Şimdi Ara

Intel: Nvidia'nın başarısı tamamen 'şans'! İşte Nvidia'nın cevabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Intel: Nvidia'nın başarısı tamamen 'şans'! İşte Nvidia'nın cevabı
    Intel CEO'su Pat Gelsinger, Nvidia'nın yapay zeka sektöründeki başarısını tamamen tesadüfi olarak nitelendirdi. Massachusetts Institute of Technology (MIT) tarafından Gelsinger ile yapılan geniş kapsamlı bir röportajda Intel patronu katılımcılara Nvidia CEO'su Jensen Huang'ın "olağanüstü şanslı" olduğunu söyledi. Bu ilginç ve sert söyleme Nvidia’dan aynı tonda bir cevap gecikmeden geldi.



    Intel CEO’sundan “optimistik” söylemler



    Intel CEO’su Gelsinger, firmanın Larrabee projesinden vazgeçtiğini ve bunun da Intel'i aynı derecede 'şanslı' yapabileceğini belirtti. Intel CEO'sunun 'şanslı' Nvidia söylemi ise yapılan röportaj sırasında kendisine yöneltilen bir sorunun ardından geliyor.



    MIT Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı (CSAIL) Direktörü Daniela Rus’un "Intel yapay zeka donanımının geliştirilmesi için ne yapıyor?” sorusunu yanıtlayan Gelsinger, cevabına Intel’in hatalarından bahsederek başladı. Gelsinger bundan yıllar önce Intel’den kovulmuştu ve o sıralar Intel’in hakimiyeti sarsılmaz görünüyordu. Ancak aradan geçen yılların ardından işer değişti ve şirket teknoloji olarak geriye düşmeye başladı. Buna değinen CEO şöyle diyor: "13 yıl önce Intel'den kovulduğumda, yapay zekanın şeklini değiştirecek olan projeyi öldürdüler." Intel lideri burada firmanın Larrabee projesine atıfta bulunuyor.



    Intel: Nvidia'nın başarısı tamamen 'şans'! İşte Nvidia'nın cevabı
    Öte yandan Gelsinger, Nvidia CEO’su Jensen Huang'ın başlangıçta ekran kartları başta olmak üzere bilgi işlem konusunda çok sıkı çalıştığını ve daha sonra olağanüstü şanslı olduğunu belirtti. Gelsinger, yapay zekanın filizleri ilk ortaya çıktığında Nvidia'nın "ilk yapay zeka projesini desteklemek bile istemediğini" ileri sürdü. Gelsinger, Nvidia'nın hakimiyetinin kısmen Intel'in 15 yıl boyunca bu alanda hiçbir şey yapmamasından kaynaklandığını açıkladı.



    Ayrıca Bkz.Yapay zeka eğitiminde çocukların cinsel istismar görüntülerinin kullanıldığı bulundu!



    Gelsinger sadece bunları söylemiyor. Ona göre yapay zeka konusunda Nvidia’nın elini inanılmaz derecede güçlendiren CUDA gibi tescilli teknolojilerin de sonunun geleceğini, gelmesi gerektiğini ve endüstrinin bunun için çalıştığını söylüyor. Gelsinger, büyük ölçüde yapay zeka sayesinde "bir ila yirmi yıllık saf inovasyonun" eşiğinde olduğumuzu öngörüyor.



    Nvidia’dan cevap



    Nvidia'nın Uygulamalı Derin Öğrenme Araştırmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Bryan Catanzaro, Nvidia'nın basit bir şanstan faydalandığı yönündeki iddiaları kısa ve öz bir şekilde reddederken Intel’in “vizyonsuz” olduğunu belirtiyor.






    Catanzaro, hemen üstteki X (Twitter) gönderisinde şunu söylüyor: “2007'de Intel'de Larrabee uygulamaları üzerinde çalıştım. Daha sonra 2008 yılında ML üzerinde çalışmak için Nvidia’ya Yani o dönemde her iki yerde de bulundum ve şunu söyleyebilirim: NVIDIA'nın üstünlüğü şanstan gelmedi. Vizyon ve uygulamadan geliyordu. Intel'de bunlar yoktu.”




