 44 °C (111 °F)
    Grafik İşlemci (GPU) 56 °C (133 °F)
    GPU Ambiansı 45 °C (113 °F)
    Sıcaklık #2 42 °C (108 °F)
    Sıcaklık #3 74 °C (165 °F)
    Sıcaklık #4 68 °C (154 °F)
    Seagate ST380817AS 35 °C (95 °F)

Soğutucu Fanlar:
    CPU 1989 RPM

Voltaj Değerleri:
    CPU Çekirdek 1.19 V
    Aux 1.25 V
    +3.3 V 3.38 V
    +5 V 5.14 V
    +12 V 12.03 V
    Debug Info F 1989 0 0 0 0 0 0 0
    Debug Info T -49 0 0 42 74 68 0 0 0 0 0 0
    Debug Info V 12.03 5.14 3.38 1.25 1.19 0 0 0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nvidiati -- 11 Haziran 2008; 3:44:08 >

• Kardeş soğutucun stok sa çok normal kaliteli bi soğutucu alırsan o değerler 25 e kadar iner soğtucu konusunda topic aç yardımcı olan olur
  • iyi de stok fan yok 25 dolara iglo fan aldım ??
  • Birçok başlık açılıyor bu konuda (hatta birini de ben açtım) . Sorun işlemcilerde yada soğutucularda değil. İyi bir soğutuc fark yaratır tabi ama asıl problem havaların iyice ısınmış olması. Forumda kullanıcların kış aylarında belirttiği yada klimalı ortamda aldığı sıcaklık değerlerine göre kıyaslama yapmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SAMASRA

Kardeş soğutucun stok sa çok normal kaliteli bi soğutucu alırsan o değerler 25 e kadar iner soğtucu konusunda topic aç yardımcı olan olur

Ne kadar alakasız ve bilinçsiz şeyler yazıyorsunuz.Stok fan bu kadar kötülenemez.
    Benim E6300 50-55 derecelerde çalışıyordu (Stok fanım tam oturmamış)
    Fanı temizledim birde yeni termal macun sürdüm su an idle 28 load 35 lerde.
  • Büyük bir ihtimal işlemci fanı tam oturmamış görünüyor. Fanı iyice kontrol edin.
  • bazı anakartlara fan tam olarak oturtturulamıyor anakart kasa içinde vidalı şekilde fanı taktıysan işlemci tabiki ısınır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU DARBOĞAZ
    2 yıl önce açıldı
    AMD-FX 8350 Sıcaklık Problemi !
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: dennjS

quote:

Orjinalden alıntı: SAMASRA

Kardeş soğutucun stok sa çok normal kaliteli bi soğutucu alırsan o değerler 25 e kadar iner soğtucu konusunda topic aç yardımcı olan olur

Ne kadar alakasız ve bilinçsiz şeyler yazıyorsunuz.Stok fan bu kadar kötülenemez.
    Benim E6300 50-55 derecelerde çalışıyordu (Stok fanım tam oturmamış)
    Fanı temizledim birde yeni termal macun sürdüm su an idle 28 load 35 lerde.

evet stock fan o kadar kötülenemez ama stock fanlada oc akıl işi değildir..e6300 ise zaten çok ısınan bi işlemcii değildir,diğer arkdaşın dediğin yaz aylarındaki sıcaklıkların etkisi büyük yeni işlemcilere..
    samasra@bu arada merak ettim şu yaz ayında 45-50 lerdeki sıcaklığı 25 dereceye indirecek babayiğit soğutucuyumadem fikriniz yok yorum yapmayın millete bari yahuu

• sen cpu sıcaklığını gene görüyorsun...bende çekirdekler var
  • ODANIZI SOĞUTUN...
  • Çekdirdek ısıları cpu dan düşük görünüyor.
  • dostum önce fanını sök kalite bi macun sür ve tekrar dikkatli bi şekilde tak hala aynıysa o zaman yeni soğutucu almayı düşün

@dennjS

dostum stock fan o kadar düşüremez en azından yaz ayında, iddia ediyorsan kanıtlamanı rica ediyorum

stock fanla yarım saat orthos sonunda bi ss alıp koyabilirmisin. doğruysa su soğutmayı söküp stock fana geçeceğim ve eğer haklıysan bunca insan soğutmaya boşuna para vermiş oluyor yok eğer doğru değilse sen alakasız bilip bilmeden konuşmuş konumuna düşeceksin

konumunu seç yani

edit: harf hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnseLmo82 -- 1 Temmuz 2008; 10:43:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnseLmo82

dostum önce fanını sök kalite bi macun sür ve tekrar dikkatli bi şekilde tak hala aynıysa o zaman yeni soğutucu almayı düşün

@dennjS

dostum stock fan o kadar düşüremez en azından yaz ayında, iddia ediyorsan kanıtlamanı rica ediyorum

stock fanla yarım saat orthos sonunda bi ss alıp koyabilirmisin. doğruysa su soğutmayı söküp stock fana geçeceğim ve eğer haklıysan bunca insan soğutmaya boşuna para vermiş oluyor yok eğer doğru değilse sen alakasız bilip bilmeden konuşmuş konumuna düşeceksin

konumunu seç yani

edit: harf hatası

stok fan kullanıyorum ama en yakın zamanda su soğutmaya geçeceğim

• su soğutmanın ne olursa olsun oda sıcaklığının altına düşemeyeceği gerçeğini hatırlatmak isterim zaten oda sıcaklığının altına düşerse borularda terleme yapar ve tehlike demektir..

saygılarımla....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.