Şimdi Ara

Intel İşlemci karşılaştırma i7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tamamen toplama yeni bir bilgisayar yapmak istesem hangi işlemciyi seçmem gerektiği konusunda kararsız kalıyorum.

Öncelikle alacağım ekran kartının Nvidia 590 GTX olacağını varsayalım.

İşlemci de i7 olacak. Ancak Sandy Bridge özellikle işlemci mi seçmeliyim yoksa diğer eski tipleri mi seçmeliyim bilemedim.

Söylemiş olduğum ekran kartıyla aşağıdaki işlemcilerden hangisi daha performanslı çalışır? Kısaca nedeniyle birlikte açıklayabilirseniz çok sevinirim.

Görüşmek üzere...

http://www.hepsiburada.com/Liste/intel-core-i7-2600k-34ghz-8mb-cache-sandy-bridge-islemci/productDetails.aspx?productId=bd100785&categoryId=46

http://www.hepsiburada.com/Liste/intel-core-i7-990x-346ghz-12mb-cache-lga1366-islemci/productDetails.aspx?productId=bd132074&categoryId=46

• 2600k piyasadaki en iyi islemcilerdendir
    990x cok yakin performan veriyor ve cok daha ucuz
  • hocam öncelikle 2. Nesil Intel Core i7 işlemci almaya çalışacaksın elbette

bugün için olanlar

performanslara bakarsan

2600k nakit 700TL ye rahatlıkla bulunabiliyor
    2700k ise nakit 850-860TL civarında (geçen hafta arkadaşa aldık)
    3930k yı ise nakite 1300TL ye bırakan çok yer var....sağlam pazarlıkla 1200TL olabilir....

fiyat performans olarak bakarsan 2600k iyi....biraz overclock ile 2700k performansına gelebilir....
    ancak overclockla uğraşmak istemiyorum...biraz vereyim en iyisi değil ama iyisi olsun dersen 2700k da 2600k yı alabilecek maddi gücü olanlar için erişilebilir bir fiyatta
    3930k ise bu serinin en iyilerinden biri....parası olan alsın derim....tepelerde artık fiyat/performansa bakılmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 16 Aralık 2011; 16:06:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

2600k piyasadaki en iyi islemcilerdendir
    990x cok yakin performan veriyor ve cok daha ucuz

yok 970 e yakındır performansı

ayrıca
    2600k fiyatı 700TL
    970 fiyatı 1300TL

sonuçta 2600k şu an piyasada fiyat/performans oranı en iyi durumdaki intel işlemci denebilir.....
  • zurnanın zoooort dediği nokta ise.................

eğer 2000TL ve üstü bir parayı işlemci için harcayabilecek durumda iseniz

hiç düşünmeyin INTEL i7 3960X Extreme alın....
    http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/Core-i7-3960X-Extreme-Edition-En-hizli-masaustu-islemci-video-inceleme.htm

nova da 2350TL
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7993

elbette bu işlemciye soket 2011 anakart seçmeniz gerekiyor!!!!!
    bugün pek bir çeşit olmasa da en güncel en yeni teknoloji bu dur!!!!

bugün için olanlar içinden önerim ASUS P9X79 PRO olur

haaaa 3960x almışken ben artık abartırım derseniz....şüphesiz....ASUS Sabertooth X79

haniiiii amca yapmış diyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 16 Aralık 2011; 16:14:49 >

• Detaylı bilgileriniz için teşekkür ederim. Benim imzamdaki sistemi satıp bu kadar masrafa girmeye gerek var mı bilmiyorum ama bir düşüneceğim.

Aklımda 2 tane 480 GB'lık SSD diski Raid 0 bağlantısı yapmak gibi bir düşünce de var çünkü. Toplam maliyet 9.500 TL'yi buluyor. Az bir rakam değil. Ama evladiyelik bir bilgisayar olur mu olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dwain

Detaylı bilgileriniz için teşekkür ederim. Benim imzamdaki sistemi satıp bu kadar masrafa girmeye gerek var mı bilmiyorum ama bir düşüneceğim.

Aklımda 2 tane 480 GB'lık SSD diski Raid 0 bağlantısı yapmak gibi bir düşünce de var çünkü. Toplam maliyet 9.500 TL'yi buluyor. Az bir rakam değil. Ama evladiyelik bir bilgisayar olur mu olur :)

hocam evladiyelik olmaz....bu kesin....
    bilgisayar teknolojisi bu hızla gelişmeye devam ettikçe aldığın blgisayarın 2 sene sonra en az 2 katı daha iyisi ortaya çıkacak....bu böyle

eğer bilgisayarınızı satmayı düşürseniz.....bellekler 1600mhz de sorunsuz çalışıyor ve temiz durumda ise bir abim için düşünebilirim.....zamanı geldiğinde özel mesaj iletirseniz sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 16 Aralık 2011; 16:20:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İntel Core i5 9500f hakkında
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ekran kartını gtx590 seçecek kadar gözünü kararttıysan zaten direk LGA2011 soket işlemciye geç ama daha insani fiyatlarda düşünüyosan tabi ki 2600 ya da 2600K
  • hocam bence bekle
    i7 3820, i7 2600k dan iyi olacak ve yaklaşık olarak i7 3770k ya yakın performans gösterecek
    x79 sabertooth + i7 3820 iyi bir ikili olur
    3820 nin çıkış fiyatı 300dolar olacak
    yaklaşık şu anki 2600k fiyatına satılacak
    baktın 4 çekirdek yetmiyor o zaman x79 anakarta ivy bridge-e takarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 16 Aralık 2011; 16:29:34 >
  • INTEL Core i7 2700K nasıl arkadaşlar? alınır mı? ısınma sorunu olur mu? gamer olarak soruyorum.intellerin amdden oyunda da iyi olduğu soyleniyor.Fan almak gerekir mi yanında?
  • bu bilgisayarı kullanma amacınız nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MichaeL JacksoN qkN

bu bilgisayarı kullanma amacınız nedir ?

sanıyorum en başta kişisel tatmin
  • quote:

Orijinalden alıntı: MichaeL JacksoN qkN

bu bilgisayarı kullanma amacınız nedir ?

ayrıca bir de bu kadar yüklü donanım için yüklü işler gerekir
    mesela fullHD 1080p 25-30frame/second ve 16000-17000kbps şeklinde ve ortalama 1 saatlik renderlar veya montajlar yapıyorsanız şu toplayacağınız en baba bilgisayar bile "kocaman bir hikaye" oluyor.....3960 değil 4960 ı çıksa bile kesmez gibime geliyor...birkaç saniyelik modifikasyon yap sonra saatlik rendera bırak çekilecek dert değil :) ....tecrübe ile sabit
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.