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/intel-ceo-says-nvidias-ai-dominance-is-pure-luck-nvidia-vp-fires-back-says-intel-lacked-vision-and-execution







  • mavisine ...ğumun yahudi uşakları demek şans hee   DLSS çakması, 3D Cache çakması işlerle nal toplarsınız ancak.. Piyasadan silinip gitmeyin siz varolun ki 7950x3d nasıl %50 daha az güç tüketerek 14900k gücünde işler yapıyor görsün millet. nasıl teknolojiden yoksun kaldığınız ibret-i alem olsun.. Anca çamur atarsınız. Adam daha ne desin. İki projede de ben çalıştım diyor "İntelde vizyon yoktu vizyon" diyor.. Bol çekirdek diye AMD eleştiriyor 6core 6thread i5 (8. 9.nesil i5ler) satıyorlardı sonra öyle bir çark ettiler ki 14core 20thread i5 görüyoruz her 6 ayda bir gelen sözde "yeni nesil" sıvama teknikleriyle  

    Konu biraz tavuk yumurta döngüsüne gelecek ama Nvidia AI hızlandırıcılarını yapmasa mevcut modelleri ne ile eğitecektik ve yapay zeka sektörünü bu derece canlandıracaktık? Burada Nvidia'nın içinde bulunduğu konuma şans demek vizyonsuzluğu bırak geçmişi bile doğru analiz edememek anlamına gelir.
    Bitcoinde sans diyebilirsin ama piyango surekli ayni yere vuruyorsa o artik sans degildir vizyondur ongorudur.



    Nvidia grafik kartlarinin paralel islem gucunun bilimsel hesaplamalarda kullanilabilcegini, cok buyuk rakamlarla matrix hesaplari isteyen islerde seri komutla calisan cpu dan binlerce kat hizli islem yapabilecegini yillar oncesinden ongordu. Yapayzeka gelmese ayni islem kapasitesine ihtiyac duyan baska seyler gelecekti, bitcoinle geldide ve yarin yenileri gelecekde. Nvidianin basarilarina sans demek guclu motor ureten imalatcinin arabanin icadiyla yukselmesine sans demek gibi. Araba olmasa gemi olacak gemi olmasa ucak olacak, elde o imkani veren motor oldukca bir sey cikacak.
  • intel istersen kolun uzandığı yere kadar bir daire çizip kendi çapında oyna.

    şansmış. TEKEL bayisi gibiydin birileri rakip çıkınca kime çamur atacağını şaşırmış.

  • blackkugu61 B kullanıcısına yanıt
    hacı bütün şirketler tekel olmaya çalışır, (gerçek) devletler de onları engeller. Dünyanın düzeni böyle. AMD aynı konuma geçsin AMD de aynı şeyleri yapacak.

  • He şans hepsi tesadüf sanırsın Nvidia zar atıp Rus ruleti oynuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakefatih -- 21 Aralık 2023; 21:31:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intel sonsuza kadar %5 artışla işlemci satcağını sanıyodu heralde. Planları bozulunca kafalar gitti tabi.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Adamlar inovasyona dayanamadı. Mahalle ağzıyla konuşmaya başladı. İntel bugüne kadar sürekli gıdım gıdım performans yükselterek işlemcileri piyasaya sürerken yapay zeka konusunda olsun farklı alanlarda yenilikçi ürünler geliştiremeyince bugün nvida yarın amd çamur atar olur. Araç firmaları içinde geçerli teslaya bak eski ve köklü markalar ortaklık üzerine yada onun yolunda nasıl bir inovasyon yaparız düşüncesinde, insanlara yıllardır model üzerinde ufak düzeltmelerle araç sattılar zenginlere premium o ayrı mesele tesladan sonra çinin atağı piyasayı sallamaya başladığı içindir ki ABD ek vergi getirecek bazen gerisinde olduğu işin hakkını vererek ileri gitmektir çamur atmakla intelin yapacağı iş değildir. Markaya zarar verir o elemanda orada asılı çeketini alır gider.

