Şimdi Ara

## Intel'in Skulltrail Platformu 6GHz'i Gördü - Rekorlar Arka Arkaya Geldi ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## Intel'in Skulltrail Platformu 6GHz'i Gördü - Rekorlar Arka Arkaya Geldi ##

Intel'in çift işlemcili yüksek performans platformu Skulltrail'in detaylarını daha önceki pek çok haberimizde sizler ile paylaşmıştık. Yüksek performans tutkunları, oyuncular ve grafik endüstrisinde görev yapan profesyoneller için hazırlandığı sık sık dile getirilen Skulltrail platformu, çift işlemci ve FB-DIMM bellek desteğinin yanı sıra hem SLI hemde Crossfire desteği ile de dikkat çekmeyi başarmıştı. Zira Nvidia ile anlaşan Intel sadece Skulltrail platformunda olmak üzere SLI teknolojisinin kullanımı için NF100 kod adlı yongaları Nvidia'dan satın almış ve pçoklu grafik kartı kullanımına destek vermeye başlamıştı. Yüksek performans platformuna özel olarak hazırlanan Core 2 Extreme QX9775 işlemcisi ise 3.2GHz'lik yüksek saat hızı, 12MB L2 belleği ve 45nm üretim teknolojisi ile dikkatleri üzerine çekiyordu. Genel özellikleri açısından Core 2 Extreme QX9770 modeli ile pek farkı olmayan bu model çift işlemci desteği sunabilmek için farklı bir soket yapısı ile geliyordu ve malesef masaüstü sistemlerde kullanılmayorlardı. Hız aşırtma dünyasının lider isimlerinden biri olan K1np1n gerçekleştirdiği yeni çalışma ile Skulltrail platformunda 6GH barajını gören ilk kişi olarak bir kez daha dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Denemelerinde sıvı nitrojen kullanan K1ng1n anakart olaraksa Intel'in platrforma özel olarak hazırladığı referans anakartı kullanmış. Ayrıca elde edilen yüksek saat hızı ile birlikte wPrime testlerini 32MB için 3.450saniye ve 1024M için 1m52 saniyede tamamlandı. Açıkçası kağıt üzerinde 6GHz'de çalışan çift işlemci ve 8 çekirdek oldukça iddialı duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 19 Nisan 2008; 15:51:00 >

• oha bi ya 8 çekirdek 6 ghz çüşş ya.bunu aldın mı neler yapardın ya-saol haberin için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 19 Nisan 2008; 15:20:35 >
  • walla tüm rekorlar egale edilecek.. düz sistemlerle oc yapmanın anlamı kalmadı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: EcZaNeT

walla tüm rekorlar egale edilecek.. düz sistemlerle oc yapmanın anlamı kalmadı..

evet o/c yaparken rekor kırmaya çalışıyorduk sanırım çoğumuz 6 ghz i göremez o yüzden bir anlamı kalmadı ben default ayarlara dönüyorum.
  • süper 32m 3.45 sn
  • Biz daha tek cekirdekte 3ghz olarak kalalım elalem 8 cekirdekte 6ghz yapsın masallah
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

walla tüm rekorlar egale edilecek.. düz sistemlerle oc yapmanın anlamı kalmadı..

evet o/c yaparken rekor kırmaya çalışıyorduk sanırım çoğumuz 6 ghz i göremez o yüzden bir anlamı kalmadı ben default ayarlara dönüyorum.

olsun hocam.. zamanında ufak tefek rekorlar kırıyorduk 9550 ile orb.3 yapmıştık zamanında mesela..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sistemde hangi ramleri kulanmışlar acaba baya merak ettim. superpi değerleri epeyce bi coşmuş. sanırım yakında 3DMark rekorlarını da görürüz. bu Skulltrail tam bi bulmaca. aslında parçaları doğru koyarsanız oraya herşey çıkabiliyor. inanılmaz esnek özelliklere sahip. hem SLI hem Crossfire desteği de oldukça dikkat çekici. ama tabi maaleiyetleri düşünürsek hiç gerek yok böyle şeylere
  • quote:

quote:

koptum yoruma yaa....

• fx57 yanlış mı yazdın? 32M 3.450sn ama 1M 1dakika 52 saniye yazıyo. tam tersi olmasın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: adilazimdegilx

fx57 yanlış mı yazdın? 32M 3.450sn ama 1M 1dakika 52 saniye yazıyo. tam tersi olmasın?

Skorlar wPrime sonuçlarıdır ilgili yer düzeltildi.
  • 2 işlemci paralel olduğu için o öyle görünüyor olmasın ? (Yazıyı okumadım, ondan soruyorum)

Ama bu sistemi herkes alamayacağı için, AMD&ATi demeye devam ediyorum.

• k|ngp|n den farklı bişey beklemiyordum..
  • quote:

quote:

• İşlemci puanına dikkat

• o soğutma hakkını verir tabiii
  • quote:

quote:

6ghz hemde 8 çekirdek oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: fx57

İşlemci puanına dikkat

heralde bu işlemciyle 40k ları da görürüz artık. sen aklımızı koru yarabibm...
  • quote:

Orjinalden alıntı: *AMD_ATHLON*

quote:

quote:

6ghz hemde 8 çekirdek oluyor

Ciddi mi? Ölelim biz yaşamın bir anlamı kalmadı o anlamı Skulltraıl alacak parası olanlar buldu Napalım yani?

Ayrıca o işlemci puanını vereceklerine tam puanıda bi zahmet verselermiş iyi olacaktı. Çok anlamsız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 19 Nisan 2008; 17:06:54 >

• gerek yok ıkıncı elden alırız
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.