    piyasada çeşitlilik olması bizler için her zaman iyi tek sorun ekonomimiz berbat işte

  • intel siyonistlerin şirketi Amd devam

  • blackkugu61 B kullanıcısına yanıt

    kardeş bilgisayara dair bildiğin her şeyi intel yaptı farkında mısın? AMD batar, Apple bile batar intel batmaz. Sıkıntı 10nm noduna çok fazla yatrırım yapmış olmaları. O yatırımdan gelen zararı azaltmaya çalışıyorlar, yoksa intel de çip tasarlayıp TSMC'de 4nm ürettirir.


    Bizi intel'in 4 çekirdek rezilliğinden kurtaran AMDdir, fakat tekel konumuna geçse AMD de aynı şeyi yapar. Senin gibi insanların anlamadığı şey bu. Duygusal tepkiler veriyorsunuz sizden para almaya çalışan şirketlerin yaptığı şeylere.

  • Konu biraz tavuk yumurta döngüsüne gelecek ama Nvidia AI hızlandırıcılarını yapmasa mevcut modelleri ne ile eğitecektik ve yapay zeka sektörünü bu derece canlandıracaktık? Burada Nvidia'nın içinde bulunduğu konuma şans demek vizyonsuzluğu bırak geçmişi bile doğru analiz edememek anlamına gelir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Amd candır

  • Amd candır,

  • Bitcoinde sans diyebilirsin ama piyango surekli ayni yere vuruyorsa o artik sans degildir vizyondur ongorudur.



    Nvidia grafik kartlarinin paralel islem gucunun bilimsel hesaplamalarda kullanilabilcegini, cok buyuk rakamlarla matrix hesaplari isteyen islerde seri komutla calisan cpu dan binlerce kat hizli islem yapabilecegini yillar oncesinden ongordu. Yapayzeka gelmese ayni islem kapasitesine ihtiyac duyan baska seyler gelecekti, bitcoinle geldide ve yarin yenileri gelecekde. Nvidianin basarilarina sans demek guclu motor ureten imalatcinin arabanin icadiyla yukselmesine sans demek gibi. Araba olmasa gemi olacak gemi olmasa ucak olacak, elde o imkani veren motor oldukca bir sey cikacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 22 Aralık 2023; 21:7:17 >
  • mavisine ...ğumun yahudi uşakları demek şans hee Intel: Nvidia'nın başarısı tamamen 'şans'! İşte Nvidia'nın cevabı  DLSS çakması, 3D Cache çakması işlerle nal toplarsınız ancak.. Piyasadan silinip gitmeyin siz varolun ki 7950x3d nasıl %50 daha az güç tüketerek 14900k gücünde işler yapıyor görsün millet. nasıl teknolojiden yoksun kaldığınız ibret-i alem olsun.. Anca çamur atarsınız. Adam daha ne desin. İki projede de ben çalıştım diyor "İntelde vizyon yoktu vizyon" diyor.. Bol çekirdek diye AMD eleştiriyor 6core 6thread i5 (8. 9.nesil i5ler) satıyorlardı sonra öyle bir çark ettiler ki 14core 20thread i5 görüyoruz her 6 ayda bir gelen sözde "yeni nesil" sıvama teknikleriyle Intel: Nvidia'nın başarısı tamamen 'şans'! İşte Nvidia'nın cevabı 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 22 Aralık 2023; 0:46:11 >




  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    Günün fıkrası :D

  • Boş boş konuşmuş intel adamlar uzun süredir bu işte şimdi emeklerinin karşılığını alıyorlar şansımış yersen.

  • Intel'de birazcık vizyon olsaydı döküm işinde liderken geriye düşmezdi. Bugün artık döküm sektörü petrol, uranyum gibi stratejik bir kaynak. Pandemi sürecine lider olarak girebilseydi şimdi çok farklı bir yerde olurdu. Yapaz zeka gibi odak noktası dışındaki meseleleri bıraksın, asıl işlerini bile yapamaz oldular.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.